محمدزاده:
تهذیب رسانه جدی گرفته شود
اكرامیفر: روزنامههای ورزشی بیشتر از آنکه به ورزش بپردازند به ورزشکاران میپردازند و این یک آسیب جدی است امروز روزنامههای ورزشی به حواشی بیش از متن توجه دارند.
ایلنا: هفتمین دوره جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاریها بعداز ظهر امروز با تقدیر از برگزیدگان در سالن حجاب برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجعفر محمدزاده(معاون مطبوعاتی و امور اطلاعرسانی) با اشاره به روند برگزاری جشنواره مطبوعات به شکل فصلی گفت: این جشنواره توانسته است در تحقق اهداف خود که همان توسعه کیفی مطبوعات است موفق باشد و این رشد از فصل اول تا هفتم دیده میشود.
وی ادامه داد: از سال 89 که این جشنواره به عنوان مکمل کارهای دیگر فعالیت خود را آغاز کرد؛ ما شاهد کیفیسازی مطبوعات هستیم و امروز این ارتقا کیفی دیده میشود.
محمدزاده ادامه داد: امروز ما از لحاظ کمی در وضعیت بسیار خوبی هستیم اما از لحاظ کیفی باید فعالیت بیشتری کنیم که یکی از آنها بحث تهذیب رسانه و استفاده از آموزههای دینی در رسانه است و میتوان از آموزههای دینی برای بومیسازی و درستنویسی و درستگویی استفاده کرد.
وی ادامه داد: میتوان اصول روزنامهنگاری را از درون آموزههای دینی استخراج کرد و یک از این آموزهها این است که گاهی وقتی یک خبر دروغی منتشر میشود همین طور پشت سر هم سایتها و رسانههای دیگر بدون بررسی آن خبر دروغ را منتشر نکنند بلکه باید علیه خبر دروغ ایستاد و قیام کرد.
وی با اشاره به راهاندازی موزه مطبوعات و انتشار دانشنامه مطبوعات و همچنین نمایش فیلم مستند راز گل آقا ادامه داد: از سال آینده جشنواره فصلی مطبوعات در استانها نیز برگزار میشود.
سیدمحمود اکرامی فر(دبیر هفتمین دوره جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاریها) با اشاره به روند برگزاری این دوره از جشنواره گفت: هدف از این جشنواره درشت نمایی درستنویسیها است. یک تیم 15 نفره در دبیرخانه جشنواره هر روز همه خبرگزاریها را رصد میکند و در بخشهای مختلف برترینها را انتخاب و دوشنبه هر هفته آنها را جمعبندی میکند. در پایان فصل نیز برترینهای هفته بررسی شده و اثر برتر انتخاب میشود.
اکرامی فر با اشاره به بررسی تمامی روزنامهها و خبرگزاریها وضعیت روزنامههای ورزشی را نامناسب توصیف کرد و افزود: متاسفانه روزنامههای ورزشی با این عنوان که ورزشی هستند هر کاری دوست دارند میکنند و هر بلایی میخواهند سر تیتر میآورند.
وی ادامه داد: روزنامههای ورزشی بیشتر از آن که به ورزش بپردازند به ورزشکاران میپردازند و این یک آسیب جدی است. امروز روزنامههای ورزشی به حواشی بیش از متن توجه دارند و دنبال جذب مخاطب هستند نه اینکه اقناع مخاطب را هدف قرار دهند و در این میان سرگرمی محور بودن و فوتبال محور بودن هدف آنها است.
اکرامی فر تاکید کرد: روزنامههای ورزشی 90 درصد مطالبشان درباره فوتبال است و 10 درصد به ورزشهای دیگر میپردازد در این میان در بین اخبار فوتبال نیز فقط به دو تیم معروف پرداخته میشود و به نظر میرسد تیم رسانهای این دو تیم از تیم ورزشیشان قویتر است.
دبیر هفتمین دوره جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاریها بااشاره به تاثیر روزنامههای ورزشی در افزایش خشونت و وندالیسم(تخریب اماکن عمومی) در ورزشگاهها گفت: وقتی ادبیات جنگ وارد ورزش میشود و برد و باخت تبدیل به شکست و پیروزی میشود یا زمانی که از مسابقه به شهرآورد یاد میکنیم گل زدن نیز به توپ بستن تبدیل میشود و پای ژنرال و سلطان و سرهنگ وارد ورزش میشود.
وی ادامه داد: اینگونه ادبیات در روزنامههای ورزشی به مخاطب نیز منتقل میشود و باعث خشونت در ورزشگاهها و استادیومها میشود.
پدرام پاک آیین(مدیرکل مطبوعات داخلی) نیز گفت: دو تلقی از نظارت بر مطبوعات وجود دارد یک تلقی این است که نظارت بر رسانهها باید در این حد باشد که رسانهها قانونمندی را رعایت کنند و از هنجارها تخطی نکنند. نظارت دوم این است که به پیشرفتهای آنها توجه داشته باشیم و نگاه کیفی و کمی به آنها بکنیم.
وی ادامه داد: ما معتقدیم که 150 سال سابقه و پشتوانه روزنامهنگاری و رسانهای در کشور وجود دارد و هر چند ممکن است در بخش تکنولوژی از کشورهای خارجی عقب باشیم اما در حوزه فرهنگ و تمدن جلو هستیم. در این میان برای آنکه به آسیبها توجه کنیم نیاز داریم که منتقد عالم داشته باشیم.
درادامه این مراسم از برگزیدگان بخشهای مختلف با اهدا لوح تقدیر و هدایای نقدی تقدیر شد.