مرتضی احمدی: 71 سال است در برابر مردم تعظیم کردهام
71 سال است که برای هنر این کشور کار میکنم و همیشه سعی داشتهام در هر برنامهای شادی را فراموش نکنم.
ایلنا: مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره ملی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم پروین اعتصامی شب گذشته(4 اسفند ماه)، باحضور سیدمحمد حسینی و تقدیر از مرتضی احمدی در تالار ایوان شمس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسینی با اشاره به نام جشنواره گفت:: این جشنواره به نام پروین، شاعر نامی ایران است و خوب است که به اختصار درباره شخصیت این بانوی گرانقدر هم بگوییم. بیش از 71 سال از درگذشت پروین میگذرد، اما در میان ایرانیان جایگاه والایی دارد، او شاعری است که با بهرهگیری از عواطف و احساسات و نگاه انسانی توانسته آثار ارزشمندی به جا گذارد و علاوه بر شاعران، برای همه هنرمندان حتی فیلمسازان این دوره هم منبع الهام باشد و از زبان همه موجوادات اعم از جماد و نبات و حیوان و انسان سخن گفته است و با صد افسونگری و رنگ آمیزی توانسته همگان را مجذوب آثار خویش کند و پیام ارزشمند و انسانی خود را انتقال دهد. پروین شاعری است که از بیعدالتیها رنج میبرد و انسانها را از ریاکاری، آز و طمع بر حذر میدارد.
وی با اشاره به اهمیت هنرمند گفت: نقش هنر این است که آدم را به فکر وادار کند و هنر یک عمق و باطنی دارد که پیام را منتقل میکند.
وی ادامه داد: کار هنرمند با فلسفه تفاوت دارد هنرمند با عواطف و احساس کار دارد ولی فیلسوف با منطق کار دارد.
مازیار رضاخانی، دبیر جشنواره نیز درباره روند برگزاری جشنواره گفت: هیات انتخاب بیش از 800 فیلم را بازبینی کردند و در نهایت 101 فیلم به بخش مسابقه راه یافتند. در اینجا از محبتهای حبشی، منبتی و محمدرضا اصلانی سپاسگذارم.
در این جشنواره؛ از مرتضی احمدی، هنرمند پیشکسوت رادیو، تئاتر و تلویزیون به پاس دوران درخشان فعالیت و جایگاه درخشانی که در کارنامه هنری و فرهنگی ایران به جا گذاشته است، تجلیل شد.
احمدی که تندیس پروین زرین و لوح تقدیر خود را از محمد حسینی و داوود رشیدی دریافت کرد، گفت: 71 سال است که برای هنر این کشور کار میکنم و همیشه سعی داشتهام در هر برنامهای شادی را فراموش نکنم. دوستی از من پرسید که چرا پشتت خمیده شده است و قوز کردهای؟ من در جواب گفتم: 71 سال است در برابر مردم تعظیم کردهام، میخواهی خمیده نشوم؟ الان هم میگویم دست و پای شما مردم خوبم را میبوسم.
مرتضی احمدی، خطاب به وزیرارشاد گفت: مجموعهای از 120 پیش پرده خوانی همراه با ریتم و نت کامل را در ارشاد دارم، که امیدوارم مجوز چاپ آن به زودی صادر شود.
داود رشیدی نیز دست استاد احمدی را بوسید و گفت: استاد مرتضی احمدی در یک تعریف ساده نمیگنجد، ایشان در عرصههای هنری مختلف مانند دوبله، گویندگی رادیو، تئاتر، تلویزیون و سینما فعالیت گسترده داشتهاند.
وی ادامه داد: مرتضی احمدی از پیشکسوتان و اساتید پیش پرده خوانی است، شناخت ایشان از فرهنگ فولکلور ایران بخصوص تهران منحصر به فرد است. برای استاد احمدی عزیزسلامتی و طول عمر آرزو میکنیم.
محمدرضا اصلانی داور این دوره از جشنواره نیز با قرائت بیانیه هیات داوران گفت: این جشنواره با معضل بودجه مواجه است و وقتی بودجه این دوره را تصویب میکردیم فکر نمیکردیم طوفانی از معظلات اجتماعی پیش روی ما باشد، امیدورام مدیران به هوش ما به این معضل نگاهی مدبرانه داشته باشند.
در این مراسم از سیدمحمد ترابی کاظم دزفولیان، و دولت خلیلوند، زینب امیری مقدم، معصومه آباد، مژده اونباشی، فهیمه مراد پور، خدیجه گنجی، محبوبه رمضانی خدیجه شیرازی و گلرخ آزرمی تقدیر شد.