خبرگزاری کار ایران

عباس اقسامی مشاور دبیرشانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی:

بودجه امسال هم‌اندازه دوره گذشته است

بودجه امسال هم‌اندازه دوره گذشته است
کد خبر : ۴۶۰۴۹

اقسامی: ما پای تمام آثار پذیرفته شده به جشنواره، مثل متن‌های انتقادی در زمینه مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی می‌ایستیم و آنچه مورد حمایت ما نیست، آثار ضداخلاقی و منافی چارچوب‌های اجتماعی را دربرمی‌گیرد.

ایلنا: عباس اقسامی(عضو هیات بازخوان شانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران و مشاور دبیر این دوره از جشنواره) به شائبه‌های پیش آمده درخصوص كاهش بودجه جشنواره تئاتر دانشگاهی، همچنین درنظر گرفتن محدودیت برای انتخاب متون از سوی گروه انتخاب پاسخ گفت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مسئول كمیته انتخاب آثار و مشاور دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی در رابطه با تعداد بالای آثار رسیده به دبیرخانه و زمان مطالعه و انتخاب آن‌ها، گفت: حدود چهارماه برای مطالعه و انتخاب آثار زمان صرف شد كه زمان كمی نیست، ما از اواسط شهریورماه مطالعه متون را آغاز كردیم و نتیجه اواخر آذرماه اعلام شد. این در شرایطی است كه دوره‌های گذشته نتایج ظرف یك یا دوماه مطالعه اعلام می‌شد.

او ادامه داد: ما یك تیم 5نفره برای مطالعه متون رسیده به دبیرخانه مشخص كردیم كه متشكل از امیرحسین حریری، رسول نظرزاده از اعضای كانون ملی منتقدان، مهدی مكاری، عارفه عنایتی، دكتر علی مقدم و خو من می‌شد. عده زیادی از این افراد در دوره‌های گذشته جشنواره تئاتر دانشگاهی با دبیرخانه همكاری داشتند. این تیم سه ماه و نیم زمان گذاشتند كه آثار ارائه شده به جشنواره را مطالعه كنند و از این نظر می‌توان گفت درست است كه تعداد آثار زیاد بود اما زمان زیادی هم برای مطالعه آن‌ها صرف شد.

اقسامی همچنین در ارتباط با نگرانی‌های ایجاد شده از كاهش بودجه جشنواره تئاتر دانشگاهی، اظهار كرد: بودجه این دوره نسبت به دوره گذشته كاهش پیدا نكرده، تنها اتفاقی كه افتاد عدم افزایش بودجه جشنواره شانزدهم نسبت به دوره‌های گذشته بوده است.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا كاهش بودجه در كیفیت آثار و انتخاب هیئت داوران تاثیر می‌گذارد یا خیر، بیان كرد: فكر نمی‌كنم میزان كمك هزینه‌ها تاثیر زیادی بر انتخاب هیئت داوران داشته باشد، به این دلیل كه گروه‌ها در دوره‌های گذشته نیز كمك هزینه زیادی دریافت نمی‌كردند. در این دوره هم همان میزان پرداخت می‌شود و معتقد هستم تاثیری در انتخاب آثار نمی‌گذارد.

این مسئول در ارتباط با مسائل مالی این دوره، تصریح كرد: به نظر اگر قرار بر صرفه‌جویی باشد مسئولان از بخش‌های غیرمرتبط كم می‌كنند و به بخش‌ اصلی جشنواره از این تغییرات دور خواهند ماند. اما تا جایی كه پیش‌رفتیم هنوز مشكل و نقصانی از این بابت به وجود نیامده است.

عضو هیئت بازخوان شانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران تاكید بر اینكه بخش‌هایی نیز به این دوره از جشنواره اضافه شده است، گفت: ما در این دوره تمام تلاش خود را داشته‌ایم كه اگر از نظر مالی چیزی به بودجه جشنواره اضافه نشد، حداقل در بخش‌های موجود در جشنواره شاهد رویش باشیم. از همین رو بخش تله تئاتر به این دوره اضافه شد. ما حتی برخلاف دوره‌های گذشته به افرادی كه متون آن‌ها مطالعه می‌شد و به نظر از نظر فنی و تكنیكی كیفیت پایینی داشت اعلام می‌كردیم فرصت دارند متن قوی‌تری به دبیرخانه ارائه كنند.

مشاور دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی با تاكید براینكه هیچ نگرانی درباره حضور سلیقه‌های مختلف در این دوره وجود ندارد، بیان كرد: كافی است برای علم به این موضوع به دبیرخانه بیایید و نام آثار پذیرفته شده و موضوع هریك از آن‌ها را بررسی كنید تا متوجه درستی این گفته شوید. ما نیز این آمادگی را داریم تا تمام این اسناد را برای مطالعه در اختیار بگذاریم.

او ادامه داد: در میان آثار پذیرفته شده از نویسندگان خارجی مثل آرتور میلر، یوجین اونیل، شكسپیر و... حضور دارند، همچنین متون نویسندگان ایرانی مانند محمد چرمشیر، علیرضا نادری و دیگر دوستان وجود دارد. در این ارتباط هم اعتقاد دارم با بررسی آثار انتخاب شده می‌توان دریافت نگاه ما نسبت به آثار و علایق هنرمندان دانشگاهی باز بوده است. تنها آثاری امكان حضور پیدا نكردند كه به لحاظ محتوایی و مضمونی با شرایط و فضای حاكم بر جامعه و قوانین جمهوری اسلامی ایران همخوانی نداشت.

این مدیر همچنین درباره وجود شایعاتی مبنی بر اعمال محدودیت بر متون، گفت: آثار كنار گذاشته شده به هیچ وجه امكان اجرای عمومی تحت قوانین موجود در كشور را نداشتند. اما تاكید دارم تمام آثاری كه به لحاظ اندیشه و تفكراز بن‌مایه خوبی برخوردار بودند تایید شده و در جشنواره حضور دارند. این‌طور نبوده است كه به عنوان نمونه بگوییم آثار با مضمون سیاسی تایید نمی‌شوند، خیر؛ به هیچ وجه اینطور نبوده است و اتفاقا گفتیم، از تمامی نظرات انتقادی حمایت می‌كنیم.

اقسامی در پایان، تاكید كرد: ما پای تمام آثار پذیرفته شده به جشنواره، مثل متن‌های انتقادی در زمینه مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی می‌ایستیم و آنچه مورد حمایت ما نیست، آثار ضداخلاقی و منافی چارچوب‌های اجتماعی را در بر می‌گیرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز