در اختتامیه جشنواره تئاتر فجر تاكید شد:
هنرمندان تئاتر با مشكل مواجه هستند
![هنرمندان تئاتر با مشكل مواجه هستند](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/CNVcfoE3wDlQ/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-3nIltEJmYeuFfrGwjohJ9MP_KX6Prp9btVWjPPHRnst6GQ1XlOb5bA,,/%D9%87%D9%86%D8%B1%D9%85%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86+%D8%AA%D8%A6%D8%A7%D8%AA%D8%B1+%D8%A8%D8%A7+%D9%85%D8%B4%D9%83%D9%84+%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AC%D9%87+%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF.jpg)
پخش تصاویری از سخنرانیهای زندهیاد حمید سمندریان درباره چگونگی گرایش به هنر تئاتر و تقدیر این هنرمند از پدرش به همراه صدای شعرخوانی خسرو شكیبایی بر بخشهایی از تصاویر؛ یكی از جذابترین بخشهای اختتامیه جشنواره تئاتر فجر بود كه تماشاگران و حاضران در سالن تالار وحدت را تحت تاثیر قرار داد.
ایلنا: مراسم اختتامیه سی و یكمین جشنواره بینالمللی تئاترفجر صبح امروز (12بهمن ماه) درحالی با حضور محمود احمدینژاد و سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد در تالار وحدت برگزار شد كه دبیر جشنواره در مراسم حضور نداشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسینی ابتدا ضمن تقدیر از حضور رئیس جمهور در این مراسم حضور ایشان را مایه دلگرمی هرچه بیشتر هنرمندان دانست و پس از خواندن قطعه شعری، گفت: هنرمند تئاترگویی مدیوم است، روح کلمات را به روح نمایش تبدیل میکند تا با روح مخاطب درآمیزد و دُرد سحر هنر را در کام نگاه بیننده بریزد تا سرمست از آن دیدنها اندیشهها بارور شود.
وی در ادامه با اشاره به سخنی از امام خمینی(ره)، بیان كرد: هنر در مدرسهی عشق نشان دهندهی نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی است. هنر در عرفان اسلامی ترسیم روشن عدالت و شرافت و انصاف و تجسم تلخکامی گرسنگان مغضوب قدرت و پول است.
حسینی با طرح این سوال كه چرا نباید ادبیات نمایشی، به میراث بیقیاسِ مردان حقیقتجو و مسلمانان خداییخو بیشتر تکیه کند؟، اظهار داشت: آمارهها در شمارهها بدین آمارهها اشاره دارد که از یکصد وسی اثر نمایشی حاضر در این جشنواره یکصد و بیست پنج اثر، زائیدهی مائدههای این سرزمینی است، هشتاد اثر از امالقرای علوی و پنجاه نمایش از سراسرکشور. حضور بانوان هنرمند با 20نمایشنامه و 32 نمایش، چشمگیر است.
وی در پایان ضمن اشاره به اعطای نشان لیاقت به 5هنرمند پیشكسوت توسط رئیسجمهور، گفت: این سنت حسنهای است كه به دست رئیسجمهور بنیان گذاشته شده و امیدوار هستم تا ابد ادامه داشته باشد.
داود رشیدی هنرمند پیشكسوت تئاتر، سینما و تلویزیون پس از صحبتهای وزیر ارشاد به روی صحنه رفت و گفت: تئاتر هنر اندیشه است، تئاتر هنر فاخری است، هنر انسان ساز است.
وی ادامه داد: امروز به دلیل بالا رفتن سطح آگاهیهای عمومی مخاطبان بر تعداد آنها افزوده شده است كه به دلیل زنده بودن این هنر را نسبت به سینما و تلویزیون بسیار خاصتر میكند.
این هنرمند طی سخنان خود همچنین به بودجه محدود تئاتر نیز اشاره كرد و اظهار داشت: بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه هنر تئاتر بسیار محدود و اندك است كه نیاز به حمایت ببشتر دارد. هنرمندان تئاتر كه 150هزار نفر را در سطح تهران و شهرستانها شامل میشود در زمینه بیمه و امكانات با مشكل مواجه هستند.
رشیدی افزود: حمایتها در شهرستانها از طریق استانداریها صورت میگیرد كه لازم است این امر اصلاح شده و از طریق اداره ارشاد و انجمن هنرهای نمایشی استان اتفاق بیفتد كه شرط مهمی برای ارتقاء این هنر در شهرستانها محسوب میشود.
این بازیگر پیشكسوت اضافه كرد: بودجه هنر تئاتر به نسبت سینما و تلویزیون بسیار پایین است، درحالیكه تئاتر هنری پر زحمت است كه همواره با مرارت همراه بوده اما دستمزد هنرمندان این عرصه بسیار ناچیز است كه همین مبلغ ناچیز هم با تاخیر بسیار به آنها پرداخت میشود.
در این لحظه حاضران و هنرمندان در سالن نسبت به این گفته داود رشیدی واكنش نشان دادند و صحبتهای او را با تشویق خود تایید كردند.
وی ادامه داد: ایجاد ردیفی مستقل در بودجه كشور برای تولید آثار نمایشی آرزوی دیرین هنرمندان این حرفه است و من از مسئولان تقاضا میكنم كه در سالنها به تماشای آثار بنشینند تا خود از نزدیك با مشكلات هنرمندان آشنا شوند. خدمت جناب آقای رئیسجمهور، با احترام داود رشیدی.
رشیدی در پایان خطاب به رئیسجمهور، گفت: آقای احمدینژاد شما نخستین رئیسجمهوری هستید كه به مراسم هنرمندان تئاتر میآید و امیدوار هستم این حضور به تئاتر كشور رونق بیشتری بدهد.
ادامه مراسم اختتامیه سی ویكمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر همراه بود با پخش تصاویری از عزتالله انتظامی، محمدعلی كشاورز، جمشید مشایخی، داود رشیدی و ژاله علو هنرمندانی كه قرار بود در این مراسم از سوی رئیسجمهور نشان لیاقت دریافت كنند. پخش چهره هریك از آنها با تشویقها و استقبال مردم همراه بود.
سپس حاجیخانی(مدیردفتراعطای نشان افتخاردولتی) برای دعوت از هنرمندان به روی صحنه آمد و گفت: طبق اصل 129قانون و با تصویب در هیات وزیران به منظور قدردانی از تلاشهای هنرمندان ایران اسلامی به 5نفر از هنرمندان عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون كه بیش از نیم قرن را در این عرصه تلاش داشتهاند؛ نشان درجه درجه یك فرهنگ و هنر اعطا میشود.
وی سپس با خواندن بخشهایی از تاریخچه زندگی و كارنامه هنری آنها از داود رشیدی و محمدعلی كشاورز خواست تا برای دریافت نشان افتخار خود از دستان رئیسجمهور روی صحنه حاضر شوند و از محمود احمدینژاد، اسفندیار رحیممشایی، سیدمحمدحسینی و حمید شاهآبادی برای اعطای نشان به این افراد دعوت كرد.
ژاله علو، عزتالله انتطامی و جمشید مشایخی به دلیل كسالت امكان حضور در این مراسم و دریافت نشان درجه یك هنری را پیدا نكردند.
محمدعلی كشاورز پس از دریافت نشان خود، پشت تریبون رفت و ضمن تشكر از همه مردم ایران، گفت: من از میان مردم هستم و همه چیز را از حمایتهای آنها دارم، اعتقاد دارم همه كارهایی هم كه صورت میگیرد باید در راستای آنها باشد.
او ادامه داد: همچنین از رئیسجمهور تشكر میكنم كه باوجود مشكلات بسیار سر راه همواره برای آبادانی كشور تلاش میكنند. با آرزوی سلامتی برای مردم ایران كه رئیسجمهور هم عضوی از مردم همین كشور است.
پس از اعطای نشان به این دو هنرمند، نام تعدادی از برگزیدگان جوایز جشنواره اعلام شد و رئیسجمهور نیز بعد از آن مراسم را به قصد سفر كاری خود ترك كرد.
تقدیر از بهروز بقایی، محمود استاد محمد و ثریا شیرزادی هنرمندان با سابقه عرصه تئاتر كشور یكی دیگر از برنامههایی بود كه در ادامه اختتامیه جشنواره با پخش تصاویری از این هنرمندان و حضورشان روی صحنه در میان تشویقهای حاضران توسط وزیر ارشاد، معاون هنری و مدیركل مركزهنرهای نمایشی انجام شد.
یادی از حمید سمندریان و خسروشكیبایی در اختتامیه جشنواره سی و یكم
پخش تصاویری از سخنرانیهای زندهیاد حمید سمندریان درباره چگونگی گرایش به هنر تئاتر و تقدیر این هنرمند از پدرش به همراه صدای شعرخوانی خسرو شكیبایی بر بخشهایی از تصاویر اما یكی از جذابترین بخشهای اختتامیه جشنواره تئاتر فجر بود كه تماشاگران و حاضران در سالن تالار وحدت را تحت تاثیر قرار داد.