خبرگزاری کار ایران

دومین جلسه نمایش و نقد و بررسی فیلم کوتاه در ارسباران برگزار شد

کد خبر : ۳۶۳۶۳

برنامه آتی پاتوق فیلم کوتاه روز چهارشنبه ۴ بهمن ماه در ارسباران برگزار می‌شود

 ایلنا: عصر روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه دومین جلسه پاتوق فرهنگی فیلم کوتاه شامل نمایش هفت فیلم کوتاه به همراه نقدو بررسی آثار از ساعت ۱۸ الی ۲۱ در فرهنگسرای ارسباران با حضورفیلمسازان و علاقه مندان به این سینما برگزار شد.


به گزارش ایلنا، نمایش هفت فیلم: وقت دیدن رویا ساخته علی شاهیده، به دنبال او ساخته محمد علی افتخارنیا، آن دور‌ها ساخته رضا جمالی، نماز آخر ساخته محسن خانجانی، شیخ علی ساخته سید مهدی موسوی برزکی، این راننده‌ها دست ندارند ساخته رضا جمالی؛ سیرت نیکو ساخته سیدعلی می‌رهاشمی با موضوع و محوریت روحانیت برای این برنامه در نظر گرفته شد که پس از نمایش با حضور منتقد و نویسنده سینمای ایران، حسین سلطان محمدی آثار فوق به نقد و بررسی گذاشته شد.
در ابتدای این نشست در خصوص تعریف سینمای معناگرا و تحلیل آثار به نمایش در آمده که به نوعی روحانیت شخصیت اصلی فیلم‌ها بود و در بعضی از آثار توانسته بود پیوند میان روحانیت و جامعه به ویژه جوانان را نشان دهد گفت‌و‌گو شد.
پرداختن به زندگی روحانیون که همانند انسان‌های دیگر زندگی عادی خود را دارند و فقط به واسطه رسالتشان که وظایف دینی آن‌ها و ترویج اخلاق و دین است را نیز عهده دار هستند از نکات بارز بعضی از این فیلم‌ها بود.
سلطان محمدی به نقش صامت بعضی از این شخصیت‌ها در فیلم‌ها اشاره کرد و گفت: با نشان دادن این آثار در یک مجموعه و در کنار هم به نوعی به این موضوع می‌رسیم که شاید آرزوی فیلمساز رساندن نقش روحانی از یک فرد صامت اجتماعی به فردی اجتماعی‌تر باشد که همه جا چه در خوشی و چه ناخوشی، چه در زندگی عادی و حتی امور جوانان خود را با جامعه تطبیق داده و به آنان نزدیک می‌شود.
سلطان محمدی در صحبت‌های خود به گفتارهایی از آیت ا... العظمی جوادی آملی اشاره کرد و گفت: به گفته ایشان اگر به مخاطب احترام می‌گذارید فیلم تنها نباید در تخیل شما باشد، آن را با عقل درآمیزید و بهترین شیوه بیان را برای آن پیدا کنید.
سلطان محمدی با اشاره به این مطلب که باید در شیوه بیان فرودگاه خیال را مشخص کرد گفت: اگر این طور نباشد اثر گذاری برای مخاطب امروز غیر ممکن خواهد بود.
از نکات اشاره شده توسط این منتقد از قول این مرجع تقلید نحوه بیان موضوع در گذشته و حال بود. سلطان محمدی گفت: به قول ایشان، اگر امروز و در این شرایط پیغمبری ظهور می‌کرد قطعا از ابزار هنر و سینمای امروز برای بیان مطالب بهره می‌برد و نقش استفاده از ابزار هنر و سینما را نادیده نمی‌گرفت.
در ادامه این نشست فیلمسازان مشکل استقلال و نمایش فیلم کوتاه را مطرح کردند و منتقد جلسه گفت: این مشکل همیشه و همه جا وجود داشته، فضای فیلم کوتاه، فضایی فیلمخانه‌ای و فضای جشنواره‌ای است و این ذات فیلم کوتاه است.
سلطان محمدی با اشاره به اینکه بعضی از فیلمسازان به فیلم کوتاه وفادار باقی مانده و همیشه به این نوع از تولید روی می‌آورند گفت: البته نمی‌شود ذات انسان و تمایلش به پیشرفت را نادیده گرفت اما زمانی بود که فیلم کوتاه فقط برای ارائه نمونه کار تولید می‌شد اما انجمن سینمای جوانان ایران با برگزاری جشنواره‌ای بین المللی فیلم کوتاه تهران و توجه به ویژه به این سینما توانست تاثیرات فراوانی را براستقلال این سینما بگذارد.
از دیگر چالش‌های مطرح شده در این نشست نمایش فیلم کوتاه در تلویزیون و از طریق صداوسیما بود که معاون جشنواره‌ها و اموربین الملل و بازرگانی انجمن که در جلسه حاضر بود به نمایش فیلم کوتاه از شبکه نمایش اشاره کرد و گفت: خوشبختانه دو ماه است که برنامه کلاکت با نمایش مرتب و به موقع فیلم کوتاه در طی هفته و آن هم سه نوبت نمایش و هر نوبت با دوبار بازپخش نقش خوبی را در این زمینه ایفا کرده و به زودی با توافق با برنامه‌های دیگر ان شا ا.. این موضوع بیشتر نیز اجرایی خواهد شد.
مژگان زرگر با توضیح روند نمایش فیلم کوتاه در دو سال اخیر توسط انجمن اعلام کرد نمایش فیلم کوتاه از طریق سایت انجمن با عنوان «فیلم هفته» نیز در دست اجرا است که هم اکنون به شکل آزمایشی این کار نیز آغاز شده و علاقه مندان می‌توانند با مراجعه به سایت انجمن به نشانی www. iycs. ir در طی هفته فیلمهای کوتاه ایرانی و خارجی را ببینند.
 برنامه آتی پاتوق فیلم کوتاه روز چهارشنبه ۴ بهمن ماه در ارسباران برگزار می‌شود که اسامی آثار نیز متعاقباً اعلام خواهد شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز