عبدالحی شماسی:
استعداد هنری و مطالعه نمایشنامهنویس باید هماهنگ باشد
نویسنده نمایشنامه مذهبی باید نسبت به آنچه به نگارش درمیآورد اطلاعات بالا و باور داشته باشد.
ایلنا: عبدالحی شماسی یکی از بازخوانان نمایشنامههای جشنواره صاحبدلان سه عامل مطالعه، جوهر هنری و باور به موضوع را شاخصههایی مهم برای بالا رفتن کیفیت نمایشنامهها با مضمون دینی عنوان کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری جشنواره صاحبدلان، این نویسنده و کارشناس در ارتباط با نمایشنامههایی که مورد خوانش قرار گرفتهاند، گفت: در بررسی آثار به این نتیجه میرسیدیم که سطح و کیفیت آثاری که به جشنواره ارائه شده به نوعی پیرو جریان کلی نمایشنامهنویسی در کشور هستند.
وی افزود: نکته دیگری که وجود دارد این است که وقتی جشنوارهای موضوعی برگزار میشود کیفیت خاص خود را پیدا میکند و به لحاظ تعداد نفرات شرکت کننده چارچوب مشخصی پیدا میکند. در این شرایط نویسنده متن نمیتواند تخیل خود را در خصوص موضوعهای گوناگون به پروار بیاورد که اینجا بحث خلاقیت و مطالعه بیشترین کمک را به نگارنده نمایشنامه خواهد کرد.
این کارشناس و نمایشنامهنویس با تاکید بر بحث مطالعه، اظهار کرد: استعداد و توان هنری هنرمند نیز باید با سطح مطالعه او هماهنگی داشته باشد، طبیعی است هرچه توانایی و هماهنگی میان این دو بالاتر باشد کیفیت کار بیشتر خواهد شد.
شماسی، نقش پژوهشهای دانشگاهی را در این رابطه با اهمیت دانست و اظهار داشت: چون بحث مسائل دینی هم برای تولید آثار نمایشی از این دست در میان است، اعتقاد هنرمندی که اقدام به نگارش یا کارگردانی اثر میکند حائز اهمیت میشود و تاثیرگزاری بالایی درنتیجه نهایی و نمایشنامه تولید شده خواهد داشت.
این کارشناس در انتها، گفت: نویسنده نمایشنامه مذهبی باید نسبت به آنچه به نگارش درمیآورد اطلاعات بالا و باور داشته باشد. در انتها تاکید میکنم برای اینکه کلیت اثر نوشته شده کیفیت بیشتری پیدا کند، نویسنده باید شاخصههایی همچون مطالعه، جوهره هنری و باور و اعتقاد به موضوع داشته باشد.