مهرشاد کارخانی:
برای شهرستانها جشنواره جداگانهای برگزار شود
اگر مشکل ممیزی و سانسور را نداشته باشیم میتوانیم فیلمهای قوی و با محتوا برای جشنواره بسازیم که حرفی برای گفتن در سطح بینالملل داشته باشد.
ایلنا: مهرشاد کارخانی معتقد است در نیمه دهه شصت به دلیل مدیریت صحیح جشنواره، فیلمها راه خود را پیدا کرده بودند و بهتر دیده میشدند اما از دورهای به بعد جشنواره فرمایشی شد و تلاشها تنها برای برگزاری آن در زمان مقرر بود.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر؛ مهرشاد كارخانی با اشاره به وضعیت امروز سینما گفت: اگر مشکل ممیزی و سانسور را نداشته باشیم میتوانیم فیلمهای قوی و با محتوا برای جشنواره بسازیم که حرفی برای گفتن در سطح بین الملل داشته باشد.
کارگردان «اکباتان» با بیان اینکه مدیریت سینمایی باید جسارت داشته باشد، گفت: مدیریت باید اجازه آزادی عمل را به فیلمساز بدهد و فیلمها در فضای مناسب و بازتری ساخته شوند زیرا در این صورت میتوانیم جشنوارهای در سطح بین الملل برگزار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تنها به صرف اینکه زمان برگزاری جشنواره فرا رسیده، نباید فیلمهای زیر متوسط بسازیم و در جشنواره به نمایش بگذاریم، زیرا بازتاب خوبی به همراه نخواهد داشت.
کارخانی با بیان اینکه در طول این سالها جشنواره بازار فیلم خوبی نداشته است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول این سالها میهمانان اغلب از کشورهای جهان سوم شرکت کرده بودند، به همین دلیل در این بخش شاهد رونقی نبودهایم.
کارگردان «ریسمان باز» با بیان اینکه با بازگشتی به گذشته متوجه خواهیم شد نمایش فیلمهای خارجی تا چه اندازه در فروش فیلمها تاثیر داشته است، گفت: زمانی که این فیلمها در ایران به نمایش در میآمد مخاطب سینما بیشتر میشد، ضمن اینکه سینما رونق بیشتری پیدا کرده بود. اگر توجه کرده باشید در اوایل دهه پنجاه در کنار نمایش فیلمهای خارجی، فیلمهای ایرانی هم از بازار خوبی برخوردار بودند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه سینما اوضاع نابسامانی دارد و جشنواره با کیفیت مناسبی برگزار نمیشود و این شرایط برای جشنوارهای است که عنوان بین المللی را به همراه خود دارد، مناسب نیست. البته سال قبل هم گفته بودم که این جشنواره بهتر است برای مدتی تعطیل شود و برای مدیریت صحیح آن فکری شود، چون هر ساله با تغییر مدیریت ضربه سنگینی به جشنواره وارد میشود.
کارگردان «گناه من» با بیان اینکه همزمانی جشنواره در تهران و سایر استانها در واقع به نوعی خودنمایی برای جشنواره محسوب میشود، بیان داشت: به این شکل فضای جشنواره کاملا تبلیغاتی میشود. به عقیده من باید کلیه مراسمهای مربوط به افتتاحیه، اختتامیه، نمایش فیلمها و... در کاخ جشنواره که مقر اصلی آن در تهران است، برگزار شود. اینکه بخواهیم تنها چند فیلم ضعیف را در سایر استانها نمایش دهیم و بگوییم این جشنواره در همه استانهای کشور برگزار شده، بازده خوبی نخواهد داشت.
کارخانی ادامه داد: برای شهرستانها میتوان جشنوارههای جداگانه برگزار کرد تا علاقمندان به سینما در این استانها از آن بهرهمند شوند.