خبرگزاری کار ایران

مدیر بخش مسابقه پوستر جشنواره تئاتر فجر:

پوسترها رشد كیفی داشته‌اند

کد خبر : ۳۴۲۸۲

پوستری که برای یک جشنواره بین المللی طراحی می‌شود را می‌توان با موتیف‌های بومی به زبان جهانی مطرح کرد.

ایلنا: ابراهیم حسینی مدیر بخش مسابقه پوستر جشنواره تئاتر فجر می‌گوید: دوره سی و یکم جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر، یکی از بهترین دوره‌ها به لحاظ کمیت و کیفیت آثار ارسالی در بخش پوس‌تر محسوب می‌شود. در این دوره تعداد پوسترهای ضعیف کم بود.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی جشنواره تئاتر فجر؛ حسینی با بیان اینکه طراحی پوستر برای موضوعات مختلف مولفه‌های مشترکی دارد، گفت: استفاده از رنگ‌های درخشان، حروف خوانا وهم فهم و جذب مخاطب در کمترین زمان از ویژگی‌های مهم یک پوس‌تر خوب است.
وی ادامه داد: پوستری که برای یک جشنواره بین المللی طراحی می‌شود را می‌توان با موتیف‌های بومی به زبان جهانی مطرح کرد.
حسینی با توجه به حضور خود به عنوان مدیر چهار دوره مسابقه پوستر جشنواره تئا‌تر فجر گفت: دوره سی و یکم، یکی از بهترین دوره‌ها به لحاظ کمیت و کیفیت آثار محسوب می‌شود. در این دوره شمار پوسترهای ضعیف کم بود.
این طراح گرافیست ادامه داد: برخی پوستر‌ها زیبا بودند ولی مولفه‌های پوستر را نداشتند و به نوعی به درد جلد کتاب می‌خوردند. رعایت نشدن تایپوگرافی عمده مولفه‌ای بود که در طراحی پوستر شاهد آن بودیم. وضعیت تایپوگرافی هنوز پوستر را اذیت می‌کند. برخی از عناوین آثار ارسالی را حتی داورهای مسابقه نمی‌توانستند، بخوانند! وقتی اهل فن نمی‌تواند اسم نمایش را بخواند چگونه می‌توان از مخاطب توقع داشت. مخاطب با خواندن نوشتار پوستر باید لذت ببرد. نوشتاری که در عین داشتن زیبایی بصری بدون ایهام خوانده می‌شود.
وی با این توضیح که در جشنواره سی و یکم شاهد رشد ۲۰درصدی ارسال اثر به بخش پوس‌تر بودیم، اظهار داشت: خروجی این بخش جشنواره یعنی چاپ کتاب و ثبت اثر، موجب علاقه هنرمندان برای حضور در این بخش شده است. حتی در گرافیک کار‌ها در این دوره حساسیت بیشتری به چشم می‌خورد.
حسینی با بیان اینکه اگر چراغ مسابقه پوس‌تر در جشنواره تئا‌تر فجر روشن بماند باز هم شاهد رشد این بخش خواهیم بود، گفت: نشان‌های موجود حاکی از اتفاق‌های مهم در بخش پوس‌تر است و باید از آن مراقبت کنیم تا به بی‌راه نرود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر مجموعه‌ای از پوسترهای خوب داریم که می‌توان به جهان معرفی کرد. باید این مجموعه را در دنیا نمایش دهیم و در جشنواره‌های خارجی شرکت کنیم. فقط گذاشتن نمایشگاه و انتشار کتاب در ایران حق مطلب گرافیست‌های با فکر و اهل مطالعه را ادا نمی‌کند.
سی و یکمین جشنواره بین المللی تئا‌تر فجر از ۲۶ دی تا ۱۲ بهمن به دبیری سعید کشن فلاح برگزار می‌شود.

ارسال نظر