خبرگزاری کار ایران

جشنواره فجر محلی برای تبادل فرهنگ کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد‌ها

جشنواره فجر محلی برای تبادل فرهنگ کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد‌ها
کد خبر : ۳۲۹۳۱

جشنواره فیلم فجر می‌تواند‌ محل شکوفایی‌ استعدادهایی باشد که جشنواره‌های غربی اجازه رشد به آن‌ها نمی‌دهند.

 ایلنا: با توجه به اینکه ایران ریاست کشورهای عضو جنبش عدم تعهد را دارد، جشنواره فجر می‌تواند از این پتانسیل برای معرفی فرهنگ و فیلم‌های خود به این کشور‌ها استفاده کند.

به گزارش ایلنا، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری سینمای پس از انقلاب، به فاصله چند سال، جشنواره فیلم فجر نیز شکل گرفت. در ابتدا بخش بین الملل جشنواره به گونه‌ای اداره می‌شد که فیلم‌های مطرح و کلاسیک سینمای جهان که در کشور قابل پخش بود با کمی سانسور به پرده سینما‌ها می‌آمد و صف‌های طولانی برای دیدن فیلم‌ها در دهه ۶۰ جلوی سالن‌های نمایش دهنده از جمله سینما آزادی وعصرجدید ایجاد می‌شد. در آن موقعیت زمانی، فروش بلیت فیلم‌های بخش بین الملل جشنواره فجربه بازار سیاه می‌رسد و مورد علاقه و پسند مخاطب بود تا جایی که علاقه و میل مخاطب بیش از آنکه به سینمای ملی گرایش داشته باشد، بیشتر به سمت سینمای بین الملل و فیلم‌های این بخش می‌‌رود. پس از گذشت زمانی اندک و با پیشرفت تکنولوژی، کم کم فیلم‌های روز جهان در اختیار مخاطب به انحاء مختلف قرار گرفت و دیگر رغبتی به دیدن آثار بخش بین الملل از سوی مخاطب وجود نداشت، حتی زمانی که فیلم‌های پرفروش و روز دنیا هم در جشنواره به نمایش درآمد، بازهم استقبال مناسبی از فیلم‌ها صورت نگرفت.

درطول این سال‌ها متاسفانه آن طور که شایسته و بایسته است در حوزه بین الملل جشنواره فیلم فجر اتفاق جالب توجهی نیفتاده است؛ این درحالی است که جشنواره فیلم فجر به دلیل ماهیت و رویکردش پتانسیل جذب فیلم‌هایی را دارد که در راستای اهداف و رویکرد جشنواره فیلم فجر هستند و می‌توانند فیلمسازان مستقل با نگاه ضد امپریالیستی و ضد صهیونیستی را با خود همراه کند و این جشنواره محمل خوبی برای فیلمسازان خلاق و مستقل باشد. جشنواره فجر در کشوری برگزار می‌شود که آرمان‌های انقلابی و ضد نظام سلطه دارد و می‌تواند محملی برای معرفی و گردهم آوردن فیلمسازان مستقل جهان باشد، فیلمسازانی که هم نظر با آرمان‌های انقلابی ما هستند و می‌توانند در ارایه پیام ما به جهانیان موفق عمل کنند را باید در این جشنواره گرد هم آورد.
این بخش از جشنواره فجر می‌تواند محل عرضه فیلم‌های فیلمسازانی باشد که فرصت حضور در جشنواره‌هایی چون برلین، کن و سن سباستین و... را ندارند. این بخش از جشنواره می‌تواند‌ محل شکوفایی‌ استعدادهایی باشد که جشنواره‌های غربی اجازه رشد به آن‌ها نمی‌دهند زیرا این دسته از فیلمسازان بر علیه نظام سلطه در جهان فیلم می‌سازند و این آرمان را در فیلم‌هایشان به بهترین نحو به مخاطب انتقال می‌دهند، اما در سالهای اخیر به این امر توجه دقیق و جدی از سوی برگزار کنندگان صورت نگرفت، درحالی که مدیران می‌توانستند به گونه‌ای در این بخش هدف گذاری کنند که در جهان به این بخش نگاه خاصی صورت گیرد و جشنواره فجر‌ به فیلمسازان با نگاه مستقل و ضد سلطه اینگونه معرفی شود تا بتوانیم بعد از چند سال و‌ هدفگذاری مشخص فیلمسازانی با این نگاه را دور هم جمع کنیم و به اهداف خود که انتقال پیام نظام ضد سلطه است، موفق عمل کنیم.
اولین قدم‌ها در جشنواره سی و یکم دیده می‌شود، در این جشنواره ۳۰ کشور عضو جنبش غیرمتعهد‌ها فیلم ارایه داده‌اند که اتفاقی بسیار خوشایند است. همچنین ایجاد اتحادیه فیلمسازان کشورهای عضو جنبش عدم تعهد باعث می‌شود تا با توجه به دیدگاه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مشترکی که میان کشور‌ها وجود دارد، بستری مناسب برای فعالیت‌های مشترک در زمینه تبادل اطلاعات و تجارب سینمایی، تولیدات مشترک و همکاری‌های مختلف از جمله آموزشی، فرهنگی و... فراهم شود.
این نوع نگاه و تغییر هدفگذاری در بخش بین الملل پروسه‌ای زمانبر خواهد بود اما باید پایه گذاری و در سالهای آتی ادامه یابد. کشورما در حال حاضر به مدت سه سال ریاست جنبش کشورهای غیرمتعهد را عهده دار است و این فرصت بسیار خوبی است تا تعاملات جدی با کشورهای اسلامی و غیرمتعهد صورت گیرد تا بتوانیم آثار یکدیگر را در کشور‌ها حمایت و عرضه کنیم ومردم این کشور‌ها بتوانند از طریق سینما با اندیشه یکدیگر خصوصا کشورهای اسلامی آشنا شوند. برای رسیدن به این مهم بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر می‌تواند درست و موفق عمل کند تا به آنچه اهداف برگزاری جشنواره فیلم فجر که‌‌ همان تاثیرگذاری در کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه و ترویج آرمان‌های انقلاب است، دست یابیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز