ابوالحسن تهامینژاد:
آمار متقاضیان جشنواره فجر نشاندهنده پویایی سینمای ایران است
در تمام جشنوارهها بازار جشنواره یکی از بخشهای بسیار مهم آن است، در بسیاری از جشنوارههای معتبر دنیا خریداران فیلم با حضور در جشنواره و با توجه به واکنش مخاطبان فیلم از طیفهای مختلف دست به خرید فیلمها میزنند.
ایلنا: یک دوبلور و منتقد باسابقه سینما برای برونرفت از شرایط فعلی سینما و رفع سوء تفاهمات پیشنهاد کرد یک شورای حل و فصل که مواضعی بیطرفانه دارد در جشنواره فیلم فجر تشکیل شود.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، ابوالحسن تهامینژاد دوبلور باسابقه سینما، منتقد فیلم، روزنامهنگار و مترجم در گفتگویی در آستانه برگزاری این رویداد مهم سینمایی به بیان دیدگاههایش در خصوص جشنواره فجر پرداخت و با اشاره به بینالمللی بودن این جشنواره بیان داشت: با توجه به اینکه نام جشنواره فجر بینالمللی است، بنابراین باید بهترین فیلمهای جهان در این جشنواره به نمایش درآید تا برازنده نام این جشنواره باشد.
وی بازار جشنواره فجر را برای این جشنواره بسیار مهم و ضروری دانست و بیان داشت: در تمامی جشنوارهها بازار جشنواره یکی از بخشهای بسیار مهم آن است، در بسیاری از جشنوارههای معتبر دنیا خریداران فیلم با حضور در جشنواره و با توجه به واکنش مخاطبان فیلم از طیفهای مختلف دست به خرید فیلمها میزنند.
وی افزود: به همین منظور باید با خریداران مشهور در سینمای جهان ارتباط برقرار کرد و آنها را به جشنواره فجر دعوت کرد تا بتوان به فروش فیلمهای کشورمان و نمایش آنها در دیگر کشورها امیدوار بود.
این دوبلور مطرح کشور با اشاره به ضروی بودن پخش فیلمها به صورت دیجیتال بیان داشت: در همه کشورهای دنیا سینما به این سمت پیش میرود و فیلمها را به شکل دیجیتال نمایش میدهند و سینمای ما هم ناگزیر باید با سیستم پخش سنتی آپارات خداحافظی کند؛ جشنواره فجر میتواند فرصت خوبی باشد برای این رویداد مهم در سینمای ایران.
وی افزود: با توجه به اینکه خبرهایی هست که سیستم پخش دیجیتال از خارج از کشور تهیه شده است باید این اتفاق هر چه سریعتر بیافتد تا بتوانیم همگام با تکنولوژی روز جهان پیش برویم، چون از سال ۱۹۹۰ به بعد اکثر کشورهای جهان به این سمت پیش رفتهاند.
این منتقد فیلم تولید تعداد زیادی فیلم در سینمای ایران را خبر خوبی دانست و بیان داشت: این میتواند نشاندهنده پویایی سینمای ایران باشد و خبر خوبی است. فقط امیدوارم که این همه فیلم امکان نمایش پیدا کنند.
وی با اشاره به جایگاه تاثیرگذار جشنواره فجر در سینمای ایران بیان داشت: در واقع جشنواره مکانی است برای دور هم جمع شدن هنرمندان و مسئولین و میتواند یک فرصت باشد.
وی در ادامه افزود: شاید بهتر باشد که یک شورای حل و فصل که مواضعی بیطرفانه دارد تشکیل شود. این اتفاق میتواند در جشنواره فجر بیافتد، چون در آنجا فیلمهای بسیاری از فیلمسازان به نمایش درمیآید و میتوانند افراد مختلف با دیدگاههای مختلف با یکدیگر به گفتگو بپردازند.
ابوالحسن تهامینژاد برگزاری نشست فیلمسازان کشورهای عضو جنبش عدم تعهد را بسیار خوب ارزیابی کرد و بیان داشت: اینکه سینمای ایران رهبری این نشست را به عهده دارد فرصت بسیار خوبی است، چون سینمای ایران در مقایسه با بسیاری از کشورها سینمایی انسانیتر و به دور از خشونت را داراست و میتواند حرفهای زیادی برای گفتن در جهان داشته باشد.
وی حضور بخش مستند را برای این سینما بسیار مهم دانست و گفت: شاید حضور بخش مستند برای کلیت جشنواره تفاوتی نداشته باشد اما برای مستندسازان فرصت مغتنمی را ایجاد میکند که فیلمهایشان در مهمترین جشنواره ایران مطرح و دیده شود.
وی افزود: بسیاری از این فیلمهای مستند شاید مهمترین مکان برای نمایش آنها جشنوارهها باشد و چه جایی بهتر از جشنواره فجر برای فیلم یک مستندساز میتوان یافت.