نادر برهانی مرند:
متون نمایشی ارزشمند نشان دهنده حضور نسل نمایشنامه نویسان خلاق است
ایلنا: نادر برهانی مرند که بازخوانی متون بخش مسابقه نمایشنامه نویسی سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را برعهده داشته است، گفت: متون نمایشی ارزشمند به نویسندگی افرادی که نامهای آشنایی ندارند، نشان دهنده حضور نسل نمایشنامه نویسان خوش فکر و خلاق است.
به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری سیویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، برهانی مرند گفت: تمامی آثار بخش مسابقه نمایشنامه نویسی سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر، دغدغه طرح مسئله داشتند و مسائل اجتماعی روز را به خلاقانهترین شکل ممکن در قالب یک متن مطرح کردند.
وی با آرزوی فراهم آمدن امکان چاپ تمامی متون اظهار کرد: چاپ آثار قوی میتواند صحنههای تئاتر ما را از نمایشهایی که نگاهی اجتماعی دارند، پر کنند. در این صورت کسی نمیتوان ادعا کند که در حوزه نمایش، متون ویژه برای اجرا روی صحنه وجود ندارد.
برهانی مرند ضمن بیان اینکه در حال حاضر افرادی ناشناس متون نمایشی بسیار ارزشمندی را به نگارش آوردهاند، خطاب به مسئولان هنری کشور تاکید کرد: توصیه میکنم که مسئولان، نسل امروز نمایشنامه نویس کشورمان را جدی بگیرند، زیرا این افراد سرمایههای بزرگیاند که اگر مورد توجه قرار نگیرند دچار انزوا و حتی روی آوردن به دیگر عرصههای هنری میشوند.
وی اذعان کرد: در هنگام مطالعه تمامی آثار بخش نمایشنامه نویسی متوجه شدم که نویسندگان برای نگارش این متون زحمتهای زیادی در حوزه فنی و محتوایی کشیدهاند و سعی کردهاند، بدون دغدغه سیاسی و با دوری از محافظه کاری، زبان روزگار خود باشند و به مسائل روز بپردازند.
داور بخش مسابقه نمایشنامه نویسی سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با اشاره به اینکه متون بسیار خوبی را در شرایطی که فرصت برای چاپ و اجرا وجود ندارد، مطالعه کرده است، تصریح کرد: برخورداری از شخصیتهای محکم، قصه مشخص، ساختار متعارف، طرح مسئله، جذابیت در شخصیتها، دیالوگها، فرم، قصه و موقعیتها و اینکه متن پیامی داشته باشد که به زبان نمایشی و به شکل عمیق مطرح شود، از شاخصههای یک نمایشنامه خوب است.
وی در پایان افزود: این متون ضمن برخورداری از ویژگیهای یک نمایشنامه ارزشمند، کمتر به دیگر آثار نمایشی شبیه بودند و در فرم و خلق شخصیت، ساختاری خارق العاده داشتند.