كارگردان نمایش «وقتی از بریدگیهای خونبار عصب میگذرد» در گفتگو با ایلنا:
تئاتر برای مردم تعریف نشده است

محمدی: طرح استقرار گروههای نمایشی گام خوبی است، در صورتیكه مسئولان هر شهر به طور كامل درخصوص اهمیت هنر نمایش آگاه شوند. چون گاهی شاهد هستیم با تمسخر برخورد میكنند و ما را سربار میدانند.
ایلنا: مهدی محمدی كه مدتی برای تدریس از تهران به شهرستان نقل مكان كرده و با نمایش «وقتی از بریدگیهای خونبار عصب میگذرد» به جشنواره تئاترفجر راه یافت امكانات تولید و اجرای نمایش در شهرستان را بسیار ضعیف توصیف كرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این هنرمند كه مدتی قبل بازی در نمایش «مكبث» به كارگردانی رضا ثروتی را پشتسر گذاشته است، گفت: تمرین نمایش را از 10شهریورماه با بچههای انجمن تئاتر خمین آغاز كردیم اما باید بگویم متاسفانه در زمینه امكانات با كمبودهای بسیاری مواجه هستیم.
وی ادامه داد: شهرخمین در مقاطع كارشناسی و كارشناسی ارشد فارغالتحصیلان بسیار خوبی دارد كه تعداد كمی هم نیستند، اما با وجود این تعداد علاقهمند و فارغالتحصیل پلاتویی برای تمرین وجود ندارد. تنها محل تمرین ما سالنی چند منظوره است كه درخصوص وسائل نور تنها چند پرژكتور معمولی دارد و در زمینه دیگر امكانات بسیار ضعیف است.
محمدی درخصوص فعالیتهای مركزهنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد استان، بیان كرد: انجمن نمایش استان درحال پیگیری برای رفع این نواقص است، خود من هم در تلاش میكنم تا امكان تاسیس یك آموزشگاه تئاتر را فراهم كنم تا حداقل بچهها محلی اختصاصی برای تمرین داشته باشند.
این هنرمند همچنین درباره میزان استقبال مردم شهر از آثار نمایشی، بیان كرد: مخاطب آثار اینجا در صورتیكه تبلیغات خوبی در سطح شهر صورت بگیرد و قیمت بلیتها بالاتر از دو سه هزارتومان نباشد، دربهترین حالت به سینفر میرسد. مسئله مهم این است كه اصلا چیزی به اسم تئاتر برای مردم تعریف نشده است، مسئولیت برطرف كردن چنین مشكلی بر عهده هنرمندان و مسئولان است.
وی با تاكید بر اینكه اگر نگاه به تئاتر شهرستانها تغییر كند و كمی بهتر شود اطمینان دارم كارهایی به مراتب بهتر از تهران روی صحنه میرود، اظهار كرد: طرح استقرار گروههای نمایشی گام خوبی است، در صورتیكه مسئولان هر شهر به طور كامل درخصوص اهمیت هنر نمایش آگاه شوند. گاهی پیش آمده برای تهیه امكانات به مسئولی رجوع میكنیم اما با تمسخر و به چشم سربار به ما نگاه میكنند.
محمدی همچنین درخصوص چگونگی راه پیدا كردن نمایش «وقتی از بریدگیهای خونبار عصب میگذرد» به جشنواره تئاتر فجر، گفت: ما ابتدا در تئاتر استانی شركت كردیم و پس از رقابت با تعدادی از آثار نمایشی موفق شدیم از طریق استان مركزی به جشنواره منطقهای راه پیدا كنیم و در منطقه یك قرار داشتیم.
وی درخصوص رتبه در جشنواره و عوامل تولید این نمایش، عنوان كرد: این اثر موفق به دریافت جایزه كارگردانی، نویسندگی، طراحی صحنه، موسیقی و دریافت جایزه ویژه بازیگری برای چهار بازیگر نمایش شده است. نویسندگی اثر برعهده رضا شاهبداغی بوده و خودم كارگردانی و طراحی صحنه و نور را بر عهده داشتم، طراحی لباس به صورت گروهی انجام گرفته و افشین عبدالهی، مرتضی جعفری، محمد محمدی و فرزانه كارظمی ساخت موسیقی اثر را برعهده داشتند.
این هنرمند همچنین درخصوص داستان اثر، گفت: قصه نمایش چهارنسل از زنان ایران در تاریخ معاصر را مورد بررسی قرار می دهد و به سرگذشت آنها میپردازد.