شاهآبادی در نشست خبری نخستین جشنواره هنر و رسانه:
رسانهها فقط ابزار تبلیغ آثار هنری نیستند
شاهآبادی: جشنواره صاحب دبیرخانه دائمی شده و در تقویم جشنوارههای معاونت هنری قرار گرفته است و یکی از ویژگیهای برگزاری این مراسم در سال آینده جداسازی رسانههای مکتوب و صوتی- تصویری از یکدگیر خواهد بود.
ایلنا: نشست خبری نخستین جشنواره هنر و رسانه صبح امروز(۱۳ آذرماه) با حضور حمید شاه آبادی معاون هنری وزارت و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شاه آبادی ابتدا با تاکید بر اینکه وجود جایگاهی که بتوانیم طی آن آثار خبرنگاران حوزه هنر را مورد ارزیابی قرار دهیم از ابتدا احساس میشد، گفت: برای من وجود ظرفیتهایی که بتواند هنر ایران را در جایگاه جهانی خودقرار دهد همواره مورد نظر بود. یکی از مهمترین این ظرفیتها عرصه رسانهها است. رسانهها برای متولیان هنر تنها یک اهرم تبلیغات نیستند بلکه میتوانند چالشهای پیشرو را برطرف کنند.
شاه آبادی ضمن اشاره به اینکه ما از ابتدا انتظار داشتیم رسانهها وضع هنر کشور را به خوبی رصد کنند، اظهار داشت: رسانهها میتوانند ایجاد کننده چالش یا برطرف کننده آن باشند، همچنین در عرصه هنر میتوانند به عنوان یک بازو برای رسیدن به اهداف ذیل سند چشم انداز مورد نظر قرار بگیرند.
وی با تاکید براینکه در نظر داشتیم تا میدانی را مهیا کنیم که ظرفیتهای رسانهها در عرصه هنر مشخص شود، افزود: جای چنین جشنوارهای که اصحاب رسانه خود اداره کننده آن باشند بسیار خالی بود تا وقتی بانظر آقای حیدر خلیلی چنین فضایی به وجود آمد و شد دستمایه یک ماموریت برای ارزیابی نقش رسانهها در عرصه هنر.
معاون هنری وزارت ارشاد ضمن بیان اینکه از این طریق امکان بررسی اینکه کدام رسانه آثار را مورد نقد عالمانه قرار میدهد به وجود آمد، اظهار کرد: چه بسیار فرصتهایی که در رسانههای ما وجود دارد تا بتوانیم با استفاده از آنها مردم را بیشتر از هنر بهرهمند کنیم.
وی با بیان اینکه برگزاری چنین جشنوارهای فرصتی در اختیار ما قرار میدهد تا به دانش افزایی مخاطبان کمک کنیم، تصریح کرد: یکی از ماموریتهای ما اضافه کردن بر معلومات مخاطبان است. ما باید بتوانیم هنر را به دغدغهای برای مردم تبدیل کنیم. من قبلا هم اشاره کرده بودم اقتدار نظام ما از طریق فرهنگی است و نقش هنر در این میان بسیار مهم است.
شاه آبادی ضمن اشاره به اینکه برای ارزیابی علمی آثار از دکتر فرقانی دعوت به عمل آمده در خصوص برنامه سال آینده، گفت: جشنواره نخست با ارزیابی آثار در بازه زمانی دو ساله از شهریور ۸۹ تا شهریور ۹۱ انجام گرفت که با استقبال زیادی از سوی اصحاب رسانه مواجه شد.
وی با اعلام این خبر که جشنواره صاحب دبیرخانه دائمی شده و در تقویم جشنوارههای معاونت هنری قرار گرفته، بیان کرد: از فردای اختتامیه جشنواره دبیرخانه کار خود را برای سال آینده شروع میکند. یکی از ویژگیهای برگزاری این مراسم در سال آینده جداسازی رسانههای مکتوب و صوتی- تصویری از یکدگیر است که طی بازه زمانی یک ساله مورد بررسی قرارخواهد گرفت.
در ادامه این نشست، فرقانی با اشاره به اینکه داوری جشنواره را به دو دلیل پذیرفته است، گفت: نخست خدمت به همکاران رسانهای تا از این طریق داوری به شکل علمی و تخصصی انجام گیرد و حقی از کسی ضایع نشود. نکته دوم برقراری ارتباط با اهالی هنر و رسانه بود که میتواند زبان دیگر حوزهها را تلطیف کند.
وی با بیان اینکه کمتر سیاست مداری پیدا میکنید زبان نرم و هنرمندانهای داشته باشد، اظهار داشت: این البته خاص حوزه فعالیت او است اما اگر بتوانیم زبان هنری را تا حدی درجامعه و در ارتباطات میانفردی مردم و مسئولان ترویج کنیم عمل بسیار بزرگی انجام دادهایم.
فرقانی با تاکید براینکه هنر تا رسانهای نشود نمیتواند جایگاه خود در رسانه را پیدا کند، گفت: به شما اطمینان میدهم در طول داوری هیچ توصیه یا اشارهای برای توجه خاص به کسی دریافت نکردم و درنهایت بیطرفی و برخورد علمی با آثار روبرو شدهایم که انشاالله نتیجه آن را روز اختتامیه مشخص خواهید دید.
وی با بیان اینکه ما معتقد هستیم ظرفیت رسانههای ما از این میزان مشارکت نیز بسیار بیشتر است درخصوص کارگاههای آموزشی ذیل برگزاری جشنواره خبر داد و گفت: در همین راستا روز چهارشنبه کارگاههایی در دونوبت صبح از ساعت ۱۰الی ۱۲ با حضور دکتر فریدون صدیقی و بعد از ظهر ۱۶الی۱۸ با حضور اکبر عالمی و اکبر نبوی در موزه هنرهای معاصر برگزار میشود.
مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره هنر و رسانه روز چهارشنبه (15آذر) در موزه هنرهای معاصر برگزار خواهد شد. همچنین در این مراسم از خانواده پنج شهید اصحاب رسانه تجلیل به عمل میآید.