خبرگزاری کار ایران

محمد کاسبی:

متاسفانه در بخش فیلمنامه ضعیف عمل کردیم

متاسفانه در بخش فیلمنامه ضعیف عمل کردیم
کد خبر : ۱۰۲۹۰۷

در سینما، فیلمنامه حرف اول را می‌زند که متاسفانه ما در این بخش ضعیف عمل کردیم و اگر برخی کار‌ها هم درخور توجه بوده، این جرقه‌ای است که توسط یک نویسنده زده شده و دیگر هیچ!

عصر چهارشنبه هفته جاری و در آیین پایانی هشتمین دوره جشنواره فیلمنامه نویسی رضــــوی، از محمد کاسبی بازیگر مطرح سینمای ایران تقدیر بعمل خواهد آمد.


 به گزارش ایلنا وی که در آخرین نقش آفرینی سینمایی خود، در فیلم «روز هشتم» ساخته حسن نجفی بازی کرده که اثری با مضمون فرهنگ و معارف رضــــوی است، به ستاد خبری جشنواره فیلمنامه نویسی رضـــوی گفت: حضور در چنین فیلمی، یک موهبت الهی بود و تمام لحظات کار برایم زیبا و به یادماندنی بود. من به امام هشتم آقا امام رضا (ع) ارادت خاصی دارم و دو فیلمی که در جوار بارگاه ملکوتی ایشان کار کردم، (دو چشم بی‌سو؛ آسمان هشتم) عطر و بو و فضای خاصی که قابل بیان نیست را احساس کرده و یکبار هم از حضرتش شفا گرفتم و هر آیینه، آماده خدمتگذاری در تربت پاکشان هستم.


کاسبی درباره برپایی جشنواره فیلمنامه نویسی رضـــوی هم عنوان کرد: در سینما، فیلمنامه حرف اول را می‌زند که متاسفانه ما در این بخش ضعیف عمل کردیم و اگر برخی کار‌ها هم درخور توجه بوده، این جرقه‌ای است که توسط یک نویسنده زده شده و دیگر هیچ!


وی با مثبت خواندن برگزاری جشنواره فیلمنامه نویسی رضـــــوی تصریح کرد: برپایی جشنواره فیلمنامه نویسی رضــــوی و پرداختن به موضوعاتی با محوریت آقا امام رضا (ع) بسیار خوب است، اما سالی یکبار برگزاری جشنواره و بعد فراموشی موضوع، در شأن این رویداد مهم دینی- فرهنگی نیست. ما در کشور شیعی ایران که به برکت حضور ثامن الحجج (ع) مفتخر است، پیرامون فرهنگ و معارف رضــــوی خیلی کم کار کردیم و معتقدم که هنرمندان ما اساساً باید با قلب خود، در این راه قدم بردارند تا شاهد نگارش فیلمنامه‌ها و ساخت فیلم‌های اثرگذار باشیم.


گفتنی است که محمد کاسبی متولد سال ۱۳۳۰ در شهر تهران و فارغ التحصیل رشته سینما و تئا‌تر از دانشکده هنرهای دراماتیک دانشگاه تهران است. وی حرفه بازیگری تئا‌تر را از سال ۱۳۴۵ و در سن ۱۵ سالگی آغاز کرد و پس از انقلاب اسلامی، درکنار برخی از همکارانش، حوزه هنری را پایه گذاری کرد و بعد‌ها مسئولیت بخش نمایش‌های رادیویی را به عهده گرفت و مرکز هنرهای نمایشی را بنیانگذاری کرد.


از جمله نقش آفرینی‌های محمد کاسبی در فیلم‌های سینمایی می‌توان به آثار ذیل اشاره کرد: توبه نصوح (۱۳۶۱)، دو چشم بی‌سو (۱۳۶۲)، استعاذه (۱۳۶۲)، زنگ‌ها (۱۳۶۴)، بایکوت (۱۳۶۴)، بحران (۱۳۶۶)، بدوک (۱۳۷۰)، همسفر (۱۳۷۲)، پناهنده (۱۳۷۲)، حمله به اچ۳ (۱۳۷۳)، ماه و خورشید (۱۳۷۴)، دایره سرخ (۱۳۷۴)، پدر (۱۳۷۴)، براده‌های خورشید (۱۳۷۴)، کمین (۱۳۷۵)، دنیای وارونه (۱۳۷۶)، مریم مقدس (۱۳۷۹)، عزیزم من کوک نیستم (۱۳۸۰)، عروسک فرنگی (۱۳۸۴)، نیما یوشیج (۱۳۸۵)، دیوار (۱۳۸۶)، نطفه شوم (۱۳۸۷)، بدون اجازه (۱۳۸۹)، آسمان هشتم (۱۳۸۹). ضمن اینکه خوش رکاب، خوش غیرت، صاحبدلان، سه در چهار، زن بابا، خوش نشین‌ها، سه دونگ سه دونگ، فراموشی، مریم مقدس هم عناوین برخی سریال‌های تلویزیونی با بازی این هنرمند متعهد است.


در پرونده حرفه‌ای کاسبی، کارگردانی دو فیلم سینمایی قاصد (۱۳۶۶) و شنا در زمستان (۱۳۶۸) و نگارش چندین نمایشنامه هم به چشم می‌خورد.


وی در سال ۱۳۷۴، بخاطر ایفای نقش در فیلم سینمایی «پــدر» ساخته مجید مجیدی، موفق به دریافت سیورغ بلورین بهترین بازیگر مرد از چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر شد.


آیین اختتامیه هشتمین دوره جشنواره فیلمنامه نویسی رضــــوی، عصر چهارشنبه هفته جاری (۲۰ شهریورماه) در سالن «سینماحقیقت» مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار خواهد شد.

ارسال نظر