پژمان لشگری پور:
گردش مالی سینما از میزان فروش آش و حلیم هم کمتر است
میزان گردش مالی سینمای ایران در سال گذشته ۳۱ میلیارد تومان بوده است اما براساس اعلام رسمی اتحادیه آش و حلیم فروشان تهران؛ میزان گردش مالی این اتحادیه در سال قبل ۸۵ میلیارد تومان است.
ایلنا: برنامه سینمایی هفت شب گذشته(15 شهریور) درحالی پخش شد که مرتضی شایسته و پژمان لشگریپور به بحث پیرامون وضعیت امروز سینمای ایران پرداختند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرتضی شایسته در این نشست با انتقاد از عملکرد فارابی گفت: فارابی درهای خود را به روی بخش خصوصی بسته است و خود فیلم تولید میکند درحالی که ما نباید اصلا دفتر تولیدی به نام فارابی داشته باشیم.
وی ادامه داد: بسیاری از فیلمهایی که فارابی میسازد؛ فاقد ارزش است مانند استرداد که هیچ ارزشی ندارد. از این لحاظ که به ارزشهای انقلاب اسلامی ارتباطی ندارد.
شایسته تاکید کرد: فیلم ارزشی یعنی روز واقعه در زمان بهشتی. در بنیاد سینمایی فارابی فیلم روز واقعه به تهیه کنندگی من و با حمایت فارابی ساخته شد اما بعد از آن ۵۰ فیلم درباره این موضوع ساخته شد که سودی نداشت.
وی ادامه داد: فارابی نباید فیلم تولید کند بلکه باید فقط از ساخت فیلمها حمایت کند.
شایسته با انتقاد از سیاستهای دوارن شمقدری ادامه داد: اگر سیاستهای شمقدری و همچنین وضعیت مدیریت در دوران فارابی ادامه پیدا میکرد حتی یک دفتر پخش هم در بخش خصوص باقی نمیماند. امروز ایوبی با بحران در سینما رو بروست زیرا سینما در ایران درحال نابودی است و نمونه بارز آن وضعیت سالنهای سینمایی است.
وی ادامه داد: اینکه گفته میشود ۳۰۰ سالن سینما در حال فعالیت است؛ غلط است و فقط ۶۰ سالن سینما فعال است.
پژمان لشگریپور نیز با دفاع از عملکرد فارابی گفت: حرفهای دوستان داران تناقض است از سویی میگویند که دولت نباید در امر تولید دخالت کند و از سوی نیز خواستار حمایت هستند. فارابی همیشه قراردادی با تهیه کننده منعقد میکند و تاکنون هم حمایت کرده و هم وام داده است مثلا فرحبخش برای تولید فیلم زندگی خصوصی ۲۰۰ میلیون تومان وام گرفته است و یا سرتیپی برای ساخت پل چوبی از فارابی وام گرفته است. حبیب کاوش نیز یک قرارداد یک میلیارد ونیم با فارابی بسته است به شرطی که بقیه هزینه ساخت فیلم را خودش تهیه کند.
وی ادامه داد: فارابی از دهه ۶۰ به تهیهکنندگان سینما وام داده است اما بسیاری از آنها حتی تا امروز حساب خود را تسویه نکردهاند به صورتی که بعضی بانکها حق رایت فیلم را به جای بدهی برمیدارند.
وی ادامه داد: متاسفانه مشکلی که در سینمای ایران وجود دارد از توسعه ناموزون در سینما میآید و این امر محصول یک دوران و یا دو دوارن نبوده است اما واقعیت این است که سینمای ایران بدون حمایت دولتی موفق نیست زیرا بهترین فیلم در گیشه فقط دو نیم درصد مردم را به سینما میآورد. میزان گردش مالی سینمای ایران در سال گذشته ۳۱ میلیارد تومان بوده است اما براساس اعلام رسمی اتحادیه آش و حلیم فروشان تهران میزان گردش مالی این اتحادیه در سال قبل ۸۵ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: سینمای ایران به صورت اورژانسی مدیریت میشود و این امر اصلا پسندیده نیست.