بررسی نقش مشارکت مردمی در بهبود زندگی شهروندی
دبیر کل شورایاری منطقه ۵ شهر تهران طی یک نشست خبری با اشاره به بهبود وضعیت زندگی شهروندی در این منطقه به نقش موثر مشارکت مردمی در بهبود شرایط زندگی شهروندی اشاره کرد.
ایلنا: امیر قاسمی با بیان اینکه منطقه ۵ تهران یکی از بزرگترین محلات تهران است، گفت: این منطق به ۲۹ محله تقسیم شده که ۸۵۰ هزار شهروند در آن زندگی میکنند و هر کدام از این شهروندان میتوانند بهبود شرایط موجود را مطالبه کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از ریال نیوز، وی با اشاره به شرایط جدید شهرسازی نهادینه شده در این منطقه به افزایش مشارکت شهروندی برای بهبود شرایط زندگی شهروندی اشاره کرده و ادامه داد: اگرچه طی این سالها تلاشهای بسیاری برای بهبود رفاه زندگی در منطقه رخداده که از نمونههای آن افزایش تعداد سرای محلات، افزایش میادین میوه و تره بار، افزایش سرانههای ورزشی و بهبود وضعیت فرهنگی منطقه بوده است اما برای تکمیل کردن این خدمات به کمک همه جانبه مردم نیازمندیم.
دبیر کل شورایاری منطقه ۵ شهر تهران با تاکید بر آنکه بایدشان شهروندان همواره حفظ شود، تصریح کرد: هنگامی که مشارکت مردمی وارد میدان شود چالشها و مشکلات موجود به خوبی نمایان شده و در نتیجه میتوان برای حل آنها گامهای موثرتری برداشت.
قاسمی رخ دادن چنین شرایطی را در پرتو توجه به ۷ قانون اساسی دانست و ادامه داد: در همین راستا شورای محلات باید در بطن جامعه نهادینه شوند چراکه مردم نهاد قدرتمند و تاثیر گذار حوزه شهری هستند.
وی با تاکید به نقش موثر مردم برای داشتن یک شهر پویا افزود: سیاسی اداره کردن شهر برای شهر و زندگی شهروندی تبعات منفی بسیاری به همراه دارد و باید سعی نمود در بحثهای کلان شهری شعار «محلهٔ من با نگاه مردم نگاهداری شود» به یک اصل اساسی تبدیل شود.
قاسمی همچنین به وضعیت سراهای محله منطقه اشاره و توضیح داد: سرانه فرهنگی ورزشی محله منطقه در سطح بسیار پائینی بود که در حال حاضر بهتر شده و در ۱۶ سرای محله با امکانات عالی ساخته شده و در خدمت مردم قرار گرفته و شرایط ساخت سراهای مناسب باشان مردم در محلههای باقیمانده در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه نگذاشتیم مشکلات اقتصادی موجود در جامعه در روند ساخت این مراکز تداخل ایجاد کنند به نظارت شوارایاری در این خصوص اشاره کرد و ادامه داد: نیازهای محلهای در اولویت کارها قرار دارد و بنا داریم با تکیه به خواسته مردم شرایط مطلوب تری را ایجاد کنیم.
قاسمی در پاسخ به این سوال که میزان رضایتمندی مردم از اقدامات رخداده در چه حد است، توضیح داد: دادن آماری در این خصوص نیازمند انجام کارهای علمی پژوهشی است اما میتوان در نگاه کلی گفت که شادابی نسبی به مردم منطقه بازگشته و مردم رضایت نسبی خود را اعلام داشتهاند.
دبیر کل شورایاری منطقه ۵ شهر تهران بار دیگر عامل موثر در افزای رضایتمندی مردم را وضعیت مشارکت خود آنان دانست و تاکید کرد: این الگو باید در سطح شهر و محلات آن نهادینه شود تا در بحث مدیریت شهری به پیشرفتهای بهتری برسیم که در این خصوص وضعیت حضور شهرداران محله در منطقه ۵ وضعیت نسبتن خوبی دارد.
قاسمی با بیان اینکه باید بتوان فضاهای رسانهای خاصی را در اختیار شهروندان ا محلات قرار داد تا بتوانند علاوه بر مشکلات از خدمات صورت گرفته بگویند، افزود: بالاخره باید دید نتیجه تلاشهای رخداده چه بوده و آیا در راستای بهبود زندگی شهروندی موثر بوده است یا خیر.
وی به نقش پژوهشهای صورت گرفته در این راستا اشاره کرده و توضیح داد: باید در راستای پایان نامههای دوره دکتری به این موضوع توجه کرد که در سطح محلات شهر تهران چه اتفاقی افتاده است؟
قاسمی با بیان اینکه باید به دل محلات رفت و از خود شاکنان جویای این تغییرات شد، تصریح کرد: مردم نقش مستقیمی در ایجاد این تغییرات دارند چراکه در محله حضور دارند و میتوانند نیازها را ببینند و با اعلام این نیازها به مسئولان سند چشم انداز منطقه را طراحی کنند.
دبیر کل شورایاری منطقه ۵ شهر تهران همچنین تصریح کرد: همانگونه که تا به حال نیز در دستور کار قرار داشته در این راستا از دانشجویان و پژوهشگران مشتاق حمایت کرده و در جهت تحکیم، تقویت و فرهنگ سازی از هیچ گونه تلاشی دریغ نمیکنیم چراکه هرگونه بحثهای علمی در این زمینه بیشتر باشد به بهبود سطح زندگی شهروندی کمک میکند.
قاسمی با بیان اینکه تمام سعی ما این است که مردم زندگی بهتری را تجربه کنند، ادامه داد: ما نمیتوانیم جای مردم و از زبان آنها سخن برانیم اما در منطقه ۵ شورایاریها وظیفه خود دانسته مطالبات مردمی را به گوش مدیریت شهری رسانده و برای حل کنکاشهای موجود تلاش کنند.