نمایشنامه خوانی «شب سال نو» پرشور برگزار شد؛
اشک شوق رحمانیان در کنار دوستدارانش
رحمانیان قصد دارد نمایش «ترانههای قدیمی» را در موسسه اکو روی صحنه ببرد. این اثر از قطعات کوتاه نمایشی درباره تهران تشکیل شده که با بهرهگیری از ترانههای قدیمی و پاساژهای نمایشی؛ کنار هم چیده شدهاند.
ایلنا: جلسه نماشنامه خوانیِ نمایشنامه «شب سالِ نو» نوشته محمد رحمانیان به نفع بنیاد خیریه برکت، شب گذشته شنبه (۲ شهریور) درحالی برگزار شد که تعداد زیادی از علاقمندان به هنر نمایش ساعتها قبل برای حضور در سالن به انتظار ایستاده بودند تا پس از چهارسال شاهد اجرای دیگری از هنرمند شناخته شده تئاتر کشور باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد رحمانیان درحالی با گروه ۱۹ نفره خوانشگران در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای اندیشه روی صحنه رفت که تماشاگران تا نزدیکترین فاصله به محل نشستن هنرمندان روی صحنه حضور داشتند و حتی جلوی ردیف اول نیز صندلیهایی برای نشستن علاقمندان درنظر گرفته شده بود. با این وجود حتی بالکن سالن تئاتر مجموعه نیز شاهد حضور علاقمندانی بود که تعدادی از آنها ایستاده کار را تا انتها دنبال کردند.
در بخش نخست این برنامه ۱۷ نفر از بازیگران رحمانیان برای نقش خوانی روی صحنه حضور داشتند که از جمله آنها میتوان به علی عمرانی، افشین هاشمی، اشکان خطیبی، حبیب رضایی، بهاره مشیری، رویا بختیاری، آزاده صمدی، کامبیز بنان، معصومه رحمانی، مریم یوسف، ماهان خورشیدی، سوده شرحی، بیتا الهیان، پریا طاهری، روجا جعفری و نیوشا مهدوی اشاره کرد.
پس از پایان این قسمت و به درخواست کارگردان مدت ۱۰ دقیقه استراحت اعلام شد و بعداز آن هم زمان با آغاز بخش دوم اجرا، مهتاب نصیرپور به همراه علی سرابی دیگر اعضای گروه خوانشگران روی صحنه حاضر و با تشویق ممتد تماشاگران مواجه شدند.
نمایش نامه «شب سال نو» داستان دغدغههای یک خانواده جنوب شهر تهران در ساعات باقی مانده به آغاز سال جدید و عید نوروز را روایت میکند و دیالوگهای زیادی دارد که اجرای متن برای هر بازیگری را دشوار خواهد کرد اما خوانش گران رحمانیان به خوبی از عهده این کار برآمدند و موجب شدند تماشاگران از ابتدا تا انتها کار را با اشتیاق دنبال کنند. یکی از اتفاقات تاثیرگذار برنامه نماشنامه خوانی شب گذشته هنگامی اتفاق افتاد که مهتاب نصیرپور تک گویی میکرد و منتظر بود برادرش برای مراسم تحویل سال نو در کنار خانواده حاضر شود، درحالی که او قبلا خودکشی کرده و از دنیا رفته بود. هنگام اجرای این صحنه محمد رحمانیان به همراه عده زیادی از تماشاگران اشک ریختند و فضایی متفاوت نسبت به دقایق قبل نمایش در سالن حاکم شد.
در پایان نمایش، اعضای خانواده ترانهی "نوبهار آرزو" را در کنار هم زمزمه میکردند که پس از اتمام آن به درخواست رحمانیان و به یاد احمد آقالو دوست و همراه قدیمی او با همراهی حاضران در سالن بار دیگر اجرا شد و سپس تماشاگران با تشویق بلند به استقبال گروه رفتند. ناصر تقوایی هنرمند پیشکسوت و شناخته شده سینمای ایران نیز در این لحظه از پلههای سن بالا رفت و در میان تشویقهای تماشاگران رحمانیان را در آغوش گرفت که با ابراز احساسات پرشور حاضران در سالن مواجه شد.
رحمانیان در انتها خاطره اکبر رادی که به گفته خودش هنگام نوشتن نمایشنامه «شب سال نو» بسیار به یاد او بوده را پاس داشت و از حمید امجد برای پیشنهاد طرح اولیه داستان این اثر تشکر کرد.
یکی دیگر از حاشیههای شب گذشته این بود که اشکان خطیبی قصد داشت با گرفتن میکروفن به خاطر برگزاری این جلسه نمایشنامه خوانی و بازگشت به ایران از رحمانیان تشکر کند که تماشاگری از دل جمعیت با صدای بلند پیش دستی کرد. خطیبی در ادامه ابراز امیدواری کرد محمد رحمانیان همواره در کشور بماند و تئاتر ایران را تنها نگذارد.
ناصر تقوایی، محمد چرمشیر، حمید امجد، اسماعیل خلج، محمد شیروانی، مجتبی میر طهماسب، هانیه توسلی، مهدی پاکدل ازجمله حاضران در این برنامه نمایشنامه خوانی به نفع کودکان نقص ایمنی بنیاد خیریه یاران برکت مهر بودند.
محمد رحمانیان قصد دارد نمایش «ترانههای قدیمی» را از ۱۲ تا ۲۲ شهریورماه در تالار شمسِ موسسه اکو روی صحنه ببرد. این اثر از تعدادی قطعات کوتاه نمایشی درباره تهران و مردم این شهر تشکیل شده که به نوعی تئاتر موزیکال با بهرهگیری از ترانههای قدیمی ایرانی محسوب میشود و پاساژهای نمایشی وصل کننده قطعات نمایشی به یکدیگر هستند.
عکاس: روحالله یزدانی