مطالبات فعالان حوزه فرهنگی از دولت جدید چیست؟/۱۸/
نگاه سیاستزده به تئاتر دانشگاهی کنار گذاشته شود
در شکل اجرایی باید فکری برای ایجاد زمینه عمل بیشتر نیروهای جوان موجود داشته باشیم درغیراینصورت وجود نگاه سلیقهای به خصوص در حوزه ممیزی آثار چیزی جز تحلیل نیروها به همراه ندارد.
ایلنا: سعید اسدی(مدیر تالار مولوی) نگاه آزاداندیشانه و به دور از سیاستزدگی در حوزه تئاتر دانشگاهی همراه با متناسب شدن جذب دانشجوی این رشته با امکانات موجود را از مطالبات مهم جریان تئاتر دانشگاهی دانست. او همچنین بر لزوم تدوین برنامهای اجرایی توسط اصناف برای دست یافتن به مطالبات هنرمندان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسدی با اشاره به اینکه مطالبه دانشجویان تئاتر از دولت جدید چیست، گفت: وقتی از دانشجو صحبت میکنیم قاعدتا از جوان و هنگامی که از جوان میگوییم کلمه امید به ذهن متبادر میشود، پس ما باید تدبیری بیندیشیم تا این امید به تئاتر هم راه پیدا کند. اگر نگاهی به شرایط امروز تئاتر ایران و دانشگاههای کشور هم بیندازیم با عده زیادی نیروی خلاق و آماده به کار مواجه میشویم که امکانات زیادی برای عمل ندارند و از آنها حمایت زیادی نمیشود و دولت جدید باید به این مطالبه دانشجویان توجه نشان دهد.
وی با تاکید بر اینکه باید نسبت به پذیرش دانشجو در دانشگاهها هم تدبیری اندیشیده شود، ادامه داد: باتوجه به اینکه امکانات موجود پاسخگوی مطالبات فارغالتحصیلان این رشته نیست باید اندیشه کنیم اگر امکانی برای افزودن بر میزان زیرساختها وجود ندارد ترتیبی اتخاذ شود تا پذیرش دانشجو هم متناسب با امکانات اتفاق بیفتد.
این مدرس دانشگاه ضمن بیان این مطلب که اگر با جریان تئاتر دانشگاهی آزاداندیشانه برخورد شود شاهد شکوفایی بیشتری در این عرصه خواهیم بود، اظهار داشت: اگر سیستم بروکراتیک موجود در ارائه مجوز به داشنجویان کمی تسهیل شود و حمایتهای لازم برای خلق نمایش از این قشر به عمل بیاید زمینهای ایجاد میکند که هنرمندان جوان وارد عرصه شوند.
اسدی همچنین به تاثیر منفی نگاه سیاستزده حاکم بر جریان دانشگاهی اشاره کرد و گفت: چنین نگاهی به هنر باید رفته رفته ترک شود و نگاه فرهنگی به تئاتر وجود داشته باشد. وجود چنین نگاهی حواشی ایجاب میکند که نیروی هنرمندان و مدیران را به یک اندازه تحلیل میبرد. در شکل اجرایی باید فکری برای ایجاد زمینه عمل بیشتر نیروهای جوان موجود داشته باشیم درغیراینصورت وجود نگاه سلیقهای به خصوص در حوزه ممیزی آثار چیزی جز تحلیل نیروها به همراه ندارد.
مدیر تالار مولوی در ادامه به تغییرهای کلان ایجاد شده یک هفته اخیر کشور و تاثیر آن بر حوزه فرهنگ اشاره کرد و اظهار داشت: برای ایجاد تغییر در هر وضع موجودی باید مطالعه داشته باشیم و اکتفا کردن به فرد علمی نیست. من تا به حال ندیدم تحقیق و پژوهشی در این زمینه انجام شود که روشن کند ساختار مدیریتی دقیقا چگونه میتواند نسبت به بهبود اوضاع وارد عمل شود، در این رابطه سوء تفاهم و نقاط مبهم زیادی وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت جدید امکان واگذاری اداره امور هنری به صنفها را دارد یا خیر عنوان کرد: هنر با بسیاری از وجوح جامعه در ارتباط است و نمیتواند جدای از جامعه بررسی شود. اگر قرار بر چنین کاری باشد ابتدا باید ببینیم صنف تئاتری را چگونه تعریف میکند. اینکه چند درصد از هنرمندان تئاتر در این صنف نقش ایفا میکنند و در مرحله دیگر ببینیم صنف چگونه باید با دولت ارتباط برقرار کند و هماهنگیهای لازم را به وجود بیاورد. چنانچه پیشتر هم اشاره کردم متاسفانه چون پژوهش مدونی در این ارتباط وجود ندارد واکنشها در زمینه بیان مطالبات احساسی است و با ایجاد هر موج سیاسی در کشور دستخوش تغییر میشود.
وی در پایان گفت: اگر هنرمندان بتوانند برای خود سازوکاری تعیین کنند که مطالبات خارج از اراده دولتها تبیین شود و همواره مشخص باشد هر دولتی سر کار بیاید میتواند باتوجه به آنچه صنف برآمده از هنرمندان بیان میکند از خواستهها در این حوزه مطلع شود و به آن اعتماد کند که درحال حاضر مشخص نیست برنامه برآمده از اراده گروهی هنرمندان تئاتر چیست.