نشست هماندیشی دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی برگزار شد؛
تئاتر دانشگاهی باید بیشتر از وزارت علوم برای وزارت ارشاد مهم باشد
شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی كشور در این دوره از هما جدیكار و سعید كشنفلاح تقدیر میكند. پوستر جشنواره توسط مرتضی اتابكی طراحی شده است.
ایلنا: نشست هماندیشی دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران و رونمایی از پوستر این دوره ظهر امروز(10 اردیبهشت) در دبیرخانه مركزی رویداد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تقیزاده ضمن بیان اینکه جشنواره شانزدهم با تمام فراز و نشیبهایش به روزهای برگزاری نزدیک میشود، گفت: در مورد برآیند فعالیت های چندین ماهه جشنواره امروز می توانم بگویم 70 اثر در بخش های مختلف حضور دارد و جدول آنها مشخص شد و ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا بهترین آثار در بخش های گوناگون حضور داشته باشد.
وی ادامه داد: همانطور که آمار و ارقام نشان می داد امسال با استقبال تقاضا مواجه بودیم و واقعا هم همین اتفاق افتاد که خوشبختانه بالا رفتن کمیت آثار با افزایش کیفیت آنها نیز همسو بوده است.
دبیر جشنواره شانزدهم با ارائه گزارش کلی اظهار داشت: 13 اثر در بخش دانشجویان سایر رشته های دانشگاهی در جشنواره امسال حضور دارند، در بخش مسابقه دانشجویان تئاتر 19 اثر در جدول گنجانده شده و 3 نمایش جنبی نیز به صلاحدید داوران در جشنواره اجرا خواهد شد.
وی درخصوص ویژگیهای این 3 نمایش افزود: هر یک از این آثار پیشنهادهای جدیدی را به دانشجویان می دهد و به ما یادآوری می کند که تئاتر تنها متعلق به قشر فرهیخته نیست. از میان این آثار می توانم به نمایش احساس آبی مرگ نوشته سجاد افشاریان و به کارگردانی امیر نیلی اشاره کنم که با کمک بچه های کانون اصلاح و تربیت آماده اجرا شده و می توان گفت این شیوه تئاتر پیوند بیشتری با مردم اجتماع برقرار کرده است.
این مدیر تصریح کرد: نمایش صندلی ها اثر اوژن یونسکو نمایش دیگری است که در بخش جنبی به روی صحنه می رود، این اثر به کارگردانی حسین رحیمی به کمک بچه های استثنایی سندروم دان برای اجرا آماده شده است.
تقی زاده با بیان اینکه در بخش تالیفات دانشجویی 4 اثر پذیرفته شده و 7 اثر در بخش ناظر زاده کرمانی حضور خواهند داشت، گفت: بخش رادیو تئاتر امسال با 9 اثر در بخش اصلی رقابت می کند و 3 اثر در بخش مسابقه انتخاب حضور دارد که در مجموع با 12 اثر در این بخش مواجه است.
سحر ابراهیمی در مورد آثار راه یافته به بخش بین الملل جشنواره شانزدهم بیان داشت: با دانشگاه های متعددی از سراسر جهان برای حضور در این دوره مکاتبه کردیم و همین طور درخواست خود را به سفارتخانه ها در ایران فرستادیم که حاصل آن ارسال 22 فیلم نمایش به دبیرخانه جشنواره بود که از این بین چند نمایش را برای حضور جشنواره انتخاب کردیم که پس از اجرا از کم وکیف آن مطلع خواهید شد.
وی ادامه داد: همچنین تلاش شد یک نمایش خیابانی از کشور اسلوونی به اسم هجوم در این دوره حضور داشته باشد که به نوعی می توان گفت افتتاحیه جشنواره امسال با این اثر کلید می خورد.
مسئول بخش بین الملل جشنواره با بیان اینکه سه کارگاه آموزشی در طول این رویداد برگزار می شود، ادامه داد: کارگاه صدا در تئاتر توسط پروفسور والنتینا والنتینی از کشور ایتالیا، کارگاه تئاتر فیزیکال و بیان توسط نیکولا پیانزولا، کارگاه نمایش خیابانی از کشور اسلوونی با عنوان بداهه گویی، بیومکانیک و هوشیاری طی 6 روز برای دانشجویان تهران و شهرستان برگزار می شود.
تقی زاده سپس در ادامه این جلسه با اشاره به دشواری هایی که مسئولان دبیرخانه برای برگزاری جشنواره شانزدهم با آن مواجه بودند، اظهار کرد: همواره شرایط اجرایی این دوره را با دوره جنگ مقایسه کردهام اما مساله این جاست که در دوران جنگ اگر سختی وجود داشت اما همدلی نیز در میان مردم موج میزد اما متاسفانه الان اینطور نیست و به همین دلیل اعتقاد دارم امروز شرایط سختتری به ما تحمیل شده است.
وی در مورد طرح شایعاتی مبنی بر احتمال کنار کشیدن تالار مولوی در میانه برگزاری جشنواره گفت: با دانشگاه تهران قرارداد داریم و طبقه این سند از تاریخ چهاردهم تا 21 اردیبهشت ماه دو سالن مجموعه تالار مولوی در اختیار جشنواره خواهد بود.
او همچنین در مورد مبالغ پرداخت شده به سالن های نمایش بیان کرد: بیشتر فضاهایی که سال های قبل در اختیار جشنواره تئاتر دانشگاهی قرار می گرفتند در سال جدید مبلغی چند برابر از ما درخواست کردند که به رغم تلاش هایشان موفق نشدند اما به هر حال میزانی افزایش داشت.
دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی همچنین درباره حامیان مالی این دوره ابراز کرد: علی رغم تمام تلاش ها تا به این لحظه امکانی برای جذب حامی مالی جدید وجود نداشت، اما از خانه هنرمندان ایران، بانک تجارت و دکتر ایازی معاونت اجرایی شهرداری تهران می توان به عنوان حامیان اصلی و جدی این دوره از جشنواره نام برد.
او همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر موضع وزارت علوم و دانشگاه تهران درخصوص برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی گفت: جشنواره باید ویترین خروجی دانشگاه ها محسوب شود اما متاسفانه در داانشگاه های کشور با انگیزه پایین با این مورد برخورد می کنیم به این معنا که اصولا باید ببینیم اساتید در شرایطی به سر می برند که شرایط حضور را برای دانشجوی خود مهیا کنند یا خیر. وجود آثار با کیفیت پایین طی سال های اخیر به دلیل همین کاهش انگیزه در میان گروه ها و اساتید است.
وی افزود: وزارت علوم چندین جشنواره دارد که جشنواره تئاتر دانشگاهی یکی از آنها محسوب می شود. در این رابطه برگزاری این رویدادها برای وزارت علوم مراسمی فوق برنامه محسوب می شود و نگاهی حرفه ای به آن وجود ندارد اما خوشبختانه تئاتر دانشجویی ایران اینقدر پتانسیل داشت که توانست اینقدر ریشه خود را قوی کرده و نگاه ها را متوجه خود کند، اما نظر مسئولان وزارت علوم با آنچه مدنظر ما و شما قرار دارد، متفاوت است.
تقیزاده در انتها با پیشنهاد راهاندازی تشكیلاتی متشكل از اساتید معتبر دانشگاههای كشور در رشته تئاتر، تصریح كرد: این تشكل میتواند با مسئولان وزارت علوم وارد مذاكره شود تا اهمیت جریان تئاتر دانشگاهی كشور برای آنها جا بیفتد. به نظر من هیچ نهادی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مركزهنرهای نمایشی به عنوان متولی اصلی تئاتر حرفهای كشور در این رابطه مسئول نیست و آنها باید از این جریان حمایت كنند.
وی در انتها اظهار داشت: این مركزهنرهای نمایشی است كه باید ماهی خود را از این رود صید كند نه بانك تجارات، مركز باید در این رویداد برنامه رادیویی داشته باشد نه بانك تجارت كه متاسفانه اینطور نیست.
شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی كشور در این دوره از هما جدیكار و سعید كشنفلاح تقدیر میكند. پوستر جشنواره توسط مرتضی اتابكی طراحی شده است.
نمایشهای این دوره در سالنهای مجموعه مولوی، سالنهای استاد سمندریان و مفخم دانشگاه تهران، اداره تئاتر، تالار هنر، سالن استاد اكبر رادی دانشگاه سوره، سالن استاد انتظامی و استاد ناصری خانه هنرمندان ایران، به روی صحنه خواهند رفت.
اختتامیه این دوره روز شنبه 21اردیبهشت ماه در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر تهران برگزار خواهد شد.