خبرگزاری کار ایران

یک آسیب‌شناس در گفت‌وگو با ایلنا:

الگوی درستی برای تفریح نداریم

الگوی درستی برای تفریح نداریم
کد خبر : ۱۴۶۵۶

وقتی یک الگو، غیر واقعی باشد مردم از آن الگو پیروی نکنند و علاوه بر اتلاف هزینه‌ها و برنامه‌ریزی‌ها، نگاه مردم به سمت فیلم‌ها و برنامه‌های خارج از عرف جامعه می‌رود و از الگوهای نامناسب جامعه پیروی میکنند.

ایلنا: یک آسیب شناس در رابطه با الگوی مناسب تفریحی در جامعه گفت: در کشور ما بنا به قشرهای مختلف و فرهنگ‌های متفاوت، الگوها دو رفتارهای متفاوتی وجود دارد ولی متاسفانه در زمان طراحی الگوی شادی و فرهنگ‌سازی، یک طرح و الگو را برای تمام قشرها و فرهنگ‌ها در نظر می‌گیریم، به همین دلیل الگوهای پیش‌بینی شده مورد قبول غالب جامعه قرار نمی‌گیرد.

اصغر مهاجری در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با الگوی شادی و تفریحی در کشور خاطر نشان کرد: در جامعه ایرانی بنا به دلایل مختلف ساختاری بین خروجی و ورودی شادی‌ها وجود ندارد و این در حالی است که در میزان ورودی و خروجی غم‌ها در کشور یک رابطه‌ی منطقی وجود دارد.

این رفتارشناس در رابطه با خروجی و ورودی غم‌ها و شادی‌های جامعه، تصریح کرد: منظور از ورودی احساسات زمانی است که فردی احساسی از نوع غم یا شادی را دریافت می‌کند و دوست دارد که این احساس را به جامعه نشان دهد که این خواسته، خروجی احساسات تلقی می‌شود.

این آسیب‌شناس ادامه داد: متاسفانه به دلایل مختلف به صورت دسته جمعی و مناسب با عرف جامعه این ورودی و خروجی‌ها رعایت نمی‌شود چراکه در خروجی احساسات تمرین نداشته‌ایم و روش اجرای سالم و بدون آسیب آن را بلد نیستیم.

مهاجری در رابطه با آسیب‌های ناشی از عدم رعایت خروجی احساسات خاطرنشان کرد:وقتی خروجی منظمی وجود نداشته باشد، آسیب‌ها بوجود می‌آیند و به دنبال این آسیب‌ها از مسیر صحیح شادی منحرف می‌شویم.

وی ادامه داد: یک خروجی احساسی زمانی منظم است که به اندازه شادی بوجود آمده باشد که معمولا خروجی شادی‌، حضور دسته جمعی را نیازمند است و باید در این زمینه تمرین لازم را جهت اجرای صحیح داشته باشیم چرا که متاسفانه در جامعه، "به هم خندیدن " به جای "با هم خندیدن" به عنوان شادی کردن رایج شده است که این امر آسیب‌های زیادی را به دنبال دارد.

این آسیب‌شناس در رابطه با تاثیر رعایت رابطه خروجی و ورودی شادی در جامعه تاکید کرد: زمانی که این وروردی و خروجی‌ها متناسب با یکدیگر درست اجرا شود در جامعه شادی را باز تولید می‌کند و باعث می‌شود تا شادی در جامعه ماندگار باشد ولی این امر به دلایل ضعف فرهنگی در جامعه رعایت نمی‌شود و شاهد تفریحات و شادی‌های بریده بریده و مقطعی هستیم چراکه به لحاظ زمانی و اجتماعی دارای نظام واحد در این زمینه نیستیم.

مهاجری به اهمیت رعایت روزهای ایام‌اللهی و مراسم مذهبی اشاره کرد و گفت: اجرای مناسب مراسم‌های مذهبی و عزاهای عمومی برای جامعه جهت باز توانی شادی و نشاط جامعه لازم است و این مراسم باید در کنار سایر مراسم‌های تفریحی سال مناسب و درست اجرا شود.

وی ادامه داد: این ایام‌ها ما را به غم نمی‌برد ولی چون برنامه واحد و کاملی نداریم، نمی‌توانیم از این مراسم‌ها جهت باز تولید نشاط جامعه استفاده کنیم.

این آسیب‌شناس در رابطه با آسیب‌های ناشی از تفریحات ناپایدار، تاکید کرد: وقتی شادی در جامعه بازتولید نشود موجب می‌شود تا تفریحات پایداری نداشته باشند و این ناپایداری باعث می‌شود تا الگوی تفریحی جامعه به‌ویژه جوانان منحرف شود.

مهاجری در رابطه با فرهنگ‌سازی شادی و تفریح جامعه تصریح کرد: در کشور بنا به قشرهای مختلف و فرهنگ‌های متفاوت، الگوهای متفاوتی وجود دارد ولی متاسفانه در زمان طراحی الگوی شادی و فرهنگ‌سازی، یک طرح و الگو را برای تمام قشرها و فرهنگ‌ها در نظر می‌گیریم، به همین دلیل الگوهای پیش‌بینی شده مورد قبول قالب جامعه قرار نمی‌گیرد.

وی در رابطه با طراحی الگوهای تفریح و شادی خاطر نشان کرد: وقتی یک الگو، غیر واقعی باشد موجب می‌شود تا مردم از آن الگو پیروی نکنند و علاوه بر اتلاف هزینه‌ها و برنامه‌ریزی‌ها، نگاه مردم که مخاطبان اصلی هستند به سمت فیلم‌ها و برنامه‌های خارج از عرف جامعه می‌رود و از الگوهای نامناسب با جامعه پیروی میکنند.

وی در رابطه با اهمیت طراحی الگوهای مناسب فرهنگی تاکید کرد: وقتی در این زمینه الگوی مناسب نداشته باشیم از جریان اصلی منحرف می‌شویم و این در حالی است که فرهنگ بسیار کند و گسترده حرکت می‌کند و لذا انحراف در این زمینه خسارت‌های جبران‌نشدنی را بر جای میگذارد.

این آسیب‌شناس در رابطه با نیاز اقشار جامعه به شادی و تفریح تصریح کرد: در جامعه به جز افراد افسرده و پر مشغله که به ظاهر احساس نیاز به شادی ندارند سایر مردم به دنبال شادی و تفریح هستند که این افراد الگوهای تفریحی خود را مقتضی بر فرهنگ‌ و اعتقادی که دارند، انتخاب و دنبال می‌کنند لذا یک طراحی یک الگوی مناسب و مرتبط با جامعه بسیار اهمیت دارد.

وی در رابطه با طرح الگو مناسب در جامعه، افزود: باید شناخت کافی در زمینه شادی و تفریح جامعه داشته باشیم و همچنین در این زمینه به روز عمل کنیم و به صورت مستمر پژوهش کنیم و از کارشناسان و اهل نظر در این عرصه استفاده شود.

مهاجری ادامه داد: ما در ساخت و ساز یک بنای عمرانی بسیار دقیق و با حوصله عمل می‌کنیم ولی به سازه فرهنگی جامعه توجهی نداریم، باید موانع اشتباه ساختاری کنار گذاشته شود و با ایجاد توازن در ورودی و خروجی شادی و غم در جامعه بتوانیم نشاط را در جامعه حفظ کنیم.

این آسیب‌شناس در رابطه با فرهنگ دینی و ملی کشور گفت: فرهنگ دینی و ملی کشورمان تاکید زیادی بر شادی و نشاط جامعه دارد و موازی‌کاری سازمان‌ها در این عرصه یکی از مشکلات اساسی در فرهنگ شادی و نشاط کشور است که باید رفع شود.

وی ادامه داد: باید در آموزش و پرورش، رسانه ملی و آموزشهای دینی ما توجه بیشتری به الگوی تفریحی مناسب جامعه صورت بگیرد تا از نعمت فرهنگ غنی ملی و دینی خودمان به نحو مطلوب استفاده کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز