در آخرین روز از هشتمین کنفرانس منا؛
تاکید جمعیت ملی منا در حمایت بشر دوستانه از سوریه و فلسطین
موافقت با تقویت اجرای استراتژی ۲۰۲۰ در منطقه بویژه با افزایش اطلاع رسانی از طریق بانک اطلاعاتی و سیستم گزارش دهی فدراسیون (FDRS)، از طریق روش و ابزارهای متفاوت از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه جهت اطمینان از حفاظت امدادگران، داوطلبان و کارکنان بویژه در درگیریهای مسلحانه، سوانح و بحرانها از دیگر مفاد این بیانه است.
ایلنا: در هشتمین کنفرانس جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) بیاینهای صادر شد که در این بیانه به حمایتهای بسر دوستانه در منطقه به ویژه سوریه تاکید شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در بیانهٔ پایانی هشتمین کنفرانس منا، شعار مشارکت برای انسان دوستی، تقویت مدیریت سوانح و کاهش خطرات، تقویت نقش داوطلبان و جوانان و ارتقای فرهنگ صلح و عدم خشونت مطرح شد.
در این کنفرانس قرار شد تا از تمامی اجزای نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر دعوت شود تا تمامی اقدامات احتمالی را برای ارائه کمکهای بشردوستانه موثر به افراد آسیب دیده در بحرانهای بشردوستانه، در منطقه بویژه سوریه و کشورهای همسایه آسیب دیده در جریان بحران سوریه و فلسطین در هماهنگی با جمعیتهای ملی مربوطه به کار گرفته شود.
طی پیشنهادهای ارائه شده قرار شد تا تلاش کارکنان و داوطلبان جمعیت هلال احمر عربی سوریه در ارائه کمکهای بشردوستانه به افراد آسیب دیده مطابق با اصول بنیادین را به رسمیت شناخته شود و توصیههای ارائه شده توسط نمایندگان جوانان از طریق بیانیه جوانان که ضمیمه این سند است مورد توجه قرار گیرد.
همچنین از تمام اجزای نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر که در حال فعالیت در منطقه هستند جهت تقویت همکاریهای دوجانبه با هدف پاسخ موثر به نیازهای آسیب پذیرترین افراد دعوت شود.
در ادامه این بیانهٔ آمده است که صلیب سرخ و هلال احمر متعهد شوند تا از همکاری و هماهنگی منطقهای بیشتر از طریق مکانیزم موجود در نهضت و برنامهها و فعالیتهای دفتر منطقهای فدراسیون در منا حمایت کنند.
موافقت با تقویت اجرای استراتژی ۲۰۲۰ در منطقه بویژه با افزایش اطلاع رسانی از طریق بانک اطلاعاتی و سیستم گزارش دهی فدراسیون (FDRS)، از طریق روش و ابزارهای متفاوت از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه جهت اطمینان از حفاظت امدادگران، داوطلبان و کارکنان بویژه در درگیریهای مسلحانه، سوانح و بحرانها از دیگر مفاد این بیانه است.
در ادامه این بیانهٔ آمده است که تمام جمعیتهای ملی را جهت مشارکت فعالانه در فرآیند مشورتی منجر به کارگاه اصول بنیادین در شورای نمایندگان تشویق شوند و تمام اجزای نهضت جهت احترام و پایبندی به اصول بنیادین در تمام زمانها از جمله اصل اتحاد در داخل محیط نهضت ترغیب شوند.
همچنین تحت عنوان تقویت مدیریت سوانح و کاهش خطرات نقش ویژه جمعیت ملی، به عنوان معین مقامات دولتی در زمینه بشردوستانه از مداخله و مشارکت در داخل سیستمهای مدیریت سوانح ملی به رسمیت شناخته شود.
بر اساس این بیانیه جمعیت منا از کلیه تلاشها جهت تقویت نقش و افزایش ظرفیت این جمعیت در کاهش خطر سوانح و بالا بردن استقامت جوامع از جمله سوانح شهری استقبال میکند و بالا بردن استقامت و تقویت ظرفیت جوامع و تمرین مهارتهای فردی به احیا و حفظ تامین معیشت پایهای و شرایط زیستی امن اقتصادی کمک خواهند نمود.
از فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر حمایت شود تا از جمعیتهای ملی جهت افزایش آگاهی و پیروی از تصمیم گیرندگان جهت گسترش اقدامات مانند حقوق سوانح و تسهیل موثر امداد بشردوستانه بین المللی در زمان بحران حمایت نمایند.
جمعیت ملی منا متعهد است که قوانین، مقرارت و دستورالعملهای جمعیتهای ملی خود را در جایی که ضرورییست بازنگری و بازبینی کند و با این هدف که به داوطلبان و جوانانی در یک سن معین حق رای داده شود و اعضای تصمیم گیرنده جمعیتهای ملی در ساختارهای دولتی تبدیل شوند و از همه جمعیتهای هلال احمر و صلیب سرخ منطقه منا درخواست میشود که پوشش بیمهای جامع و کافی را حین اجرای مسئولیت فراهم آورند.
چالشهای مطرح شده را که جمعیتهای ملی در این منطقه با آن روبرو هستند به رسمیت شناخته و برنامههایی در جهت ارتقای فرهنگ صلح و بدون خشونت به منظور کاهش آسیب پذیری را بررسی شود.