خبرگزاری کار ایران

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران:

افزایش ۴۰ درصدی مهاجرت در طول ۱۰ سال اخیر

کد خبر : ۳۷۵۰۳

نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر نگران وضعیت مهاجرانی است که به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی که اغلب در پی بی‌ثباتی سیاسی و درگیری مسلحانه به وجود می‌آید، خانه و کاشانه خود را ترک می‌کنند.

ایلنا: رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران از افزایش ۴۰ درصدی مهاجرت در طول ۱۰ سال اخیر خبر داد و گفت: اغلب مهاجرانی که به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، قربانیان خشونت «زنان و کودکان» هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، پییر ریتر در نشست «باز پیوند خانواده‌ها» که به همت معاونت امور بین‌الملل و امور بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر ایران برگزار شد، گفت: از جمعیت هلال احمر ایران برای پذیرفتن امر برگزاری این نشست که به طور مشترک با کمیته بین‌المللی صلیب سرخ برگزار شد، تشکر می‌کنم؛

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران ادامه داد: هر دو سازمان بیش از ۳۰ سال است که در کنار یکدیگر در حوزه باز پیوند خانواده‌ها همکاری می‌کنند.

وی با اشاره به تبادل میلیون‌ها پیام صلیب سرخ در جریان جنگ ایران و عراق، گفت: در حال حاضر مهاجرت به خارج از کشور به پدیده‌ای پیچیده تبدیل شده و برای دولت‌ها، جامعه مدنی و سازمان‌های بشردوستانه چالش‌های زیادی را به وجود آورده است.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، تعداد کل مهاجران بین‌المللی در طول ۱۰ سال تا ۴۰ درصد افزایش یافته است، گفت: امروزه تعداد مهاجران از حدود ۱۵۰ میلیون نفر به ۲۱۴ میلیون تن رسیده است.

ریتر با بیان اینکه با وجود منافعی که مهاجرت در پی دارد، به چالشی برای تمامی کشور‌ها تبدیل شده است، افزود: مهاجران و همچنین پناهندگانی که ثبت قانونی نشده‌اند، ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیرند.

وی افزود: آنان گاهی ممکن است بدون دسترسی به مشاوره یا نماینده حقوقی زندانی شده و یا به بدون در نظر گرفتن حقشان، برای پناه‌جویی مجبور به بازگشت شوند.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران با بیان اینکه اغلب کسانی که به حمایت و کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، زنان، کودکان، بیماران و سالمندان و نیز قربانیان سوء استفاده و خشونت هستند، گفت: نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر نگران وضعیت مهاجرانی است که به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی که اغلب در پی بی‌ثباتی سیاسی و درگیری مسلحانه به وجود می‌آید، خانه و کاشانه خود را ترک می‌کنند.

ریتر با بیان اینکه شورای نمایندگان نهضت بین‌المللی صلیب سرخ در سال ۲۰۰۹ اعلام کرد که حجم نیازهای بشردوستانه‌ای که به مهاجرت مربوط است، در حال افزایش است، ادامه داد: نهضت نیز با هدف تسکین آلام مهاجران آسیب‌پذیر، بدون در نظر گرفتن وضعیت حقوقی آنان، بر سیاست فدراسیون در قبال مهاجران صحه گذاشت.

وی افزود: یکی از چالش‌های بشردوستانه مهاجران آسیب‌پذیر، از دست دادن تماس با عزیزانی است که اغلب در جریان مهاجرت از آنان جدا می‌شوند. از همین رو نیاز به اتخاذ اقدامات برای برقراری مجدد ارتباط خانواده‌های مهاجران به عنوان یکی از اولویت‌های نهضت صلیب سرخ و هلال‌احمر شناخته می‌شود.

ریتر ادامه داد: با اجرای راهبرد ۱۰ ساله برقراری مجدد ارتباط خانواده‌ها، هدف نهضت که کمک به پاسخگویی مناسب به نیازهای ارتباطی و بازپیوند مهاجران و خانواده‌های آنان است، محقق می‌شود.

وی استفاده از فناوری‌های جدید مانند وب‌سایت باز پیوند خانواده‌ها را یکی از راه‌های موثر باز پیوند دانست و گفت: نشست امروز تلاشی است برای نزدیک کردن بازیگرانی است که در نهضت فعالیت دارند.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران افزود: بنا داریم تا در فضای غیر رسمی این نشست، چالش‌های اصلی پیش‌روی نهضت را در این رابطه بررسی و ضمن تبادل تجارب، به روش‌های خاص برسیم.

وی ابراز امیدواری کرد که با ایجاد ارتباطات قوی در مورد راهکارهای مناسب به توافق برسیم و راه‌های جدید برای بهبود ارائه خدمات به مهاجران آسیب‌دیده را تعیین کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز