خبرگزاری کار ایران

رییس سازمان نظام پرستاری ایران خبرداد:

درخواست یکی ازکشورهای همسایه برای جذب ۳۰ هزار پرستار ایرانی

درخواست یکی ازکشورهای همسایه برای جذب ۳۰ هزار پرستار ایرانی
کد خبر : ۱۳۲۷۲

یکی از کشورهای همسایه ۳۰ هزار پرستار با حقوق ماهانه ۲ هزار دلار از سازمان نظام پرستاری ایران درخواست كرده است.

ایلنا: رییس سازمان نظام پرستاری ایران برلزوم تصویب تعرفه‌های خدماتی پرستاران درشورای عالی بیمه برای ارائه خدمات بهتربه مردم تاکیدکرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، غضنفرمیرزابیگی در نشست خبری که امروز صبح برگزار شد، گفت: لزوم تصویب تعرفه‌های خدمات پرستاران نباید به این معنی تلقی شود که پرستاران به دنبال امتیازگیری و انحصارطلبی در حرفه خود هستند. زیرا این خواسته‌ها جز در راستای ارائه خدمات بهتر به مردم نیست.

وی با تاکید بر اینکه همه گروههای بهداشتی و درمانی باید خدماتشان بیمه شود، افزود: از وضعیت ۱۴۲ کشور در این زمینه مطللع هستیم ودر هیچ یك از آن‌ها این طور نیست که تنها خدمات یک گروه بیمه باشد.

میرزابیگی با انتقاد از اینکه درکشور تن‌ها به مقوله درمان و فوق تخصصی فکر می‌شود، افزود: ازقضا کشوری که درآن تعداد تخت و بیمارستان زیاد باشد به معنای شکست خدمات اولیه سلامت و پیشگیری از بیماری است.

رییس سازمان نظام پرستاری ایران تصریح کرد: در دنیا ۱۶ تا ۱۷ نظام پرداخت مختلف در ارایه خدمات بهداشتی ودرمانی وجود دارد که بد‌ترین آن فیفور سرویس است که همین در بیمارستان‌های کشور اعمال می‌شود.


وی ادامه داد: ازاشکالات نظام پرداخت فیفور سرویس این است که دیگر به نتیجه بخش بودن پروتکل درمانی کاری ندارد وهمچنین خدمات بهداشتی و درمانی رابرای مردم با وجود این گرفتاری‌های اقتصادی گران می‌کند.


میرزابیگی بهترین نظام پرداخت دنیا را مبتنی بر نیاز بیمار، فرآیند محور و پاسخگو دانست، افزود: این نظام پرداخت بسیار نتیجه بخش است زیرا اشکالات نظام پرداخت فعلی را بررسی کردیم و ۱۸ مورد اشکالی که در آن وجود داشت را اصلاح کردیم و به نظام پرداخت فرآیند محور و پاسخگو رسیدیم.

وی افزود: همچنین شرح وظایف رابراساس آخرین دستاوردهای علمی تعریف کردیم به نوعی که به ۵۲۷ خدمت که استانداردهای آن نیز مشخص شده است رسیدیم.

میرزابیگی با اشاره به اینکه ۴۰۰ خدمت از این ۵۲۷ خدمت به تصویب سازمان ملی استاندارد نیز رسیده است، افزود: علاوه بر آن تمام این استاندارد‌ها را دسته بندی و همینطور سطح بندی کردیم و همچنین چک لیست کنترل آن‌ها را تدوین کردیم به صورتی که هم اکنون در قالب نرم افزار و آماده شده است.

وی خاطرنشان کرد: با ادعای قاطع می‌گوییم به محض اینکه زمینه اجرای این طرح آماده شود تحول بزرگی در خدمات سلامت به وجود خواهدآمد و رسانه‌ها باید در این زمینه به صورت جدی ورود پیدا کنند.

به گفته رییس سازمان نظام پرستاری ایران اگر جاذبه خدمات استاندارد را بالا ببریم به طور حتم کیفیت ارایه خدمات به مردم تضمین خواهدشد.

میرزابیگی با تاکید بر اینکه با صدای بلند می‌گوییم که خود پرستاران نیز از وضعیت ارایه خدمت به مردم ناراضی هستند، افزود: پرستاران هم این نوع وضعیت ارایه خدمت به مردم را قبول ندارند زیرا می‌خواهند که خدمات استاندارد و کیفی برمبنای دانش علمی خود به مردم ارایه دهند.

وی راهکار رسیدن به وضعیت مطلوب را تعرفه گذاری خدمات پرستاری عنوان کرد و افزود: براساس تعرفه گذاری خدمات پرستاران هم هزینه بیمه‌ها پایین می‌آید، ودیگر هزینه‌های بی‌مورد در نظام سلامت نمی‌شود و همچنین رضایتمندی مردم و پرسنل به شدت افزایش می‌یابد.

رییس سازمان نظام پرستاری ایران با اشاره به اینکه تعرفه گذاری خدمات پرستاران در شورای عالی بیمه هنوز به تصویب نرسیده است، افزود: در همین زمینه نامه‌ای به رییس جمهور ارسال خواهیم کرد و تحلیل‌های علمی خود را در زمینه لزوم تصویب تعرفه‌های خدماتی پرستاران به ایشان اعلام می‌کنیم.

میرزابیگی تاکید کرد: تعرفه گذاری خدمات پرستاران باید اجرا بشود و انگیزه خدمت رسانی در پرستاران بالا برود چرا که چشم کشورهای دنیا به پرستاران ایرانی دوخته شده است.

به گفته رییس سازمان نظام پرستاری یکی از کشورهای همسایه درخواست ۳۰ هزار پرستار با حقوق  ماهانه ۲ هزار دلار  ازاین سازمان داشته است.

وی با اشاره به اینکه با خارج شدن پرستاران ازکشور مخالف هستیم، افزود: اما نمی‌شود پرستاران را به زور در داخل کشور نگه داشت زیرا موقعیت خود را با سایر اعضا مقایسه می‌کند و می‌بینند که برخی از آن‌ها درآمد ۱۰۰ میلیونی دارند.

میرزابیگی خاطرنشان کرد: از همین رو اگر مراکز بهداشتی ودرمانی و شورای عالی بیمه نجنبند و تعرفه‌های خدمات پرستاری را تصویب نکنند ممکن است پرستاران خود را از دست بدهند.

وی با اشاره به اینکه مسئولان باید گرایش به خدمت را در پرستاران ایجاد کنند، افزود: البته وضعیت پرستاران هم اکنون بحرانی نیست و نسبت به گذشته بهتر شده است اما در شرایط مطلوبی قرار نداریم.

رییس سازمان نظام پرستاری ایران در ادامه یادآور شد: اگر پرستار بیکاری از هر یک از شهرستان‌ها به تهران بیاید ظرف کمتر از ۲۴ ساعت به کارگیری می‌شود و دیگر بیکار نخواهد بود.

میرزابیگی در مورد کمبود پرستار در بیمارستان‌های کشور گفت: بیمارستان‌های مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ۵۰۰ پرستار و بیمارستان‌های مربوط به دانشگاه علوم پزشکی تهران بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ پرستار و بیمارستان‌های خصوصی نیز به تعداد قابل توجهی کمبود پرستار دارند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد میزان دستمزد پرستاران درکشور تصریح کرد: یک پرستار تازه استخدام شده در بیمارستان‌های دولتی حدود ۸۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند اما در بیمارستان‌های خصوصی پرستاران نصف این مبلغ و به نوعی براساس قانون کار حقوق می‌گیرند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز