اعلام نتایج پیمایش ملی سلامت روان؛
شیوع اختلالات روانی در کشور ۶ /۲۳درصد است
آماراعلام شده از خیلی کشورهای توسعه یافته کمتر است/ بنا بر آمار ها اختلالات روانی و افسردگی در خانمها بیشتر از آقایان است.
ایلنا: مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت شیوع اختلالات روانی در کشور را در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال ۶ /۲۳ درصد اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عباسعلی ناصحی در نشست خبری هفته بهداشت روان كه پیش ازظهر امروز برگزار شد، گفت: طی سالهای ۸۹ و ۹۰ پیمایش ملی سلامت روان درجمعیت ۷هزار و ۸۸۶ نفری درسنین ۱۵ تا ۶۴ سال انجام شد و در سال ۹۱ بر روی دادههای آن آنالیز صورت گرفت که هم اکنون نیز ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه پیمایش ملی سلامت روان با سه هدف عمده انجام شد، گفت: شیوع و شدت اختلالات روانی ظرف مدت ۱۲ ماه منتهی به انجام پیمایش، تعیین میزان بهرهمندی از انواع خدمات سلامت روان و برآورد هزینه ناشی از اختلالات روان از اهداف انجام این پیمایش بود.
مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت تصریح کرد: ۲ /۸۶درصد از افرادی که در پیمایش ملی سلامت مورد مطالعه قرار گرفتند در این تحقیق شرکت کردند که آمار بسیار خوب و بالایی است.
وی با تاکید بر اینکه نمونه گیری و غربالگری تعیین شیوع اختلالات روانپزشکی با روشهای دقیق علمی انجام شد و نتایج بسیاری خوبی داشت افزود: این تحقیق به صورت سراسری در سطح کشور و تمامی استانها و مناطق شهری و روستایی انجام شد.
ناصحی به نتایج پیمایش ملی سلامت روان اشاره کرد و افزود: براساس این مطالعه شیوع کلی اختلالات روانی در کشور در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال ۶ /۲۳ درصد اعلام شد که در مقایسه با آمار جهانی و کشورهای دیگر خوشبختانه آمار بالایی نیست.
وی با بیان اینکه آمار اعلام شده از خیلی کشورهای توسعه یافته کمتر است، افزود: آمریکا درزمینه شیوع اختلالات روانپزشکی رکورد دار است و بیشتر آمارکشورهای اروپایی دراین زمینه نیز بالاتر از آمارایران است.
مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت افزود: نتایج پیمایش ملی سلامت روان در مقایسه با پیمایش قبلی که در سال ۷۸ انجام شد تفاوت عمدهای وجود ندارد و تقریبا در همان سطح است.
ناصحی آمار میانگین شیوع اختلالات روانی را ۶ /۲۳ درصد اعلام کرد و افزود: این آمار برای زنان ۵ /۲۶درصد و برای مردان ۶ /۲۰درصد است.
وی همچنین در مورد ابتلا به اختلالات خلقی براساس پیمایش انجام شده، تصریح کرد: شیوع اختلالات خلقی ۶ /۱۴درصد است که این میزان برای زنان ۳ /۱۷درصد و برای مردان ۹ /۱۱ درصد گزارش شده است.
مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت درادامه میزان متوسط شیوع اختلالات افسردگی در سطح کشور را ۶ /۱۳درصد عنوان کرد و افزود: که برای زنان ۵ /۱۶درصد و برای مردان ۷ /۱۰ درصد است .
ناصحی خاطرنشان کرد: به طور کلی نتایج پیمایش ملی سلامت روان نشان میدهد که آمار شیوع اختلالات روانپزشکی در کشور نسبت به ۱۰ تا ۱۲ سال گذشته رشد چشمگیری نداشته است و همینطور در مقایسه با سایر کشورها آمار بالایی نداریم و از خیلی کشورها آمار ما در این زمینه پایینتر است.
وی ادامه داد: هرچند که این آمار قابل توجه و نشانگر این است که باید برنامه ریزیهای بیشتری در جهت پیشگیری ازاختلالات روانی و همچنین بهرهمندی بیشتر مردم از مداخلات سلامت روان داشته باشیم.
به گفته مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت بنا بر آمارها اختلالات روانی و همینطور اختلالات افسردگی و اضطرابی در خانمها بیشتر از آقایان است.