خبرگزاری کار ایران

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با ایلنا مطرح كرد:

پرهیز از مصرف غذاهای فست فود برای پیشگیری از آب مروارید

پرهیز از مصرف غذاهای فست فود برای پیشگیری از آب مروارید
کد خبر : ۱۱۴۱۷

بیماری کاتاراکت یا آب مروارید در اثر کدورت عدسی چشم به علل مختلف از جمله کهولت سن، کارایی خود را از دست داده و امکان دید بیمار را می‌گیرد.

ایلنا:‌ یک فوق تخصص جراحی قرنیه استفاده از عینک‌های ضد آفتاب، مصرف سبزی‌ و میوه‌های تازه و پرهیز از مصرف غذاهای فست فودرا مهم‌ترین توصیه برای پیشگیری از آب مروارید عنوان کرد.

محمدرضا فرتوک‌زاده درگفت‌و گو با ایلنا ضمن بیان این مطلب، گفت: بیماری کاتاراکت یا آب مروارید در اثر کدورت عدسی چشم به علل مختلف از جمله کهولت سن، کارایی خود را از دست داده و امکان دید بیمار را می‌گیرد.

وی به درمان بیماری آب مروارید با بهره گیری از روش فیکو اشاره کرد وافزود: این روش درمانی موجب شده تا هم میزان برش قرنیه محدود‌تر شود و هم مدت زمان بهبودی کاهش یابد.

فوق تخصص جراحی قرنیه ادامه داد: از آنجایی که تیغ جراحی در این تکنیک بسیار ظریف‌تر شده و عدسی نیز توسط دستگاهی که مجهزبه امواج مافوق صوت (اولتراسوند) شکسته و تخلیه می‌شود. این امکان برای جراح چشم وجود دارد تا با دقت و صحت بیشتری روند درمان را اجرایی کند.

وی با اشاره به اینکه با تعویض عدسی چشم بیمار با یک لنز (عدسی) مصنوعی، می‌توان دید دوباره‌ای به بیمار داد، افزود: در این روش به ساختار چشم و بینایی آسیبی نمی‌رسد و اگر فردی در گذشته دچار عیوب انکساری و مجبور به زدن عینک بوده است کماکان به این روندخود ادامه می‌دهد و عمل جراحی آب مروارید تأثیری در افزایش دید یا کاهش نمره عینک نخواهد داشت.

این فوق تخصص جراحی قرنیه خاطرنشان کرد: این روش جراحی بدون نیاز به بخیه بوده و بیمار بدون درد بلافاصله مرخص می‌شود البته برخی از همکاران چند ساعت پانسمان چشم را توصیه کرده اما عده‌ای چشم بیمار را پانسمان نمی‌کنند.

فرتوک‌زاده به عدسی‌های جدید اشاره کرد و افزود: لنزهای امروزی موسوم به لنزهای تاشو یا در اصطلاح فولدبل هستند که قابلیت تا شدن و قرار گرفتن در داخل یک سوزن پلاستیکی حدوداً دو میلی متری را داشته از این رو جراح لنز مورد نظر را به آهستگی از برش ظریف کنار قرنیه به محل استقرار خود نزدیک کرده و در همانجا آزاد می‌کند تا در محل خود جا بگیرد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بدین ترتیب یک عدسی با قطر ۶ میلی متر داخل چشم فرد بیمار گذاشته می‌شود، افزود: امروزه با وجود این روش دیگر بیماران مجبور به صبر کردن برای به اصطلاح رسیدن عدسی قدیمی جهت تعویض نیستند چرا که هر چه زمان بگذرد تا عدسی اصطلاحاً برسد، موجب می‌شود تا سخت‌تر شده و شکستن آن توسط امواج اولتراسوند دشوار‌تر شود.

وی تصریح کرد: در صورتی که فرد به چهاردهم یا پنج دهم از دید کامل (از مجموع ده دهم دید) رسیده باشد زمان مناسبی برای عمل جراحی فیکو بوده و بعد از عمل هم، دید وی به حالت عادی خود خواهد رسید.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز