خبرگزاری کار ایران

عضو هیئت علمی دانشگاه دامپزشکی در گفت‌وگو با ایلنا:

اولویت دستگاه‌های مسئول حمایت از حیوانات، بازار یابی و ایجاد درآمد است

اولویت دستگاه‌های مسئول حمایت از حیوانات، بازار یابی و ایجاد درآمد است

۹۵ درصد از بیماری‌ها از حیوان به انسان منتقل نمی‌شود این در حالی است که ۱۰۰ بیماری در بین انسان احتمال سرایت دارد / راه حل اصلی بهبود در سطح کیفی حمایت از حیوانات وجود افراد متخصص و مطلع در این حوزه، ارتقای سطح آموزش و دانش جامعه و در ‌‌نهایت تحقق شعار شایسته سالاری در کشور است.

ایلنا: عضو هیئت علمی دانشگاه دامپزشکی گفت: در بخش حمایت از حیوانات مسئولیت‌ها تعریف نشده است و اولویت دستگاه‌های ذی ربط در حمایت از حیوانات، بازار یابی و ایجاد درآمد است.

جاوید آل داود در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در رابطه با نگه داری حیوانات خانگی گفت: برای جلوگیری از خطرات بهداشتی ناشی از نگه داری حیوانات، باید در زمان‌های مشخص و معین حیوانات را تحت معاینه دامپزشک قرار داد، هم چنین این حیوانات باید شناسنامه سلامتی داشته باشند و شرایط و امکانات لازم برای نگه داری از حیوان را فراهم کرد.

رئیس جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک در رابطه با فرهنگ مردم در قبال حیوانات تصریح کرد: در این زمینه مردم به علت نقصان در فرهنگ و آموزش تمایل چندانی به حیوانات ندارند و حیوان را به عنوان یک آلوده کننده یا یک موجود درنده می‌شناسند.

وی در رابطه با آلودگی حیوانات خاطر نشان کرد: بر خلاف تصور مردم احتمال سرایت بیماری در یک مهد کودک بیشتر از بازی با یک حیوان است چرا که بر اساس تحقیقات ۹۵ درصد از بیماری‌ها از حیوان به انسان منتقل نمی‌شود این در حالی است که ۱۰۰ بیماری در بین انسان احتمال سرایت دارد.

آل داود ضمن اشاره به اهمیت آموزش در حمایت از حیوانات گفت: آموزش در زمینه حمایت از حیوانات بسیار مهم محسوب می‌شود و این در حالی است که در فرهنگ اسلامی و ایرانی بر حمایت از حیوانات تاکید شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه مردم در زمینه حیوانات اطلاعات کافی ندارند و همین امر موجب شده است که ما شاهد رفتارهای نا‌مناسب مردم با حیوانات باشیم حتی در خیلی از موارد شاهد رفتار‌ها و باورهای خرافی هستیم به عنوان مثال گربه سیاه را شوم می‌دانند و مورد آزار قرار می‌دهند.

آل داود در رابطه با آزار و اذیت حیوانات اظهار کرد: علاوه بر عدم اطلاع رسانی درست، فشارهای عصبی و روانی در این بخش علت مهمی محسوب می‌شود و در بسیاری از موارد مشکلات روحی و فشارهای عصبی منجر به آزار و اذیت حیوانات شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه دامپزشکی در رابطه با حیوانات درنده تاکید کرد: متاسفانه حیوانات درنده با نگرش مبارزه با حیوانات درنده مورد اذیت و آزار قرار می‌گیرند این در حالی است که یک حیوان درنده همچون گرگ برای رفع نیازهای اولیه زندگی خود دست به شکار می‌زند و به مراتب خطر کمتری در مقایسه با افراد بزهکار دارد.

رئیس جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک ضمن اشاره به انقراض گونه‌های مختلف جانوری در کشور گفت: گونه‌های مختلفی در کشور منقرض شده‌اند و گونه‌های بیشمار دیگری در حال انقراض هستند که سازمان حفاظت از محیط زیست باید در این امر پاسخ گو باشد.

وی ادامه داد: در حالی که مسئولان باید به دنبال جلوگیری از انقراض گونه‌های نادر جانوری در کشور باشند، سعی در تکمیل آرشیو باغ وحش‌های کشور با هدف صرفا بازار یابی دارند.

آل داود ضمن ابراز تاسف خاطر نشان کرد: در بخش حمایت از حیوانات مسئولیت‌ها تعریف نشده است و اولویت دستگاه‌های ذی ربط در حمایت از حیوانات بازار یابی و ایجاد درآمد است.

وی ادامه داد: راه حل اصلی بهبود در سطح کیفی حمایت از حیوانات وجود افراد متخصص و مطلع در این حوزه، ارتقای سطح آموزش و دانش جامعه و در ‌‌نهایت تحقق شعار شایسته سالاری در کشور است.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز