خبرگزاری کار ایران

بار حضور فعالان عرصه محیط زیست؛

هشتمین دوره جایزه دكتر تقی ابتكار برندگان خود را شناخت

هشتمین دوره جایزه دكتر تقی ابتكار برندگان خود را شناخت
کد خبر : ۵۴۶۷۰

مراسم هشتمین دوره جایزه زیست محیطی دکتر محمد تقی ابتکار توسط مرکز بین الملی صلح و محیط زیست برگزار و از برگزیدگان عرصه محیط زیست کشور تجلیل و قدردانی شد.

ایلنا: مراسم اعطای هشتمین جایزه دكتر تقی ابتكار، عصر روز چهارشنبه برگزار شد و طی آن از فعالان محیط زیست تقدیر شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم اعطای هشتمین جایزه زنده یاد دکتر محمد تقی ابتکار عصر چهارشنبه با حضور فعالان، کارشناسان حوزه محیط زیست و اصحاب رسانه به همت مرکز صلح و محیط زیست برگزارشد.

معصومه ابتکار، رئیس هیئت مدیره مركز صلح و محیط زیست در این مراسم با بیان اینکه مرحوم تقی ابتکار از جمله فارغ التحصیلان دانشگاه پنسیلوانیا با مدرک Phd مهندسی مکانیک سیالات بود اظهار داشت: مرحوم تقی ابتکار با وجود این به محض فارغ التحصیل شدن از دانشگاه، با پیشنهاد استخدام مادام العمر با تمام امکانات در ناسا رو برو شد، اما ترجیح داد به وطن برگردد و به کشورش خدمت کند در حالی که در تهران حتی یک خانه اجاره‌ای هم نداشت. ‌

وی با تشکراز تمام کسانی در این مسابقه  شرکت کرده‌اند اظهار داشت: کسانی که در برای دستیابی به جایزه دکتر محمد تقی ابتکار شرکت کردند و انتخاب شدند و چه آنهایی که انتخاب نشدند هدفشان اعتلای محیط زیست ایران زمین است‌. ‌و ما نیز باید با ایستادن و عشق به آینده راه در جهت اعتلای این مرز و بوم گام بر داریم را تا مردم ایران به جایگاه واقعی خود برسند.

عدم برگزار شدن مراسم جایزه ملی محیط زیست تاسف بار است

معصومه ابتکار با انتقاد از برگزار نشدن جایزه ملی محیط زیست که براساس قانون باید به تاثیرگذاران عرصه محیط زیست تعلق گیرد اظهار داشت‌:: از سال ۷۸ تا ۸۹ این جایزه به صورت سالانه برگزار می‌شد ولی متاسفانه چندی است که دیگر این جایزه که مشوق فعالان محیط زیست است برگزار نمی‌شود و این جای تاسف دارد، در هر صورت ما امیدواریم این جایزه دوباره احیا شود. ‌

وی با بیان اینکه نهادهای غیر دولتی و مردم نهاد باید برای احیای عرصه محیط زیست کشور تلاش کنند اظهارداشت: عرصه محیط زیست عرصه‌ای است که هم به کار علمی و هم کار پژوهشی و هم اجرایی نیاز دارد که تا در خط مقدم مبارزه با تخلفات محیط زیستی مبارزه کنند.

وی خاطرنشان کرد‌: بایستی از تمام کسانی که در عرصه علم، پژوهش و مجریانی که در خط مقدم جبهه مقابله با تخلفات زیست محیط زیست هستند از خانواده شهدا و بالاخره خبرنگاران فداکار در این حوزه تجلیل شود که خدا را شکر ما توفیق این را داشتیم که از خبرنگاران تقدیر کنیم.

در ادامه پیام حجت السلام و المسلمین سید محمد خاتمی به هشتمین مراسم جایزه تقی ابتکار خوانده شد.

در این پیام آمده است؛ «اهمیت یافتن موضوع محیط زیست در جهان و ورود آن به تمامی عرصه های نظری و عملی از جمله ویژگی های بارزی است که زمینه ها، نشانه ها و پی آمدهای مبارک آن را می توان در دور و نزدیک جامعه ما نیز مشاهده کرد.

در این افق آنچه راهگشا است، تمهید و تدارک راهبردها و راهکارهای عملی و ملموس و کارآمد است که بتوانیم این مهم را وارد حیات اجتماعی کند و مشارکت نهادها و شبکه های مدنی را برای تحقق آن به کار گیرد.

بنیاد خیرخواهانه و دوراندیشانه ای که مرحوم جناب آقای دکتر تقی ابتکار به عنوان نخستین رئیس سازمان حفاظت جمهوری اسلامی ایران در این فرآیند نهاد و برپایه دغدغه ای مدنی و غیر دولتی جایزه سالانه محیط زیست را برای بهترین آثار، تحقیقات و اقدامات موثر در این زمینه از سوی ارادتمندان و پیروان این عزیز وضع شد، از جمله مصادیق روشن بزرگ اندیشیدن و از کوچک آغاز کردن است.

امیدوارم با عزم و تدبیر مرکز صلح و محیطزیست و فرزند شایسته و توانمند ایشان سرکار خانم دکتر معصومه ابتکار و همت والا و نیکوکارانه بنیاد خیریه زینب کبری و همسر آن مرحوم، این سنت نیکو همچنان دوام یابد.

برای همه برندگان این جایزه دست اندرکاران و شرکت کنندگان ارجمند این نشست، آرزوی توفیق و سلامت و تلاش هر چه بیشتر دارم.»

به گزارش خبرنگار ایلنا در ادامه این مراسم از چند تن از تلاشگران عرصه محیط زیست کشور که فعالیت‌هایشان به نوعی ارتقاء فرهنگ حفظ محیط زیست کشور را به دنبال داشته است تقدیر شد.

در مراسم هشتمین دوره جایزه مرحوم دکتر تقی ابتکار، خانم دکتر منیره مجلسی دانشیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی بهداشت محیط به خاطر ۳۰ سال تدریس و تحقیق در زمینه مهندسی محیط زیست و انتشار بیش از ۲۲ مقاله در مجلات معتبر داخلی و بین المللی وتالیف ۲ کتاب در زمینه مدیریت مواد زائد جامد، چاپ و ارائه بیش از ۶۶ مقاله در همایش‌ها و سمینارهای ملی و بین المللی در زمینه‌های حفظ محیط زیست، مشاوره به کلیه نهادهای مرتبط با حفظ محیط زیست جایزه پژوهشگر پیشکسوت را به خود اختصاص داد.

همچنین مجید دریکوند مدیر عامل انجمن مهندسین محیط زیست زاگرس به خاطر فعالیت پیوسته و موثر، در زمینه اشاعهٔ فرهنگ زیست محیطی در جامعه و فعالیتهای گروهی و تشکیل ستاد حفاظت، احیاء و تو سعه جنگل‌های زاگرس و آموزش در رمینه محیط زیست وفعالیت‌های گسترده ایشان که اثر بخشی زیاد و نوآوری فراوان داشته است، جایزه تلاشگر جوان را دریافت کرد.

جایزه NGO بر‌تر نیز به گروه دوستداران طبیعت رفسنجان به خاطر فعالیتهای گسترده در جهت شناخت، حفظ و حراست از طبیعت و حیات وحش در جهت باز آموزی بهره برداری پایدار از طبیعت و ارتقاء کمی و کیفی محیط زیست طبیعی و انسانی در شهرستان رفسنجان اعطا شد.

همچنین در این مراسم الهه موسوی خبرنگار فعال در حوزه محیط زیست به خاطر تلاش مجدانه و فداکاری و تحمل مشقت فراوان در انعکاس خبر و گزارش‌های زیست محیطی، جایزه خبرنگار بر‌تر را از آن خود کرد.

لوح تقدیر پژوهشگر نمونه نیز به منوچهر ریاحی به خاطر سال‌ها فعالیت پیوسته و موثر، در زمینه تدریس و اشاعهٔ فرهنگ زیست محیطی تعلق گرفت.

همچنین لوح تقدیر هیات داوران به انجمن پایشگران حامی محیط زیست به عنوان یک تشکل غیردولتی به خاطر اقدامات مختلف در ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست و اجرای طرح خجیربان به عنوان اولین طرح حفاظت مشارکتی اعطا شد. 

گروه محیط زیست موسسه مادران امروز به عنوان یک تشکل غیر دولتی به خاطر ۱۰ سال فعالیت در زمینه حفاظت از محیط زیست و اجرای طرح آموزشی جهت حساس کردن خانواده‌ها درباره اهمیت محیط زیست و نقش آنان در حفظ و نگهداری آن مورد تقدیر قرار گرفت.

همچنین از خانواده شهید رضا ارغوان به خاطر تلاش‌های صادقانه آن شهید در حفاظت از منابع خدادادی و جنگل‌های طبیعی ایران  تقدیر به عمل آمد.

به گزارش ایلنا، برنامه ریزی برای اعطای جایزه دکتر تقی ابتکار به پژوهشگران و تلاشگران عرصه حفاظت از محیط زیست کشوراز سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ توسط فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران تمشیت شد و تعدادی از متخصصان و پژوهشگران برجسته از میان داوطلبان، موفق به دریافت این جایزه شدند.

با تشکیل مرکز صلح ومحیط زیست به عنوان نهادی غیردولتی، اقدام مورد اشاره از سال ۱۳۸۴ به مجموعه فعالیت‌های این مرکز پیوست و تا کنون هشت مراسم توسط این مرکز برگزار شده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز