رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر:
ارتباطی بین علم و عمل در سابقه پروندههای زمین لرزههای ایران وجود ندارد
هیچگاه به این مساله نمیپردازیم که چرا زلزله کوچکی خرابی بزرگی داشته است و یا چرا زلزله بزرگی خرابی نداشته است در حالیکه همه این بحثها نیاز به تحلیل و بررسی دارد.
ایلنا: رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: متاسفانه ارتباطی بین علم و عمل در سابقه پروندههای زمین لرزههای ایران وجود ندارد تا مشخص شود که میزان، جهت و شکل زلزله چقدر در تخریب شهرها نقش داشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود مظفر در مراسم عقد تفاهم نامه بین سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: کشور ما یک سرزمین زلزله خیز است و حوادث طبیعی ما را همواره تهدید میکند لذا هدف ما از این تفاهم نامه گسترش همکاریهای سازمان با این مجموعه دانشگاهی جهت اعلام لرزه نگاریهای صورت گرفته و اعزام به موقع تیمهای امدادی به مناطق زلزله زده است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در کشور زلزلههای زیادی رخ میدهد که پس از اتمام آن و انجام مراحل امدادی پرونده زلزله بسته میشود اظهار کرد: متاسفانه ارتباطی بین علم و عمل در سابقه پروندههای زمین لرزههای ایران وجود ندارد تا مشخص شود که میزان، جهت و شکل زلزله چقدر در تخریب شهرها نقش داشته است و هیچگاه به این مساله نمیپردازیم که چرا زلزله کوچکی خرابی بزرگی داشته است و یا چرا زلزله بزرگی خرابی نداشته است و همه این بحثها نیاز به تحلیل و بررسی دارد.
وی ضمن اشاره به ضرورت گسترش همکاری بین این موسسه و سازمان امداد و نجات خاطرنشان کرد: اگر گزارشهای موسسه ژئوفیزیک در کنار تجارب سازمان امداد و نجات قرار بگیرد میتواند محصول خوبی را برای آیندگان جهت مقابله با زلزله در اختیار قرار دهد.
مظفر در رابطه با پیش نشانگرهای زلزله افزود: ما باید با همکاری موسسه ژئوفیزیک به پیش نشانگرهای زلزله دست پیدا کنیم که این پیش نشانگرها میتواند یک تغییر آب و هوایی، رانش زمین، رعد و برق، عکس العمل و تغییر رفتار جانوارن منطقه باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما با تکیه بر نیروهای امدادی و با استفاده از تجارب و اطلاعات به دست آمده آمادگی تبادل اطلاعات به موسسه ژئوفیزیک داریم تا بتوانیم به پیش نشانگرهای قبل از زلزله جهت کاهش خسارتهای وارده از زلزله داریم.
رئیس سازمان امداد و نجات در رابطه با اعلام زمین لرزهها از سوی موسسه ژئوفیزیک به سازمان امداد و نجات افزود: وقتی که این زمین لرزهها در اسرع وقت به نیروها گزارش شود ما میتوانیم نیروهای امدادی را در زمان مناسب به مناطق حادثه دیده اعزام کنیم و شاهد امداد رسانی در سطح بالاتری باشیم.
مظفر در رابطه با گزارش عملیات امداد و نجات در ۹ ماهه گذشته گفت: در طی ۹ ماه گذشته ۲۲ هزار عملیات انجام گرفت که در طی این مدت، ۴۰ هزار نفر دچار حادثه شدند و ۲۵ هزار نفر از این افراد نجات پیدا کردند که این در حالی است که به بیش از ۱۷۷ هزار نفر اسکان اضطراری ارائه شده است و همچنین حدود ۵ هزار نفر در حوادث جادهای از خودرو رهاسازی شدند.
رئیس سازمان امداد و نجات در رابطه با جزئیات طرح زمستانه سازمان امداد و نجات افزود: در طول اجرایی شدن این طرح تا کنون ۱۸۴۶ مورد عملیات انجام شده است که ۳هزار و ۷۶۹ نفر در طول این عملیاتها نجات پیدا کردند و به ۳ هزار و ۹۰۰ نفر اسکان اضطراری ارائه شده است.
مظفر در رابطه با پیاده روی زائران به سمت حرم مطهر امام رضا و ارائه خدمات امدادی افزود: ۷۰۰ کیلومتر از جادههای اطراف حرم جهت ارائه خدمات درمانی پوشش دادهایم و این در حالی است که در سال قبل این خدمات در قالب استانی ولی امسال به صورت کشوری ارائه شده است.
وی تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان به عنوان شانزدهمین استان کشور به خط هوشمند اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر مجهز شده است.
وی در رابطه با آخرین وضعیت سازمان امداد و نجات افزود: ۴ بالگرد به تجهیزات این سازمان اضافه شده است و همچنین ۵۱ خودرو منطبق با استانداردهای جهانی امداد و نجات تا پایان سال به این سازمان ارائه میشود.