رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی خبر داد:
كارگران ساختمانی ركورددار حوادث شغلی كشور
اگر مسئولان بدانند كه بروز حوادث شغلی زندگی یك خانواده را تحتالشعاع قرار میدهد، عدم برنامهریزی جهت کاهش حوادث کاری هیچ توجیهی نخواهد داشت.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور اعلام کرد: نبود برنامه ریزی برای جلوگیری از بروز حوادث حین كار باعث افزایش حوادث در حوزه مشاغل ساختمانی شده است.
اکبر شوکت با بیان اینكه مشاغل ساختمانی رکوردار مرگ و میر و حوادث ناشی از کار در کشور است، به ایلنا گفت: بیتوجهای به افزایش حوادث حین کار در کارگاههای ساختمانی و عدم برنامه ریزی مسئولان سبب بروز حوادث بیشتر در سطح كشور شده است.
این فعال صنفی با اشاره به بالا بودن نرخ حوادث كاری به نسبت استانداردهای بینالمللی، یادآو شد: حوادثس كه در حوزه ساختمانی اتفاق میافتد ۴۰ درصد از کل آمار حوادث کارگری را به خود اختصاص داده است.
به گفته شوكت طبق آمارهای رسمی، حوادث کارگران ساختمانی با استانداردهای جهانی که ۱۷ درصد است بسیار فاصله دارد.
رییس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی استان قم با بیان اینکه تلفات انسانی کارگران ساختمانی در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته بسیار بالاتر از کشورهای توسعه یافته است، افزود: این آمار در کشورهای توسعه یافتهای همانند آمریکا زیر ده درصد اعلام شده است.
شوکت اضافه کرد: این کشورها بعد از وقوع حوادث کارگری آن را در همه ابعاد مورد مطالعه کارشناسی قرار داده و با برنامه ریزی سبب عدم تکرار حوادث میشوند.
این فعال كارگری ادامه داد: در کشور ما نیز برنامهریزی و تدوین خط مشیهای مناسب برای کاهش حوادث حین کار بویژه در حوزه کاردر کارگاهای ساختمانی بسیار ضروری است.
شوكت ادامه داد: اگر مسئولان بدانند كه بروز حوادث شغلی زندگی یك خانواده را تحتالشعاع قرار میدهد، عدم برنامهریزی جهت کاهش حوادث کاری هیچ توجیهی نخواهد داشت.
او در ادامه افزود: ضرورت دارد تا بنگاهها بخشی از هزینههای مربوط به آموزش نیروی انسانی خود را به امر آموزش و تامین ایمنی اختصاص دهند چرا که هرچه توجه نیروی کار شاغل در بنگاهها به مقوله ایمنی و اقدامات احتیاطی در محیط کار جلب شود، شاهد نزول آمار مرگ و میر افراد در حین کار خواهیم بود.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور تصریح کرد: باید به این حقیقت تلخ اشاره کرد که امروز بسیاری از واحدها به ویژه آنهایی که بدلیل ماهیت شغلی، بیشتر در معرض خطرات ناشی از کار قرار دارند، هزینه آموزش و ارتقاء سطح ایمنی در کار را صرفا یک هزینه سربار و اضافه میپندارند و توجه چندانی به این مهم ندارند.
شوکت در این زمینه اظهار داشت: پیگیری امور ایمنی و بهداشت کار وظیفه بازرسان اداره کار است که متاسفانه این بازرسیها در بسیاری از موارد به صورت سطحی انجام میشود.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور افزود: ساختمان سازی و کارگاههای مربوطه به عنوان یکی از مهمترین بخشهایی که نیازمند جدیترین آموزشها و رعایت نکات ایمنی در کارند، بالاترین آمار حوادث ناشی از کار را در اختیار دارند.
او اضافه کرد: با این حال هنوز هم هزاران کارگاه ساختمان سازی در کوچهها و خیابانها وجود دارند که بدون رعایت مسائل ایمنی و اقدامات پیشگیرانه مشغول به کارند كه این موضوع نشان دهنده جدی نگرفتن آموزش ایمنی كار به كارگران است.
به گفته دبیر خانه کارگر قم، آموزش نیروی کار ساختمانی و همچنین آموزش کارفرمایان باید از سوی ارگانهای ذیربط همانند وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی، صنعت و معدن، وزارت راه و شهرسازی و... در دستور کار قرار گیرد تا امکان وقوع این حوادث کاهش یابد و در این راه کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی اعلام آمادگی میکند تا با همکاری دولت در این راه گامهای اساسی بردارد.