خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد داد:

چینی ها در مناقصه واگذاری شرکت‌های دولتی شركت كنند

چینی ها در مناقصه واگذاری شرکت‌های دولتی شركت كنند

فرصت های اقتصادی و تجاری زیادی برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد و لازم است، روابط ایران و چین از نظر سنتی خارج و با توجه به این فرصت های در حال ظهور عمل شود.

معاون وزیر اقتصاد در دیدار معاون استاندار شهر جیلین چین از واگذاری ۱۲۵ میلیارد دلار تصدی دولتی ایران به بخش خصوصی خبر داد و گفت: شرکت های چینی می توانند در مناقصه های خرید شرکت های دولتی ایران شرکت کنند.

به گزارش ایلنا و به نقل از سازمان سرمایه‌گذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران، بهروز علیشیری، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در دیدار با چو ویگین معاون استاندار شهر جیلین چین با اشاره به روابط فرهنگی دو کشور ایران و چین گفت: فرصت های اقتصادی و تجاری زیادی برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد و لازم است، روابط ایران و چین از نظر سنتی خارج و با توجه به این فرصت های در حال ظهور عمل شود.

علیشیری در ادامه افزود: در سالیان گذشته اقتصاد ایران دولت محور بوده است، ولی در سال های اخیر حدود 125 میلیارد دلار پروژه دولتی کشور به بخش غیر دولتی در مقیاس های مختلف از شرکت های کوچک تا بزرگ واگذار شده است.

وی خاطر نشان کرد: یکی از حوزه‌های فعال برای سرمایه‌گذاران چینی، حضور و شرکت در مناقصه‌های شرکت های دولتی در حال واگذاری است.

علیشیری در ادامه با بیان اینکه بازار سرمایه ایران در دو سال گذشته 125 درصد رشد داشته است، افزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی بورس، بورس ایران از بهتـرین بورس های جهان به لحاظ عملکرد و گردش منابع مالی بوده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در عین حال خاطر نشان کرد: حجم تجارت غیر نفت ایران و چین رشد 10 درصدی در سال گذشته داشته و به حدود 14 میلیارد دلار رسیده است و حجم تجارت با نفت، بالای 25 میلیارد دلار است.

وی با اشاره به حجم محدود فعالیت های سرمایه‌گذاری طرف های چینی در ایران بر ضرورت تمرکز بر سرمایه گذاری مشترک و دراز مدت فی ما بین تاکید کرد.

علیشیری با بیان اینکه رشد سرمایه گذاری خارجی در ایران طی سه سال گذشته، 154 درصد بوده است، افزود: فرصت های سرمایه گذاری متفاوتی در حوزه‌های معدنی، صنعتی، کشاورزی، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها وجود دارد که می‌توان به سرمایه‌گذاران خارجی ارایه کرد و شرکت های چینی هم می‌توانند از این فرصت ها بهره‌برداری کنند.

وی در ادامه با اشاره به مزایای سرمایه‌های انسانی و پیشرفت های علمی ایران، گفت: ایران در طی سال های اخیر دستاوردهای خوبی در حوزه‌های فن‌آوری های جدید داشته است و این حوزه می‌تواند مورد توجه سرمایه‌گذاری مشترک قرار گیرد.

علیشیری در ادامه ضمن تاکید بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی بین دو کشور پیشنهاد داد، خط اعتباری مشترکی تا سقف 2 میلیارد دلار برای افزایش حجم فعالیت تجاری و خدمات فنی و مهندسی اختصاص یابد، تا به بنگاه های بخش خصوصی طرفین تعلق گیرد.

در ادامه این نشست چو ویگین معاون استاندار شهر جیلین چین گفت: ایران کشور زیبایی است و با توجه به برگزاری همایش فرصت های اقتصادی و تجاری ایران در سال گذشته در چین، تصمیم گرفتیم به ایران بیاییم و ضمن بررسی بازار ایران در این کشور سرمایه‌گذاری کنیم.

معاون استاندار شهر جیلین چین گفت: شهر جیلین رتبه دوم را در چین از نظر توسعه اقتصادی دارد و تولیدات اصلی ما اتومبیل، نفت و گاز، ذرت و برنج و فعالیت های دامپروری است.

وی در عین حال خاطرنشان کرد:‌ شهر جیلین از نظر سرعت توسعه ای بسیار چشمگیر است و تولید ناخالص داخلی ما به بیش از 12 درصد افزایش یافته است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد، سرمایه گذاران چینی بتوانند ضمن بررسی فرصت های سرمایه‌گذاری ایران، از فرصت به وجود آمده برای سرمایه گذاری در ایران نهایت استفاده را ببرند.

هیات 25 نفر چینی متشکل از نمایندگان بخش های خصوصی شرکت های مختلف در حوزه های صنعت، معدن و حمل و نقل،صنایع الکترونیک و خدمات فنی و مهندسی در این نشست حضور داشتند

ارسال نظر
پیشنهاد امروز