خبرگزاری کار ایران

معاون كل سازمان توسعه تجارت ایران در گفت وگو با ایلنا:

اتاق بازرگانی باید برای نانو تشكل فراگیر ایجاد كند

اتاق بازرگانی باید برای نانو تشكل فراگیر ایجاد كند

معاون كل سازمان توسعه تجارت ایران یكی از مهمترین چالش ها در حوزه تولید و صادرات دانش بنیان را تشخیص تعرفه های این نوع كالا در گمرك جمهوری اسلامی ایران و تطابق آن با تعرفه های هماهنگ در دنیا عنوان كرد و گفت: البته در آینده ای نزدیك این تعرفه ها مشخص می شود.

معاون كل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: محصولات فناوری نانو آماده برند سازی است.

كیومرث فتح الله كرمانشاهی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینكه قطعا باید به سمتی حركت كنیم كه صادرات غیر نفتی با ارزش افزوده بیشتری صورت گیرد اظهار داشت: یكی از راه های افزایش ارزش افزوده صادرات غیر نفتی توجه به تولید و صادرات كالاهای دانش بنیان مانند نانو و بایو تكنولوژی و داروهای نوتركیب است.

وی تصریح كرد:با تولید علم، محصول، كالا و خدمات دانش بنیان طبیعتا صادرات آنها نیز میسر می شود و خوشبختانه در سالهای اخیر در این زمینه شاهد شكوفایی و نبوغ ایرانی هستیم و در همین نمایشگاه ها و المپیادها می توانیم این انتظار را داشته باشیم كه این امر تحقق یابد.

كرمانشاهی خاطر نشان كرد:در بخشی از قانون برنامه پنجم  به تولید و صادرات كالاهای دانش بنیان نیز توجه شده  كه در این زمینه شاهد صادرات محصولات دانش بنیان طی سالهای اخیر هستیم و بر اساس آمار معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری صادرات محصولات دانش بنیان از 650 میلیون دلار در سال 89 به 850 میلیون دلار در سال 90 رسیده و بنا بر پیش بینی ها  به 1 میلیارد دلار در سال 91 خواهد رسید.

معاون كل سازمان توسعه تجارت ایران یكی از مهمترین چالش ها  در حوزه تولید و صادرات دانش بنیان را تشخیص تعرفه های این نوع كالا در گمرك جمهوری اسلامی ایران و تطابق آن با تعرفه های هماهنگ در دنیا عنوان كرد و گفت: البته در آینده ای نزدیك این تعرفه ها مشخص می شود.

وی افزود:همچنین در حوزه های مختلف نانو تكنولوژی، داروهای نو تركیب، هوا فضا، صنایع هوایی و دریایی و نیز پیشرفت علم و تكنولوژی در سالهای اخیر موفقیت های خوبی كسب كرده ایم كه در مرحله تولید اولیه  آزمایشگاهی است.

كرمانشاهی ادامه داد:در این راه باید به سمت تولید انبوه و تجاری سازی برویم تا بتوانیم به سمت صادرات حركت كنیم البته لازمه آن توجه به این موضوع است كه اكثرا این بخش نسبت به بخش های دیگر نیاز به تسهیلات، توجه و حمایت بیشتری دارد هر چند در این راه بحث اختراع و تولید علم نیز نهفته است اما ثبت مالكیت معنوی و برندسازی می تواند همزمان مطرح شود.

وی اظهار داشت: بحث نانو تكنولوژی و مباحث دانش بنیان یكی از مباحث آماده برای برند سازی است  كه هم اكنون در غالب موافقت نامه و تفاهم نامه بین وزیر صنعت معدن و تجارت و معاونت ریاست جمهوری ابلاغ شده است و مقرر شد توجه ویژه ای به این امر شود كه برای تحقق آن در حال حاضر به دنبال تفاهم نامه ای با زیر مجموعه سازمان علمی فناوری هستیم.

كرمانشاهی افزود: صندوق های مختلفی هم در كشور برای حمایت از محصولات نانو تكنولوژی فراهم شده است كه ایجاد بانك اطلاعات و شناسایی افرادی  كه در این حوزه فعالیت می كنند و نیز برگزاری نمایشگاه ها و شناسایی تعرفه ها می تواند موثر باشد.

وی در خاتمه گفت: تمام ذینفعان در این عرصه باید به سمت تشكل سازی و برندسازی پیش روند و  اتاق بازرگانی ایران هم باید به دنبال ایجاد تشكل فراگیر در این عرصه باشد.

 

ارسال نظر
پیشنهاد امروز