نعمت زاده در جمع خبرنگاران:
ارز تخصیصی برای واردات همان ارز مبادلهای است
بودجه مربوط به واردات کالاهای اساسی به همان شکل قبل تداوم مییابد و واردات انجام میشود.
محمد رضا نعمتزاده وزیر صنعت و تجارت در جمع خبرنگاران گفت: ارز تخصیصی برای واردات همان ارز مبادلهای است ولی قیمت کالاهای اساسی وارداتی براساس نرخ ارز مرجع محاسبه میشود و مابه التفاوت آن را دولت پرداخت میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد رضا نعمتزاده در حاشیه مراسم تودیع و معارفه امروز خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای اساسی دولت برای حمایت از تولید ملی کمک به رفع نقدینگی واحدهای تولیدی و معدنی خواهد بود و امیدواریم با اعمال سیاستهایی گشایش اعتبار به همان شکل قبل و همان شرایط گذشته برگردد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارز تخصیصی برای واردات همان ارز مبادلهای است ولی قیمت کالاهای اساسی وادراتی براساس نرخ ارز مرجع محاسبه میشود و مابه التفاوت آن را دولت پرداخت میکند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در دولت یازدهم اولویت با تولید است یا تنظیم بازار، گفت: اولویت با تولید است و در کنار تولید به تنظیم بازار نیز میپردازیم.
وی با اشاره به گزارش منتشره از سوی بانک مرکزی مبنی بر کاهش سرمایه گذاری در واحدهای صنعتی و معدنی کشور گفت: ما امیدواریم علاوه بر دریافت ده درصد از منابع صندوق توسعه ملی برای حمایت از تولید ۸۰ الی ۹۰ درصد باقی مانده این منابع را نیز برای تولید ملی و حمایت از صنعت وطنی اختصاص دهیم.
نعمتزاده در مورد خودرو گفت: ما یک جلسه ویژهای برای بررسی وضعیت خودرو در هفته آینده خواهیم داشت.
وی افزود: نتیجه این جلسه و تصمیمات ما برای صنعت خودرو در دو هفته آینده به صورت تفصیلی اعلام میشود.
وی تصریح کرد: ظرفیت تولید خودرو در سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ کاهش قابل توجهی داشته و بررسی آمارهای تولید در چهار ماهه ابتدایی امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل نیز نشان دهنده کاهش چشمگیر تولید خودرو در کشور است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت متذکر شد: عوامل زیادی منجر به ایجاد چنین وضعیتی در صنعت خودرو ایران شده است که ما آن را در مصاحبه مطبوعاتی بعدی تشریح خواهیم کرد.
نعمتزاده در خصوص ثبت سفارش برخی کالاهای گروه ده که در گمرکات مانده است اظهار داشت: در ۱۰۰ روز آینده در خصوص توقف واردات این کالاها و نیز ترخیص کالاهای ثبت سفارش شده و وارد شده به گمرکات کشور تصمیم گیری خواهد شد.
نعمتزاده در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر واگذاری نمایشگاه بین المللی تهران گفت: این و اگذاری با دو فوریت تقدیم مجلس شده و معمولا طرحهای دو فوریتی مربوط به طرحهای امنیتی و بسیار مهم در کشور میباشد و مشخص نیست آِیا واگذاری یک دستگاه به دستگاه دیگر برای کشور اهمیت این چنین داشته است.
وی در خصوص تنظیم بازار و کاهش قیمتها گفت: باید برای تعادل و تنظیم بازار عرضه را بیشتر از تقاضا کرد.
وی با اشاره به تشكیل جلسه با وزیر اقتصاد و دارایی در هفته آینده تصریح کرد: در حال حاضر تامین نقدینگی یکی از مشکلات اساسی بخش تولید است زیرا در شرایط فعلی تولید کنندگان مجبور هستند تا تسهیلات را با سود ۱۳۵ درصد پس بدهند در حالی که پیش از این نقدینگی واحدهای تولیدی با سود ۱۵ درصد تامین میشد.
وی افزود: در خصوص قیمت محصولات لبنی نیز دولت متعهد شده تا پایان سال نرخ نهادههای دامی تغییری نکند.
وی همچنین در خصوص اینکه آیا از معاونهای وزیر سابق استفاده خواهد کرد یا یانه؟ افزود: معاونتهای من بر مبنای شایسته سالاری انتخاب میشود و اگر از معاونهای سابق استفاده نکنم به معنای شایسته نبودن آنها نیست بلکه تغییر سیاستها اجازه چنین کاری را به ما نمیدهد. اگر چهرهای در سالهای اخیر به صورت مداوم گفته که یک موضوع قابل اجرا نیست، امروز چگونه میتواند با تغییر سیاستها از اجرایی شدن همان موضوع صحبت کند.
این عضو کابینه دولت یازدهم در خصوص اینکه آیا گروه بندیهای کالایی برای واردات و تخصیص ارز همچنان ادامه پیدا خواهد کرد یا نه افزود: کشور در شرایط خاصی قرار دارد بنابراین گروه بندی کالایی برای ثبت سفارش و واردات ادامه پیدا خواهد کرد.