خبرگزاری کار ایران

مدیر کل بهبود کیفیت، فر‌آوری و توسعه بازار آبزیان خبر داد:

افزایش ۲۲ درصدی در صادرات شیلات/ تامین نهاده تولید بزرگترین مشكل است

افزایش ۲۲ درصدی در صادرات شیلات/ تامین نهاده تولید بزرگترین مشكل است
کد خبر : ۸۸۳۸۶

بیش از ۵۰ درصد هزینه تولید مربوط به خوراک آبزیان است و انتظار می‌رود که برای تولیدکنندگان آبزیان نیز همچون سایر بخش‌های تولید نهاده‌های تولید نه مجانی و نه ارزان قیمت تنها تهیه شود.

مدیر کل بهبود کیفیت، فرآوری و  توسعه بازار آبزیان گفت: در دوماه اول سال جاری نسبت به سال گذشته از نظر وزنی در حدود ۱۰ تن و از نظر ارزشی ۳۶ میلیارد دلار  افزایش صادرات داشته‌ایم.

عیسی گلشنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: محصول اصلی شیلات کشور ما انواع ماهی گرمابی و سردآبی و ماهیان غیر ماکول است و بعد از این‌ها میگو عمده‌ترین محصول کشور ما است.

وی ادامه داد: تولید میگو در دو ماه اول سال جاری ۱۴۳ تن بوده است که نسبت به دوره مشابه از نظر وزنی ۸۳ درصد و از نظر ارزشی ۸۲ درصد افزایش داشته است.

گلشنی با اشاره به اینکه در مجموع صادرات تمام اقلام آبزیان روندی مثبت داشته‌اند، افزود: صادرات ماهیان زینتی هم با رشدی ۳۳ درصدی نسب به سال گذشته رونق مضاعف داشته‌اند.

مدیر کل بهبود کیفیت، فر آوری و توسعه بازار آبزیان اظهار داشت: تولید انواع خوراک آبزیان با ۲۳۴ تن، در دوماه اول سال جاری از نظر وزنی ۲۸۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۰۰ درصد نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته رشد داشته‌ است.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته در دو ماه اول سال اصلا‍‍ً تولید خاویار نداشتیم، اظهار کرد: برنامه امسال رسیدن به یک تن تولید خاویار بوده است و تاکنون صد کیلوگرم آن را تولید کرده‌ایم.

گلشنی با اشاره به عدم دسترسی تولیدکنندگان آبزیان به نهاده تولید از کانال توزیع دولتی، اظهار داشت: علی رغم پیگیری‌های مداوم مسوولین توسعه بازار آبزیان بازهم اقدامی صورت نگرفته است و تبعات این موضوع مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان بوجود آورده است.

وی ادامه داد: از جمله مشکلات بوجود آمده افزایش قیمت خوراک آبزیان است که منجر به افزایش هزینه تولید ‌می‌شود.

وی تاکید کرد: بیش از ۵۰ درصد هزینه تولید مربوط به خوراک آبزیان است و انتظار می‌رود که برای تولیدکنندگان آبزیان نیز همچون سایر بخش‌های تولید، نهاده‌های تولید تهیه شود.

مدیر کل بهبود کیفیت، فر آوری و توسعه بازار آبزیان با اشاره به تغییرات مکرر مقررات دستورالعمل‌ها اظهار داشت: تغییرات مکرر در دستور العمل‌ها مشکلات زیادی در واردات بوجود می‌آورد بخصوص در نهاده‌های اولیه که ۷۰ درصد واردات صنعت شیلات را تشکیل می‌دهد.

وی تاکید کرد: شیلات صنعتی است که از ارزش افزوده بالایی برخوردار است و برای آغاز به کار احتیاج به توجه ویژه دارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز