یك فعال صنعت سالامبور و چرم در گفتگو با ایلنا طرح كرد:
ماشین آلات فرسوده علت از دست رفتن فرصت صادرات چرم
«طی سالهای گذشته خط تولید جدید و یا سرمایه گذاری تازهای در حوزه صنعت چرم نداشته ایم و اقدامی به نو شدن خطوط تولید نشده است در نتیجه همراه نبودن صنعت چرم با صنعت روز جهان امکان صادرات با افزایش افزوده بالا را از دست داده و ارز آوری در این صنعت در حد کالاهای نیمه ساخته است.»
نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران گفت: ماشین آلات كهنه علت از دست رفتن صادرات با ارزش افزوده بالا شده است.
محمد لاهوتی، رئیس انحادیه سالامبور و چرم در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه صنعت چرم یک صنعت قدیمی و سنتی است و سابقه صادراتش به صد سال پیش بر می گردد اظهار داشت: آنچه مسلم است پتانسیل ما از نظر کیفی و کمی در حوزه چرم بالاست و در دنیا در زمینه دام سبك، دارای رتبه سوم هستیم.
وی افزود: متاسفانه تاكنون در خصوص سرمایه گذاری در زمینه دام سبک که مخصوص استفاده در البسه است اقدام اساسی نشده است، پیش از انقلاب نیز سرمایه گذاری ها بر روی دام سنگین بود.
لاهوتی خاطر نشان كرد: البته در آن زمان در خصوص واردات دام سنگین مشکلی وجود نداشت اما پس از انقلاب با مطرح شدن مسائل شرعی ذبح اسلامی، با کمبود مواد اولیه مواجه شدیم.
وی ادامه داد: از طرف دیگر سوءمدیریت ها و ضعف در این صنعت باعث کمرنگ شدن این صنعت شد به گونه ای که به طور مثال امروز شاهدیم شعبه های کفش ملی یا تبدیل به بانک شده اند و یا تبدیل به مراکز تجاری اما آنچه حائز اهمیت است اینكه 5 و نیم درصد از کل دام سبک دنیا در اختیار ایران است که می تواند رقم قابل توجهی در صنعت چرم باشد اما به دلیل عدم سرمایه گذاری ناموفق بوده است.
لاهوتی تصریح كرد: هم اكنون سرمایه گذاری های سنگین که گاهی به حدود 80 درصد می رسد بیشتر در زمینه صادرات محصولات نیمه ساخته است.
وی گفت: همچنین از سال 73 و 74 که بحث جمع آوری صنایع آلاینده مطرح شد صنعت چرم نیز تحت تاثیر قرار گرفت و دو شهرک صنعتی چرم جمع آوری شد. در این فاصله زمانی پروانه های بهره برداری بسیاری صادر شد طوری که تعداد واحدهای تولیدی ایجاد شده بیشتر از مواد اولیه و پوست در کشور بود این در حالی اتفاق افتاد که واردات پوست هم به دلیل ذبح و مسائل شرعی امکان پذیر نبود در نتیجه عرضه كمتر از تقاضا شد.
لاهوتی با بیان اینکه در حوزه صنعت چرم رقابت نابرابر است افزود: در حال حاضر قیمت ها در داخل کمی بالاتر از بازارهای جهانی است، از این رو مزیت تولید با ارزش افزوده بالا وجود ندارد.
وی افزود: همچنین طی سالهای گذشته مدیریت وزارت صنایع نیز حوزه چرم را زیرمجموعه صنعت نساجی قرار داد این در حالی است که وسعت صنعت نساجی باعث می شود نگاه به آن صنعت کلان تر باشد و سرمایه گذاری در بخش نساجی با ارقام بزرگتری نسبت به صنعت چرم صورت گیرد.
لاهوتی ادامه داد: متاسفانه طی سالهای گذشته خط تولید جدید و یا سرمایه گذاری تازهای در حوزه صنعت چرم نداشته ایم و اقدامی به نو شدن خطوط تولید نشده است در نتیجه همراه نبودن صنعت چرم با صنعت روز جهان امکان صادرات با افزایش افزوده بالا را از دست داده و ارز آوری در این صنعت در حد کالاهای نیمه ساخته است.