نایب رییس اتاق بازرگانی ایران:
اقتصادهای زیرزمینی بدون پرداخت مالیات از سودهای غیرمتعارف بهره می برند
امروز شنیده می شود که کشور را باید با مالیات اداره کرد و این مورد نگرانی بخش خصوصی و فعالین اقتصادی را به دنبال دارد چرا که اثرات منفی اجرای این قانون بر محیط کسب و کار غیر قابل انکار خواهد بود.
نایب رییس اتاق ایران در اجلاس کمیسیون بازرگانی داخلی در اتاق بازرگانی شیراز گفت: زمانی که ارتباط بین دولت و بخش خصوصی برعکس مسیری باشد که کشورهای توسعه یافته تجربه کرده اند طبیعی است که از مسیر توسعه اقتصادی عقب باشیم.
پدرام سلطانی اظهار داشت: امروز مسائل و مشکلات محیط کسب و کار بیش از گذشته، دغدغه ی بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی که اقتصاد کشور در شرایط بحرانی به سر می برد، مسؤولیت اتاق های بازرگانی سنگین تر است، گفت: در چند سال گذشته اتاق های بازرگانی سراسر کشور جایگاه بسیار متفاوت و متمایزی نسبت به گذشته پیدا کرده اند و این باور در بخش خصوصی ایجاد شده است که اتاق بازرگانی پارلمان بخش خصوصی است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط فعلی یکی از مهم ترین دغدغه های فعالین اقتصادی مالیات و روش های وصول آن می باشد گفت: بخشی از فعالین اقتصادی که شناخته شده هستند و در طول سالیان، مالیات می پرداخته اند، امروز مورد توجه و زیر ذره بین مالیاتی رفته اند، اما اقتصادهای زیرزمینی به راحتی فعالیت های خود را انجام داده و از سودهای غیر متعارف بهره می برند و تکالیف خود را نیز در قالب مالیات پرداخت نمی کنند.
سلطانی با اشاره به اینکه اگر امروز به درآمدهای بخش خصوصی متکی بودیم تبعات کمتری از تحریم را متحمل می شدیم، گفت: امروز شنیده می شود که کشور را باید با مالیات اداره کرد و این مورد نگرانی بخش خصوصی و فعالین اقتصادی را به دنبال دارد چرا که اثرات منفی اجرای این قانون بر محیط کسب و کار غیر قابل انکار خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در حال حاضر نبود طرح جامع مالیاتی بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور را از دید نظام مالیاتی پنهان نگاه داشته است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز بحث فعالین اقتصادی در بی عدالتی مالیاتی است و نه نپرداختن مالیات و باید در این خصوص حرف های بخش خصوصی شنیده شده و با آنها وارد تعامل شد.
سلطانی با استفاده از شرایط کسب و کار در کشور گفت: متأسفانه کشور ما در رتبه بندی محیط کسب و کار در دنیا در یک چهارم پایین جدول قرار گرفته است.