خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:

توقف سه ساله پژوهش در حوزه نفت / زنگنه کلید گشایش پژوهش در صنعت نفت است

توقف سه ساله پژوهش در حوزه نفت / زنگنه کلید گشایش پژوهش در صنعت نفت است
کد خبر : ۹۴۷۰۷

مرکزگرایی شدیدی که در نظامنامه تعریف شده است سبب گرفتن استقلال شرکت‌های فعال در پژوهش صنعت نفت، کمرنگ شدن دانشگاه‌ها در این حوزه و همچنین تمرکز پژوهش‌ها در معاونت پژوهشی وزارت نفت شده است.

تدوین نظامنامه پژوهشی در سال 91 تنها به توقف سه ساله در پژوهش های صنعت نفت منجر شد.

روح الله شهیدی پور نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکت‌ها و موسسات پژوهش نفت، گاز و پتروشیمی ایران در گفت وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به وضعیت بغرنج پژوهش در صنعت نفت اظهار داشت: وضعیت امروز پژوهش در صنعت نفت به تدوین و ابلاغ نظامنامه پژوهش صنعت نفت در سال 89 برمی گردد، این نظامنامه از لحاظ محتوایی و چهارچوب موجه است اما به دلیل اجرا توسط افراد فاقد تخصص باعث بروز مشکلات امروز این حوزه شده است.

شهیدی پور با اعلام توقف تقریبا سه ساله پژوهش‌های صنعت نفت افزود: در اواخر سال 90 و اوایل سال 91 مسئله بر سر تدوین فرم‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی نظامنامه بود و پس از آن تاکنون نیز به بهانه مشکلات محتوایی نظامنامه فوق تقریبا پروژه‌ای انجام نمی‌شود.

وی تصریح کرد: البته مدیران و مسوولان پژوهش صنعت نفت آمارهایی در خصوص پژوهش‌ها و مبالغ خود ارائه می دهند اما در صورت بررسی مشخص می‌شود هیچ پروژه پژوهشی تقریبا اجرایی نشده است ودر نتیجه به توقف 3 ساله پژوهش در صنعت نفت منجر شده است.

نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکتها و موسسات پژوهش نفت، گاز و پتروشیمی ایران با اشاره به سه عامل ایجاد مشکل گفت: تمرکزگرایی شدیدی که در نظامنامه تعریف شده است سبب گرفتن استقلال شرکت‌های فعال در پژوهش صنعت نفت، کمرنگ شدن دانشگاه‌ها در این حوزه و همچنین تمرکز پژوهش‌ها در معاونت پژوهشی وزارت نفت شده است.

شهیدی پور ادامه داد: مجموعه‌های پژوهشی دولتی وابسته به وزارت نفت (پژوهشگاه صنعت نفت) قرار بود نقش هاب تجمیع دانش را ایفا کنند متاسفانه عملا خودشان مجری پروژه های پژوهشی شدند و با دانشگاه ها و بخش خصوصی رقابت می کنند.

وی افزود: مشکل دیگری که در این حوزه وجود دارد تعدد مراکز تصمیم گیری در خصوص پروژه های پژوهشی نفت است که فاقد هر گونه انسجام و هماهنگی لازم با یکدیگر هستند که این تضاد تعطیلی تقریبا سه ساله ای را در پژوهش های نفتی سبب شده است.

شهیدی پور پس از اعلام گلوگاه مشکلات به مطرح کردن راهکارهای برون رفت از این معضل اشاره کرد و گفت: عدم تمرکزگرایی و اعطای استقلال به شرکت های زیر مجموعه وزارت نفت، لغو و یا اصلاح نظامنامه پژوهشی تدوین شده و نیز تقویت جایگاه بخش خصوصی می تواند آینده روشنی را پیش روی این حوزه قرار دهد.

وی در خصوص پیشنهاد زنگنه به عنوان وزیر نفت ابراز امیدواری کرد و افزود: در دوره زنگنه پژوهش در صنعت نفت جان تازه ای گرفت و بسیاری از مراکز پژوهشی در بخش خصوصی و دولتی یا ایجاد و یا رونق پیدا کرد.

شهیدی‌پور تصریح کرد: زنگنه و تیم انتخابی ایشان می‌تواند کلید گشایش پروژه‌های پژوهشی در صنعت نفت باشد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز