نوسان در بهای سبد نفتی اوپک همچنان ادامه دارد؛
افزایش 3 درصدی بهای نفت امریکا/ افت قیمت سبد نفت اوپک
افزایش 3 درصدی بهای نفت امریکا و تداوم نوسان قیمت سبد نفتی اوپک از مهمترین رویداد های بازار نفتی در روز جمعه بوده است.
افزایش 3 درصدی بهای نفت امریکا و تداوم نوسان قیمت سبد نفتی اوپک از مهمترین رویداد های بازار نفتی در روز جمعه بوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی توقف تولیدنفت نیجریه و افت عرضه نفت از سوی آنگولا و لیبی، مجموع عرضه نفت خام اعضای اوپک در ماه نوامبر (نیمه اول آذر ماه) به کمترین رقم از ژانویه 2012 کاهش یافته است، قیمت نفت امریکا چس از 3 ذوره کاهش امروز جمعه با 3 رشد به بیش از 88 دلار در هربشکه رسید.
این در حالی است که میانگین قیمت سبد نفتی اوپک در آخرین معاملات ماه نوامبر(اواخر آبان و نیمه اول آذر ماه) یک دلار کاهش یافته است.این روند همچنان با نوسان همراه بوده است.
پیش بینی ها در مورد رشد اقتصاد امریکا و همچنین نشان هایی از بهبود شاخص اقتصاد ناحیه یورو و در نتیجه افزایش تقاضا درآستانه فصل رمستان قیمت نفت خام آمریکا بار دیگر با افزایش 3 درصدی به بیش از 88 دلار در هر بشکه رسید.
از سویی دیگر، ناآرامی های تازه سیاسی در مصر نگرانی هایی درباره عرضه نفت خام ایجاد کرد و خوشبینی ها درباره مذاکرات اتحادیه اروپا برای کمک اقتصادی به یونان نیز سبب شد احتمال رشد تقاضای نفت، افزایش یابد.
در بازار معاملات نفت آمریکا در ساعت دوازده و سی و نه دقیقه به وقت گرینویچ، نفت خام آمریکا با هفده سنت افزایش به هشتاد و شش دلار و چهل و سه سنت در هر بشکه رسید.
نزدیک شدن به آغاز سال نوی میلادی و افزایش خریدهای فصلی در بازارهای آمریکا سبب شد بازارهای سهام این کشور رشد قابل توجهی داشته باشند و این مسئله نیز به رشد بهای نفت کمک کرد.
افزایش تقاضای فصلی همزمان با کاهش دمای هوا در نیمکره شمالی زمین در پاییز و زمستان به تقویت قیمت نفت خام کمک میکند.
عوامل کاهش قیمت سبد نفتی اوپک
کارشناسان معتقدند: افزایش صادرات نفت روسیه از دیگر عوامل كاهش فشارهای ناشی از اختلال در تولید نفت كشورهای سودان، سوریه، یمن و تحریم نفتی ایران توسط اتحادیه اروپاست. و در دیگر سو بازار نفتی امریکا با اقبال مواجه شده است.
سازمان بینالمللی انرژی در گزارش اخیر خود مازاد ظرفیت موثر اوپك را حدود 5/2میلیون بشكه در روز برآورد كرده است. این برآورد از مازاد ظرفیت تولید در كنار روند كاهشی حجم انبارهای تجاری و نیز بیاطمینانی نسبت به تداوم عرضه كل نفت در سطح مورد انتظار قیمتهای نفت را در سطح كنونی نگه داشته است.