افزایش نرخ دلار بازار ایران را به هم ریخت؛
ظهور قیمتهای کاذب در بازار کالاهای وارداتی
بسیاری از كارشناسان وبرخی نمایندگان مجلس از جمله الیاس نادران و احمد توكلی، كاهش درآمدهای نفتی و تأمین 120 میلیارد تومانی هزینه های جاری دولت را عامل افزایش قیمت دلار در بازار داخلی دانسته و به تبع آن كالاهای وارداتی نیز با افزایش قیمت مواجه شده اند.
افزایش دلار در داخل باعث شده قیمت كالاها با توجه به كاهش ارزش دلاری آنها، با جهش قیمتی مواجه شوند که این مساله به نوعی باعث به هم ریختگی بازار کالاهای وارداتی در ایران شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، طی 6 ماهه نخست سال جاری، در حالی ارزش دلاری هر تن كالای وارداتی بر اساس گفته های معمارنژاد، رییس كل گمرك، به طور متوسط 5.75 درصد كاهش یافته كه بسیاری از این كالاهای وارداتی در كشور با جهش قیمتی مواجه شده اند.
کارشناسان علت رشد قیمت كالاهای وارداتی را با توجه به كاهش ارزش دلاری آنها، افزایش قیمت دلار در بازار داخلی اعلام کرده اند.
براساس گزارش آمارهای غیر رسمی، متوسط ارزش هر تن کالاهای وارداتی در 6 ماهه نخست سال 90 معادل یک هزار و 671 دلار بوده ولی این شاخص در 6ماهه نخست سال جاری معادل یک هزار و 288دلار بوده است.
بسیاری از كارشناسان و نمایندگان مجلس از جمله الیاس نادران و احمد توكلی، كاهش درآمدهای نفتی و تأمین 120 میلیارد تومانی هزینه های جاری دولت راعامل افزایش قیمت دلار در بازار داخلی دانسته و به تبع آن كالاهای وارداتی نیز با افزایش قیمت مواجه شده اند.
از سویی دیگر بر اساس آمارهای غیر رسمی و بر پایه گزارش فعالان بازار واردات كالا به كشور در طی 6 ماهه گذشته روند صعودی داشته است. نكته قابل تأمل این است كه بسیاری از كالاهای وارداتی از كشورهای وارد كننده نفت بوده كه به دلیل تحریم، مبادلات ارزی صورت نمیگیرد.
این در حالی است كه کالاهای ارزان طی ماه های گذشته به کشور به شدت افزایش یافته است.
به طور متوسط در 5 ماهه نخست سال جاری، موز 180 میلیارد تومان، جو 185 میلیارد تومان، قند و شکر 379 ملیارد تومان، برنج 629، ذرت دامی 851، کنجاله سویا 856، شمش آهن 1070 و گندم 1070 میلیارد تومان به کشور وارد شده است.
گزارش: علی پیرولی