در دیدار سفیر نروژ در تهران با فرزین مطرح شد:
توسعه همکاریها با صندوقهای ثروت ملی نروژ
فرزین به منابع بیش از 700 میلیارد دلاری صندوق نروژ اشاره نموده و رعایت اصول اخلاقی و نیز شفافیت بالای آن را از نقاط قوت آن دانست و ابراز امیدواری کرد در سال آینده مبالغ قابل توجهی توسط صندوق توسعه ملی کشورمان در بازارهای بین المللی سرمایه گذاری شود و کمک صندوق نروژ نیز میتواند مفید باشد.
در دیدار محمدرضا فرزین، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی با پیتر کمپرود سفیر نروژ در تهران بر گسترش مراودات با نهادها و مجامع تخصصی بین المللی، توسعه همکاریها با صندوقهای ثروت ملی نروژ و حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی تاکید شد.
به گزارش ایلنا، محمدرضا فرزین در این دیدار که امروز در محل صندوق توسعه ملی برگزار شد ضمن معرفی صندوق توسعه ملی و سیاستهای سرمایه گذاری صندوق به دستاوردهای صندوق توسعه ملی طی ماههای اخیر اشاره کرد و افزود: از 45 میلیارد دلار داراییهای کنونی صندوق حدود 32 میلیارد دلار قرارداد عاملیت با 16 بانک دولتی و خصوصی کشور منعقد شده و پروژههای متعددی در سراسر کشور و در بخشهای اقتصادی مختلف از منابع صندوق بهرهمند شدهاند.
فرزین با اشاره به نگاه توسعهای صندوق بر لزوم ایجاد برابری منطقهای و ایفای نقش کلان صندوق و نحوه اعطای وامهای مناسب به بخش خصوصی تاکید کرد.
فرزین به منابع بیش از 700 میلیارد دلاری صندوق نروژ اشاره كردو رعایت اصول اخلاقی و نیز شفافیت بالای آن را از نقاط قوت آن دانست و ابراز امیدواری کرد در سال آینده مبالغ قابل توجهی توسط صندوق توسعه ملی کشورمان در بازارهای بین المللی سرمایه گذاری شود و کمک صندوق نروژ نیز میتواند مفید باشد.
پیتر کمپرود سفیر نروژ در تهران نیز ضمن ابراز شگفتی از آنکه در عین وجود تحریمها و فشارهای اقتصادی، جمهوری اسلامی ایران توانسته است چنین منبع عظیمی را در صندوق توسعه ملی ذخیره سازد و از آن برای شکوفایی اقتصاد استفاده کند به اختصار صندوق جهانی بازنشستگی نروژ را معرفی کرد.
به گفته وی، کاربرد درست منابع صندوق نروژ باعث شده امید به زندگی در آن کشور از اواسط دهه 1980 حدود 29 سال افزایش یابد و به بیش از 80 سال برسد.
کمپرود گفت: صندوق نروژ در سرمایه گذاریهای کم ریسک وارد شده و امریکا و اروپا از اولویتهای سرمایه گذاری آن محسوب میشود اما اخیرا به بازارهای آسیا و افریقا هم روی آورده و حتی در بازار دارایی ها هم سرمایه گذاری داشته است.
سفیر نروژ در تهران به بحران اروپا اشاره نمود و لزوم اتخاذ تدابیر احتیاطی را بسیار مهم دانست.
سفیر نروژ در تهران به واردات محصولات نفتی توسط ایران در دهه گذشته اشاره نمود و اظهار داشت در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران مقادیر فراوانی کالای پتروشیمی به سایر کشورها صادر میکند و این موضوع از موفقیتهای چشمگیر ایران است.
وی اظهار داشت که نروژ سالها پیش دریافته است که منابع اصلی آن کشور نه نفت که مردم آن کشور هستند و لذا بر روی توسعه و نوآوری تمرکز بسیار داشتهاند به نحوی که در حال حاضر علیرغم وجود منابع نفتی بسیار، بیش از 99درصد برق آن کشور از نیروگاه های برقابی تامین میشود و بخشی از آن هم صادر میشود.
محمد مزرعتی نیز به برخی اقدامات و دستاوردهای صندوق کشورمان در طی سال گذشته اشاره و بررسی خرید اوراق صکوک و سرمایه گذاریهای کم ریسک در سال آینده را از اولویتهای صندوق برشمردند.
وی برگزاری کنفرانس بین المللی صندوق توسعه ملی در آبان ماه سال آتی با حضور برخی کارشناسان و صاحبنظران تراز اول جهانی را به اطلاع سفیر نروژ رساند و ضمن دعوت از رییس صندوق نروژ، افزود: در اجلاس سالانه صندوقهای ثروت ملی که در سال جاری در اسلو برگزار خواهد شد رسما از ریاست صندوق نروژ جهت حضور در این همایش دعوت خواهند نمود.
در ادامه طرفین موضوع یارانه ها، لزوم اصلاح قیمت انرژی و جلوگیری از قاچاق سوخت، افزایش گسترده تولید برق در ایران و موضوعات قابل طرح در کنفرانس بین المللی صندوق توسعه ملی کشورمان را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
گفتنی است نروژ دارای دو صندوق است که یکی در مقیاس ملی و دیگری در مقیاس بین المللی فعال است