سخنگوی مرکز مبادلات ارزی خبر داد:
تأمین قطعی ارز کالاهای اساسی و دارو با نرخ مرجع
قرار است سهم شرکتهای دولتی و پتروشیمیها در تأمین ارز مبادلهای بیشتر شود و بخش خصوصی هم میتواند ارز خود را برای واردات کالاهای خود، واردات کالاهای دیگران، فروش به نرخ مبادله و تسویه حساب ارزی با بانکها استفاده کند.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی با بیان اینکه ظرفیت عرضه ارز در حال افزایش است، گفت: ارز کالاهای اساسی و دارو با نرخ مرجع تأمین میشود.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، صمد کریمی، گفت: با تزریق ارز بیشتر، نیاز صنایع بزرگ نیز تأمین خواهد شد و هم اکنون اولویتهای کالایی سه تا ۹ تأمین ارز میشود.
وی افزود: اخیراً فقط برنج از اولویت ۱و۲ به اولویتهای تخصیص ارز با نرخ مبادلهای منتقل شده است.
کریمی گفت: قرار است سهم شرکتهای دولتی و پتروشیمیها در تأمین ارز مبادلهای بیشتر شود و بخش خصوصی هم میتواند ارز خود را برای واردات کالاهای خود، واردات کالاهای دیگران، فروش به نرخ مبادله و تسویه حساب ارزی با بانکها استفاده کند.
وی تصریح کرد: مرکز مبادلات ارزی در چهار ماه اخیر تلاش کرده است با الگوی اقتصاد مقاومتی از حداقل منابع خود حداکثر استفاده بهینه را بکند.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی گفت: گروههای کالایی سه تا ۹ شامل گستره زیادی از کالاهاست و خدمات ۱۹ گانه هم تأمین ارز میشود.
وی از طرح جدید ارزی بانک مرکزی برای تقویت عرضه ارز در مرکز مبادلات ارزی کشور خبر داد و گفت: قرار است عمده منابع و درآمدهای ارزی کشور به مرکز مبادلات و بازار بین بانکی هدایت شود.
کریمی افزود: سیاستهای اخیر در چارچوب تقویت و تعمیق مرکز مبادلات ارزی کشور است و بردار عرضه ارز در مرکز مبادلات ارزی کشور تاکنون محدود به ۱۴. ۵ درصد سهم شرکت نفت و ۲۰ درصد سهم منابع قابل تبدیل صندوق توسعه ملی به ریال بوده است.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور ادامه داد: در ادامه تلاش خواهیم کرد بر اساس مکانیزمهای طراحی شده، ارز صادرکنندگان غیر نفتی شامل پتروشیمیها نیز به بازار بین بانکی هدایت شود تا امکان تامین نیازهای ارزی صنایع بزرگ فراهم میشود.