خبرگزاری کار ایران

رانت دولتی در دست گروهی خاص؛

وقتی که دست‌های نامریی بازار ارز و سکه را می‌بلعد

وقتی که دست‌های نامریی بازار ارز و سکه را می‌بلعد

درحال حاضر خیابان ۱۵ خرداد خالی از دلالان سکه و ارز است اما شاید دست‌های نامرئی که کار‌شناسان و صرافان به آن اعتقاد دارند درهمین حوالی باشند.

 در حالی که بازار ارز و سکه طی چند ماه گذشته تاکنون ملتهب و در عین حال از عدم مدیریت رنج می‌برد، صرافان تهران به دلیل بی‌ثباتی در این بازار در سردرگمی و بلاتکلیفی به سر می‌برند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شاید حالا صرافان تهران در مغازه‌های خود به یاد دوران باثبات نرخ ارز در اواخر دهه ۷۰ روزگار می‌گذرانند. روزهایی که نرخ ارز از یک روند باثبات برخوردار بود و بسیاری از عرضه کنندگان و متقاضیان ارز و سکه با توجه به شرایط اقتصادی اقدام به خرید و فروش می‌کردند.

حالا سال‌ها از آن روز‌ها گذشته و یک سال و چند ماه است که نرخ ارز و بازار سکه به مانند یک دریای مواج در تلاطم به سر می‌برد.

حوادثی که از اواسط سال ۸۹ در بازار ارز و سکه تا کنون رخ داده است هر چند به گفته بسیاری از کار‌شناسان ناشی از عدم مدیریت مناسب از سوی دولت اعلام شده است اما هنوز سرنخ ماجرا مشخص نیست.

امروز بازار سکه و ارز تهران روز تقریبا آرامی را پشت سر گذاشت اما بسیاری از صرافان ادعا داشتند که این آرامش، آرامش بعد از توفان است و یا به عبارتی دیگر آتشی زیر خاکستر که به زودی بار دیگر شعله ور می‌شود.

صرافان در گفتگو با خبرنگار ایلنا که میدان فردوسی و بازار اصلیترین مکان تجاری آن‌ها محسوب می‌شود از عدم اعتماد به تصمیمات سیاست گذاران پولی و مالی کشور که طی روز‌های گذشته اتخاذ شده است می‌گویند.

به اعتقاد صرافان اخلالی که رئیس جمهور درباره نرخ ارز در گفتگوی زنده تلویزیونی به زبان آورده تنها ناشی از فرار برای عدم پاسخگویی بوده است.

صرافان بازار تهران معتقدند که در حال حاضر اگر اخلالی وجود داشته باشد از نوع دولتی است و رانتی است که دولت برای گروهی ایجاد کرده است.

در  گفتگو با صرافان عملا مشاهده شد که امروز بسیاری از مغازه‌های صرافی در رکود کامل به سر می‌بردند و انگار که صرافان دچار شوک شده باشند در کنج مغازه‌های خود تنها نظاره گر عابران بودند.

یکی از فعالان بازار دراین باره به خبرنگار ایلنا گفت: التهابات ایجاد شده در بازار ارز ناشی از سفته بازی و تشنجی است که مدیریت دولتی آن را برعهده گرفته است.

در چهار راه استانبول نیز دلالان مشغول خرید و فروش ارز هستند اما آنچنان فضا برای آن‌ها ناآرام است که کسی حاضر نیست با آن‌ها معامله کند.

نکته قابل توجه اینکه بسیار از دلالان در گفتگو با خبرنگار ایلنا از کسادی کار خود گلایه کرده و می‌گویند نمی‌دانیم که این نوسان نرخ ارز توسط چه کسانی صورت می‌گیرد؟

در حالیکه قیمت سکه نسبت به دو روز پیش از ۹۷۰ هزار تومان به۹۳۵هزار تومان کاهش پیدا کرده است اما بسیاری از صرافان از عدم آگاهی نسبت به تداوم روند نزولی این بازار خبر می‌دهند.

نرخ دلار نیز نسبت به دو روز گذشته از ۲هزار و ۶۰۰ به ۲ هزار و ۴۵۰ تومان کاهش پیدا کرده است.

البته چند تن از فعالاان بازار به خبرنگار ایلنا گفتند که قیمت فوق در ساعت ۱۶ به بعد هر روز توسط گروهی که در خیابان ۱۵ خرداد تجمع می‌کنند و مبادرت به خرید و فروش ارز می‌کنند دست خوش تغییر شده و قیمت نجومی به خود می‌گیرند.

درحال حاضر خیابان ۱۵ خرداد خالی از دلالان سکه و ارز است اما شاید دست‌های نامرئی که کار‌شناسان و صرافان به آن اعتقاد دارند درهمین حوالی باشند.

گزارش از علی پیرولی

ارسال نظر
پیشنهاد امروز