بودجه۹۲/ عباس هشی در گفتوگو با ایلنا:
چرخه تولید توان پرداخت مالیات را به دلیل عدم سودآوری ندارد
مادامی که تولید اقتصادی کشور سودآور نباشد و بخش خصوصی توانایی رقابت با بخشهای دولتی و حتی تامین نیازهای هزینهای خود را نداشته باشد، نمیتوان از آن به عنوان یک ابزار مهم برای دریافت درآمد مالیاتی استفاده کرد.
عباس هشی کارشناس بازار سرمایه، با بیان اینکه جایگزینی درآمد مالیاتی به منابع نفتی و کاهش وابستگی به آن در بودجه ۹۲، تنها با ایجاد فضای کسب و کار محقق میشود، گفت: در شرایط فعلی چرخه تولید توان پرداخت مالیات را به دلیل عدم سودآوری ندارد.
عباس هشی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، بازنگری در رویکرد تولید را برای جایگزینی درآمد مالیاتی به منابع نفتی را یکی از اساسیترین الزامات بودجه ۹۲ از سوی دولت و نمایندگان مجلس اعلام کرد و اظهار داشت: شرایط به گونهای است که نمیتوان برای سال آینده از محل درآمد مالیاتی منابع موجود را در بودجه به دست آورد، زیرا چرخه اقتصادی کشور توان پرداخت مالیات را نخواهد داشت.
به گفته وی مادامی که تولید اقتصادی کشور سودآور نباشد و بخش خصوصی توانایی رقابت با بخشهای دولتی و حتی تامین نیازهای هزینهای خود را نداشته باشد، نمیتوان از آن به عنوان یک ابزار مهم برای دریافت درآمد مالیاتی استفاده کرد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اصلاح نگرش رویکرد مالیات با هدف حایگزینی درآمد نفتی باید بر روی بهرهوری و ایجاد فضای کسب و کار در اقتصاد کشور باشد تا شرایط فعالیتهای اقتصادی، رقابتی و در عین حال سودآور شود.
وی افزود: در اقتصاد ایران، قدرت جذب پول محدود است. لذا باید میان منابع انسانی و فیزیکی از یک سو و ارز و پول از سوی دیگر، یک تعادل وجود داشته باشد. به همین دلیل، باید سرعت رشد هزینههای دولت در بودجه ۹۲ کاهش یافته و کنترل شود.
هشی، با بیان اینکه افزایش درآمدها و کاهش هزینهها، بهترین روش کاهش کسری بودجه است، اظهار داشت: با توجه به اینکه اقتصاد کشورمان از کارایی لازم برای سرمایه گذاری برخوردار نیست. لذا باید به جای افزایش سرمایه گذاریها و تکمیل صرف پروژههای عمرانی، دربودجه۹۲، افزایش بهره وری و کارایی سرمایه گذاری مد نظر قرار بگیرد.