یك كارشناس بورس كالا:
قانون بهرهوری كشاورزی مسكوت مانده است
با اجرای قانون بهرهوری كشاورزی، تولیدكنندگان محصولات كشاورزی میتوانند محصولات خود را در بازار بورس تخصصی كالای كشاورزی عرضه كنند و در صورت كاهش قیمت محصولات در بورس نسبت به قیمت تضمینی اعلامشده از سوی دولت، مابهالتفاوت آن را از دولت دریافت كنند.
یك كارشناس بورس كالا گفت: قانون بهره وری كشاورزی مسكوت مانده است.
محمد رضا گرامی پور در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: با اجرای قانون بهرهوری كشاورزی، بورس محصولات كشاورزی رونق خواهد گرفت این قانون در 23 تیر سال 89 در مجلس مصوب و 6مرداد همان سال به تایید شورای نگهبان رسید و به وزارت جهاد كشاورزی ابلاغ شد اما متاسفانه تاكنون مسكوت مانده است.
وی افزود: با اجرای این قانون تولیدكنندگان محصولات كشاورزی میتوانند محصولات خود را در بازار بورس تخصصی كالای كشاورزی عرضه كنند و در صورت كاهش قیمت محصولات در بورس نسبت به قیمت تضمینی اعلامشده از سوی دولت، مابهالتفاوت آن را از دولت دریافت كنند.
گرامی پور خاطرنشان كرد: همچنین در ماده 33 این قانون آمده كه از تاریخ تصویب این قانون، علاوه بر اجرای قانون خرید تضمینی محصولات كشاورزی در قالب بودجههای سنواتی و اعتبار مصوب، سیاست قیمت تضمینی هم برقرار شود. همچنین وزارت جهادكشاورزی مكلف است هر ساله متناسب با شرایط تولید و بازار، محصولات تحت سیاست خرید و قیمت تضمینی را انتخاب و اعلام كند.
وی گفت: اما متاسفانه با گذشت بیش از 2 سال از ابلاغ این قانون در حال حاضر این قانون مسكوت مانده است.
این كارشناس بورس كالا با اشاره به حجم عرضهها در بورس فلزات و پتروشیمی گفت: از زمان ابلاغ وزارت صنعت، معدن و تجارت كلیه محصولات فلزی و پتروشیمی در بورس كالا عرضه میشوند اما تولیدكنندگان بخش كشاورزی اجباری در عرضه محصولاتشان در رینگ كشاورزی ندارند و باید در این زمینه فرهنگسازی شود.