مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر اعلام كرد:
رشد بیش از 36 درصد منابع در سال جاری
برنامه ریزی برای وام ازدواج بر عهده بانک مرکزی است و توزیع این وام از سوی این بانک صورت می گیرد.
مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران درباره حذف حسابهای قرض الحسنه از بانکهاری تجاری و دولتی و اختصاص آن تنها به بانک قرض الحسنه نیز گفت: چنین اتفاقی نیفتاده و نمیافتد مگر آنکه تحول عمیقی در نظام پولی و بانکی کشور صورت گیرد وا صلاحات واقعی انجام شود. چرا که در شرایطی که 10 تا 12 درصد منابع بانکها قرض الحسنه است و آنها نیز تا یک ریال آخر آن را تسهیلات دادهاند نمیتوان این کار را عملی کرد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)؛ غلامرضا مصطفیپور درباره سامانه قرض الحسنه وام ازدواج و فعالیت آنها گفت: وام ازدواج تا سال 87 صف طویلی داشت اما صندوق مهر امام رضا با همکاری بانک مرکزی سامانهای را برای شکستن این صف طراحی کرد و تقریبا از سال 89 همه متقاضیان میتوانند به این سایت مراجعه کرده و بانک خود را انتخاب کنند البته ما شنیدهایم که برخی در پرداخت این وامها مشکل دارند و بیشتر فشارها بر روی بانک قرض الحسنه مهر ایران است.
مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که هشت استان کشور در حال حاضر وام ازدواج به متقاضیان نمیدهند نیز گفت: برنامه ریزی برای وام ازدواج بر عهده بانک مرکزی است و توزیع این وام از سوی این بانک صورت می گیرد.
وی در ادامه به تشریح فعالیتهای شش ماهه ابتدایی سال 91 پرداخت و گفت: این بانک توانسته در شش ماهه اول نسبت به سال 90 معادل 36.6 درصد رشد به منابع داشته باشد.
مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران خاطرنشان کرد که 16.5 درصد باقی مانده از منابع 10 درصد به عنوان سپرده قانونی نزد بانک مرکزی قرار دارد و 6.5 درصد ذخیره احتیاطی بانک در نظر گرفته شده است.
وی افزود:البته مصارف بانک نیز بیش از 47.7 رشد داشته و به مبلغ 12 هزار و 700 میلیارد ریال رسیده است و براین اساس تقریبا بانک 83.5 درصد منابع خود را تسهیلات پرداخت کرده است.
مصطفیپور با بیان اینکه با وجود افزایش نرخ سود تسهیلات و همچنین نرخ سود سپرده های علی الحساب ما توانستهایم منابع خود را در حد قابل قبولی افزایش دهیم، گفت: در بانک قرض الحسنه نه نرخ بهره وجود دارد و نه نرخ سود تسهیلات و سود علی الحساب. با این وجود ما در سال 89 توانسته ایم 170 درصد رشد جذب منابع داشته باشیم و در سال 90 نیز بیش از 150 درصد رشد داشتهایم. امسال نیز با عبور از مبلغ 15 هزار و 194 میلیارد ریال توانستهایم بیش از 36 درصد منابع خود را رشد دهیم.
وی با بیان اینکه دغدغه ما آن است که بتوانیم روشها و شیوههایی را مطرح کنیم که منابع قرض الحسنه بانک افزایش یابد، گفت: در حال حاضر به بیش از یک میلیون و 120 هزار سپرده گذار خدمات ارائه میکنیم و تعداد حسابهای فعال و جاری ما 480 هزار پرونده است.
مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران همچنین از بازگشایی حسابی برای افرادی که دچار سوء تغذیه و گرسنگی هستند واز لحاظ مالی تمکن ندارند خبر داد و گفت: مردم ما میتوانند با پرداخت وجوهی به این حساب بخشی از کار خیر برطرف کردن سوء تغذیه نیازمندان را برطرف کند. البته این کار از طریق وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی برنامه ریزی شده است.
مصطفیپور از دیگر فعالیتهای بانک مهر را دریافت ایزو و فعالیت و همکاری با کارآفرینان و دانشگاه ها عنوان کرد وگفت: ما سعی کردهایم که تسهیلات خود را گسترده تر کنیم بر همین اساس به پایان نامههایی که مرتبط با فعالیت قرض الحسنه هستند همکاری خواهیم داشت و حتی برخی از هزینههای آنان را تامین می کنیم.
وی با بیان اینکه بانک قرض الحسنه مهر ایران هیچ ردیف بودجهای و منابعی ندارد و رشد منابع آن صد درصد مردمی است گفت: این بانک با نرخ سود 14 درصد تسهیلات خود را ارائه میدهد و تقریبا فاقد مطالبات معوق و مشکوک الوصول است.چرا که 74 میلیارد ریال از کل تسهیلات داده شده کمتر از 0.7 درصد از تسهیلات معوقات ما را تشکیل میدهد.
مصطفیپور درباره این که برخی شعب استانها ریسکپذیری بالاتری نسبت به شعب دیگر داشتهاند نیز توضیح داد: در تعدادی از استانهای ما مازاد منابع وجود دارد و در برخی دیگر از استانها به منظور توسعه و فعالیتها تسهیلات بیشتری دادهایم بر همین اساس بانک منابع خود را در استانهایی که مازاد بوده به دیگر استانها اختصاص داده است تا بتواند فعالیت مستمر خود را داشته باشد.
وی درباره ادغام صندوق مهر رضا با بانک قرض الحسنه مهر نیز خاطرنشان کرد که صندوق مهر رضا منابعش از مرکز مشخص بودجه دولتی تامین میشود و ادغام کامل این بانک نیاز به مجوزهای بانک مرکزی دارد که در حال پیگیری آن هستیم. اما از نظر اجرایی بسیاری از فعالیتهای خود را با هم انجام میدهیم و ادغام صورت گرفته است.
مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران درباره حذف حسابهای قرض الحسنه از بانکهاری تجاری و دولتی و اختصاص آن تنها به بانک قرض الحسنه نیز گفت: چنین اتفاقی نیفتاده و نمیافتد مگر آنکه تحول عمیقی در نظام پولی و بانکی کشور صورت گیرد وا صلاحات واقعی انجام شود. چرا که در شرایطی که 10 تا 12 درصد منابع بانکها قرض الحسنه است و آنها نیز تا یک ریال آخر آن را تسهیلات دادهاند نمیتوان این کار را عملی کرد.
مصطفیپور درباره سامانه قرض الحسنه وام ازدواج و فعالیت آنها گفت: وام ازدواج تا سال 87 صف طویلی داشت اما صندوق مهر امام رضا با همکاری بانک مرکزی سامانهای را برای شکستن این صف طراحی کرد و تقریبا از سال 89 همه متقاضیان میتوانند به این سایت مراجعه کرده و بانک خود را انتخاب کنند البته ما شنیدهایم که برخی در پرداخت این وامها مشکل دارند و بیشتر فشارها بر روی بانک قرض الحسنه مهر ایران است.