زارعی در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری:
واعظی تجربه کافی از بازار و تکنولوژی امروز ندارد
مخابرات فضایی و ماهوارهای در دوره فعالیت واعظی در گذشته در مخابرات نبوده است و با معلومات گذشته نمیتوان در این زمینه اقدامات لازم را انجام داد.
ایلنا: زارعی در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری با اشاره به اینکه واعظی حدود 7 سال تجربه از سال 58 تا سال 65 در مخابرات داشتهاست، افزود: وی از سال 65 تا 92 یعنی 27 سال در مسائل بینالملل و سیاسی بودهاند و لذا 7 سال تجربه بعد از تحصیلات کارشناسی و آن هم تحصیلاتی که قبل از انقلاب به دست آمده است، اساسا برای این وزارت کافی نیست.
وی ادامه داد: این درسها که قبل از انقلاب خواندهایم بسیار متفاوت از دروس امروز است. مانند ترانزیستورها که در آن زمان لامپی بودند و در نسلهای بعدی آنها به صورت نیمه هادی و تراشههای فشرده تبدیل شدند.
وی ادامه داد: در زمان تحصیلات مخابرات ما تنها مین فریم داشتیم درحالیکه امروزه کامپیوترهای مجهز با فرمهای متفاوت روی کار آمده است همچنین مسائلی که در گذشته وجود نداشته است مانند امنیت مخابرات و رمزنگاری؛ امروزه جزء اصلیترین بحثهای مخابراتی هستند.
زارعی ادامه داد: مخابرات فضایی و ماهوارهای در دوره فعالیت واعظی در گذشته در مخابرات نبوده است و با معلومات گذشته نمیتوان در این زمینه اقدامات لازم را انجام داد.
وی اذعان داشت: وزیر پیشنهادی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم از حیث تجربه و هم از حیث ویژگیهای لازم آشنایی کافی با صنایع الکترونیک و مخابرات کشور را ندارند.
زارعی ادامه داد: بنده بعید میدانم که واعظی چند کارخانه را بازدید کرده باشد یا مدیران مخابراتی ما را بشناسد که به نوعی باعث گلایه مدیران کارخانجات شده است که چرا افرادی را که در این زمینه تخصص داشتهاند و تا سطوح تکمیلی در این رشته تحصیلات داشتهاند، مورد استفاده قرار نگرفتهاند.
زارعی افزود: در بعد تجارت الکترونیک که دانش دولت الکترونیک که دانشی جید در دنیا است و اگر کسی بخواهد اقتصاد کشور را ارتقا دهد نیازمند به پیادهسازی دانش دولت الکترونیک در کشور است، واعظی با اینگونه مطالب بیگانه است.
در ادامه؛ زارعی با اشاره به اینکه برنامههای وزیر پیشنهادی تنها در دو صفحه آخر مطالبی که ارائه شده است، افزود: ایشان بیشتر به تحلیل شاخصها و سیاستهای کلان اقتصادی پرداختهاند به عنوان مثال شاخص توسعه ای سی تی در سال 2002، 1.3 بوده است و در سال 2007 این شاخص به 2/94 ارتقا پیدا کرده که به دلیل وجود مدیران متخصص بوده است.
وی تاکید کرد: مگر میشود وزیری در عرصهای تسلط نداشته باشد و تنها کار را به کارشناسان واگذار کند؟!
زارعی با اشاره به بازارهای مصرفی داخلی در تجهیزات الکترونیک و مخابرات افزود: برنامه واعظی برای تولید کشور چیست. هر زمانی که به عنوان حاکمیت وزرا به مدیریت تولید داخل و حمایت از آن پرداختهاند هم تولیدکننده راضی بوده است و هم دانشگاهیان راضی بودهاند اما برای رسیدن به این هدف باید زیرساختهای خود را اصلاح کنیم.
زارعی ادامه داد: متاسفانه در زیرساختهای داخلی به خارج وابسته هستیم و حتی اگر وابستگی در زیرساختها نباشد؛ در برخی از تجهیزات وابستگی به خارج داریم. واعظی حتی در بازارها تجربهی کافی ندارد و ایشان تنها به عرصه سیاسی منطقه و دنیا تسلط دارند.
وی با اشاره به اینکه قرار بود واعظی به عنوان امور خارجه متکلف مسئولیت شود؛ افزود: وقتی ایشان به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی شدهاند هم برای ایشان و هم برای متخصصان تعجبانگیز بود.
وی افزود: برنامه واعظی فقط در چند جمله آمده است که آن هم براساس برنامه پنجم توسعه است. برنامه ایشان بطور کامل ارائه نشده که ناشی از عدم آشنایی وی است.
زارعی در بحث خصوصی سازی در مخابرات افزود: در این زمینه اقداماتی انجام شده و به همراه آن سرمایهگذاری در مخابرات کاهش داشته که مسئولیت آن با مدیریت کلان کشور است. باید برنامههایی ارائه شود که این وزارتخانه با درآمدزایی بالا به رشد و توسعه وزارت توجه ویژه داشته باشد.
وی درخصوص برنامه توسعه پنجم افزود: وابستگی مخابرات ما به خارج به دلیل اجرایی نشدن برنامههای توسعه پنجم است و وزیر پیشنهادی باید آنها را مدنظر قرار دهد.
زارعی در خصوص فضای مجازی افزود: این مبحث آنقدر اهمیت دارد که شورای عالی فضای مجازی تاسیس شده است اما در برنامه واعظی هیچ توجهی به آن نشده است درحالیکه شورای عالی فضای مجازی همتراز شورای امنیت ملی است و میبایست نظارت ویژه به آن داشته باشیم.
زارعی با اشاره به اینکه مشکلات متعددی در بحث فیلترینگ و مخابرات داریم، افزود: متاسفانه در برنامه واعظی هیچ اشارهای به آن نشده است.
زارعی با اشاره به اینکه قرار بوده است برای جبران ضعف مدیریت از جهانگرد به عنوان معاون در کنار ایشان استفاده شود، افزود: اینگونه عمل کردن صحیح نیست و وزیر مربوطه خود بایستی در این زمینه تخصص لازم را داشته باشد.