خبرگزاری کار ایران

نعمتی؛ مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات:

صنعت داخلی مخابرات فراموش شده است

کد خبر : ۹۶۲۵۹

درحال حاضر میلیاردها تومان نزد شرکت مخابرات است/ اپراتورهای ما به صورت لجام گسیخته کار خود را انجام می‌دهند و هیچ نظارتی بر کار آنها نیست/ ما نتوانسته‌ایم حداقل‌های فناوری اطلاعات را برای مردم ایجاد کنیم.

ایلنا: نعمتی؛ نماینده‌ مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ در جلسه‌ی بررسی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مخالفت بنده با آقای واعظی؛ مخالفت با همه عزیزان پیشنهادی نیست و همچنین مخالف بنده به دلیل مسائل سیاسی و جنجالی نیست که متاسفانه در این چند روز شاهد آن هستیم بلکه مخالفت بنده کارشناسی و مخالفت با برنامه‌های ایشان است.

وی ادامه داد: برادر عزیز برنامه‌های شما دارای نقاط ضعف جدی است که باید مورد نقد و بررسی قرار گیرد. در ابتدا اولین سوالی که از ایشان دارم این است که شما به عنوان یک دیپلمات شناخته شده در عرصه‌ی بین‌المللی هستید و شناخت شما از فناوری اطلاعات با شناختی که در گذشته داشتید؛ کاملا متفاوت است.

نعمتی خاطرنشان کرد: شما زمانی که از وزارت پست و تلگراف و مخابرات فارغ شدید؛ در دانشگاه علوم سیاسی تحصیل کرده و مدرک دکترای خود را گرفتید که این به معنای این است شما بطور کلی از این مجموعه منفک شدید.

وی در ادامه سخنان خود درمورد مشکلات برنامه‌های واعظی(وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات) اظهار داشت:‌ بحثی که در برنامه‌های شما اصلا دیده نشده؛ این است که درحال حاضر پژوهشگاه فناوری اطلاعات به عنوان یک مجموعه‌ی قانونی و پژوهشی از وزارت ارتباطات جدا شده است درحالیکه این مجموعه می‌تواند یک مجموعه‌ی زیرساختی و کمک حال حوزه فناوری اطلاعات باشد ولی شما اصلا به این مجموعه اشاره‌ای نکرده‌اید.

نماینده مخالف در ادامه سخنان خود افزود: موضوع دوم بحث سازمان فضایی است که مجلس شورای اسلامی تصویب کرد  این سازمان زیرمجموعه‌ی وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد. چراکه این مجموعه یک مجموعه‌ی سیاستگذار و تأثیرگذار در کشور است. ولی شما اصلاً به این سازمان در برنامه‌ی خود اشاره‌ای نکرده‌اید. آیا مجموعه‌ای با این ظرفیت و پتانسیل می‌تواند نادیده گرفته شود؟

وی ادامه داد: به بحث شورای عالی فضای مجازی که به دستور مقام معظم رهبری ایجاد شده است و باید در سیاستگذاری‌های زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور داشته باشد، اصلاً اشاره‌ای نکرده‌اید.

نعمتی یکی دیگر از مشکلات برنامه‌های واعظی(وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات) را عدم برنامه‌گذاری در حوزه ICT روستایی دانست و گفت: بیشتر از 50 درصد مردم در روستاها زندگی می‌کنند و ما نمی‌توانیم به دلیل اینکه بخش خصوصی در روستاها سرمایه‌گذاری نمی‌کند از برنامه‌ریزی در حوزه ICT روستایی صرف‌نظر کنیم درحالیکه این روستاها هستند که در کشور تاثیرگذار هستند و شما نمی‌توانید این موضوع از سر خود باز کنید.

وی اظهار داشت: درباره بخش امید که جناب رئیس جمهور منتخب فرمودند و اینکه نباید فقط امید به شهری‌ها باشد آیا نباید یک روستازاده از اینترنت استفاده کند؟ بنده به عنوان یک روستازاده خواهش دارم که این موضوع را در برنامه‌های خود مدنظر قرار دهید.

این نماینده مجلس شورای اسلامی؛ یکی از نقاط ضعف موجود در وزارتخانه‌های قبلی ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین برنامه‌های واعظی را عدم برگرداندن وعیده‌های مردم از سوی مخابرات دانست و گفت: این حق‌الناس است که پول مردم نادیده گرفته شده است. درحال حاضر میلیاردها تومان نزد شرکت مخابرات است درحالیکه در برنامه‌ی شما به این موضوع هیچ اشاره‌ای نشده است.

وی افزود: موضوع بعدی بحث اپراتورهای تلفن همراه است اگر شما به توسعه‌ی این حوزه معتقدید باید به صورت مدیریتی و حاکمیتی این توسعه را انجام دهید لذا نیازمند اپراتورهای بیشتری هستیم. درحال حاضر اپراتورهای ما به صورت لجام گسیخته کار خود را انجام می‌دهند و هیچ نظارتی بر کار آنها نیست ولی شما در برنامه‌های خود کمتر به این موضوع اشاره کرده‌اید.

نعمتی ادامه داد: موضوع بعدی درخصوص واگذاری شرکت مخابرات ایران و سهام آن است که موضوع بسیار مهمی است. این سؤال پیش می‌آید که شما این واگذاری را محق می‌دانید و آیا با سهامی که در اختیار شماست به عنوان سهام امتیازی و مدیریتی، چه کاری برای توسعه انجام می‌دهید؟ در برنامه شما درمورد نحوه‌ی سرمایه‌گذاری بعدی مخابرات اشاره‌ای نشده است. شما چه برنامه‌ای در این مورد دارید؟ ضمن اینکه باید این شرکت در روستاها خدمتگزاری انجام دهد.

وی با اشاره به سهم ایران از فرصت‌های فناوری اطلاعات در جهان اظهار داشت:‌ شما در برنامه‌های خود در مورد سهم ایران صحبتی نکرده‌اید. سوال من از شما این است که چگونه این موضوع را ارزیابی می‌کنید و آیا این توانمندی را در خود و مجموعه خود می‌بینید که آن را افزایش دهید؟ این حوزه بسیار در توسعه مفید است و می‌تواند ارزآور باشد. شما در برنامه‌ی خود درمورد سرمایه‌گذاری‌های در این حوزه هیچ اشاره‌ای نکرده‌اید.

نعمتی افزود: سرمایه‌گذاری در فناوری اطلاعات در سال‌های گذشته به شدت آسیب دیده و ما نتوانسته‌ایم حداقل‌ها را برای مردم ایجاد کنیم درحالیکه این حوزه هم ثروت و هم قدرت و هم حاکمیت را درپی خواهد داشت. سوال من از شما این است که چه برنامه‌ای برای این موضوع درنظر گرفته‌اید؟

این عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در ادامه‌ی مخالفت خود با برنامه‌های وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در اجرای ماده 86 از قانون بودجه در جهت رسیدگی به کارگزاران روستایی سال‌هاست که این افراد سردرگم هستند و با وجود داشتن حکم قضایی و تجمع هرچندگاه در جلوی درب مجلس؛ هنوز نتوانسته‌اند حق و حقوق خود را دریافت کنند و دولت هم هیچ گاه مصمم به رفع مشکل این افراد نبود. آیا شما هم همین رویه را دارید یا سعی خواهید کرد مشکل کارگزارانی که سال‌ها کار کرده‌اند را حل کنید؟

وی افزود:‌ در بخش صنعت داخلی مخابرات و تحقیقات؛ ما برنامه‌های کمرنگی داشته‌ایم و می‌توان گفت این حوزه درحال فراموشی است. شما چه تدبیری دارید که این بخش دوباره رونق یابد؟ همچنین درمورد وظایف شورای عالی فضای مجازی که با وزارت ارتباطات تداخل پیدا کرده و به یک معضل تبدیل شده؛ چه برنامه‌ای دارید؟

نعمتی در پایان سخنان خود با طرح سوال از وزیر پیشنهادی گفت: بسیاری از واگذاری‌ها در سال‌های گذشته ساماندهی نشده بود. شما چه برنامه‌ای برای این موضوع دارید؟ ضمن اینکه درخصوص اپراتور سوم و مشکلات موجود برسر راه این اپراتور چه برنامه‌ای دارید؟

ارسال نظر
پیشنهاد امروز