خبرگزاری کار ایران

آل اسحاق:

بدهی دولت به بنگاه‌ها ۲۰۰ میلیارد دلار است

بدهی دولت به بنگاه‌ها ۲۰۰ میلیارد دلار است
کد خبر : ۶۵۴۵۵

هم اکنون دولت ۲۰۰ میلیارد دلار یا صد هزار میلیارد تومان به بنگاه‌های اقتصادی بدهکار است که دولت بعدی باید فکری به حال این موضوع بکند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران از بدهی ۲۰۰ میلیارد دلاری دولت به بنگاه‌های اقتصادی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی تهران در مناظره‌ای که با حضور عسگری آزاد نماینده قالیباف شهردار تهران برگزار شد اظهار داشت: در شرایطی که نظام اجازه داده هر ۴ سال یا ۸ سال یک بار دولت تغییر کند مردم موظف هستند با یک بازبینی آنچه در قوه مجریه اتفاق افتاده اعم از نقاط قدرت و ضعف را حسابرسی کنند و ببینند آیا همین روش پیگیری شود و یا اینکه تغییراتی باید به وجود آید.

وی افزود: برای بررسی این موضوع باید مدل یا الگویی برای شناخت تعریف شود تا اقتصاد کشور را بهتر بشناسیم. شناخت به معنای احساس است اینکه هم اکنون همه احساس می‌کنندکه گرانی است و ارز متلاطم است آیا همین اندازه شناخت برای برنامه ریزی کافی است؟باید گفت خیر. در کنار شناخت مساله ادراک هم مطرح است.

آل اسحاق خاطرنشان کرد: اگر اقتضائات جمهوری اسلامی ایران را به یک مکعب تشبیه کنیم خواهیم دید که این مکعب مجموعه‌ای از امور فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و غیره را در خود جای داده است به گونه‌ای که کشور ما را از سایر کشور‌ها نظیر پاکستان و کشورهای اروپایی متفاوت می‌کند.

آل اسحاق در بخش دیگری از سخنانش گفت: ‌در بودجه ۲۰۱۳ آمریکا که هم اکنون در حال اجرا است کلیه تهدید‌ها و منافع ملی و حیاتی آمریکا در خصوص جمهوری اسلامی ایران در آن لحاظ شده که ۲۵ صفحه از ۱۸۰ صفحه بودجه مربوط به کشور ما است.
همچنین سایر کشور‌ها نظیر چین، هند و کشورهای منطقه نیز با ادبیات دیگری نسبت به ما استراتژی دارند.

وی با بیان اینکه ما در حوزه اقتصادی با یک جنگ تمام عیار با کشورهای دیگر روبرو هستیم افزود: همه کشور‌ها به گونه‌ای با یکدیگر متحد شده‌اند که ما را درگیر کرده است.

وی افزود: ‌ اما ارکان جهت ساز ما عبارت‌اند از آرمان‌ها اعتقادات قانون و فرهنگ ما که منافع ملی و حیاتی ما با منافع آرمانی ما عجین شده است.

آل اسحاق با بیان اینکه پیشرفت بدون عدالت شدنی نیست، گفت: آیا بدون شناخت واقع گرایانه و به روز می‌توان برنامه‌ای تدوین کرد مطمئنا این طور نخواهد بود پس باید چالش‌های کنونی دولت را که دولت بعدی موظف به حل آن است در نظر گرفت. مهم‌ترین چالش دولت بحث بیکاری است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به خلاء ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار فرصت شغلی گفت: هم اکنون ۳ میلیون نفر عقب افتادگی شغلی در کشور وجود دارد که اگر با ۵ میلیون نفری که به زودی فارغ التحصیل می‌شوند در نظر گرفته شود ۸ میلیون نفر نیاز به شغل خواهند داشت که همه این‌ها تبعات اجتماعی، فرهنگی خود را دارد که دولت بعدی باید این مشکل مهم را برطرف کند.

وی با اشاره به تورم کشور گفت: متاسفانه در رتبه سوم تورمی در میان کشور‌ها هستیم که براساس گزارش‌ها تورم ایران بالای ۲۰ درصد است.

وی همچنین به کسری بودجه اشاره کرد و گفت: ‌کسری بودجه حدود ۶۰ میلیارد دلار بود که به دلایل مختلف به ۳۰ میلیارد دلار رسیده است.

وی افزود: هم اکنون دولت ۲۰۰ میلیارد دلار یا صد هزار میلیارد تومان به بنگاه‌های اقتصادی بدهکار است که دولت بعدی باید فکری به حال این موضوع بکند.

وی همچنین افزود: متاسفانه نظام مدیریتی شورای پول و اعتبار کشور به هم ریخته است اما باید کاری کرد تا این فضای تعارضی به فضای تعاملی تبدیل شود و آشفتگی‌ها از بین برود.

وی در خاتمه افزود: چرا جامعه را مداد رنگی کرده‌ایم و سبز و آبی و بنفش به راه انداخته‌ایم این مساله درست نیست و باید در همه امور به خطوط قرمز نظام توجه شود و حقوق فردی و اجتماعی مردم محترم شمرده شده و دولت آتی بتواند روابط خارجی را که تاثیر جدی در همه فضا‌ها دارد گسترش دهد و کلاس توسعه را دو پله بالا ببرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز