آیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی:
استفاده از امکانات دولتی در تبلیغات انتخاباتی جرم است
مسئولان اجرایی حق ورود در حمایت از کاندیداها را ندارند و دستگاههای نظارتی و قوه قضاییه نیز حق چنین حمایتها و دخالتهایی را ندارند.
رئیس قوه قضاییه انتخابات ریاست جمهوری به تمام طرفهای حاضر در انتخابات و گروهها و جریانهای سیاسی کشور توصیه کرد از حوادث انتخابات سال ۸۸ درس عبرت بگیرند و تصور نکنند که با زور و در مسیرهای انحرافی و غیر قانونی میتوانند آنچه را خود میخواهند در انتخابات پیاده کنند.
به گزارش ایلنا، آیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی که صبح امروز برگزار شد، با اشاره به اینکه قانونمندی مهمترین رکن برگزاری انتخابات پرشور و سالم است خواستار حضور فراگیر مردم و گروههای مختلف سیاسی در انتخابات شد و گفت: مطمئن هستیم که این بار نیز مردم با حمایت از نظامی که متعلق به خودشان است و حمایت از ارزشهای دینی و الهی پای صندوقهای رای حاضر خواهند شد و به فرد مورد نظرشان رای خواهند داد.
رئیس دستگاه قضا در ابتدای این جلسه با تبریک فرا رسیدن سال جدید و با ابراز امیدواری نسبت به کار و تلاش بیشتر برای خدمترسانی به مردم خواستار توجه به رویکردهای مناسب برای تحقق اهداف سال حماسه سیاسی و اقتصادی از سوی تمام مسئولان و مردم شد و گفت: همگان باید به این مسئله توجه کنند که نامگذاری سالها تنها یک مسئله ظاهری نیست و باید به رویکردها و راهبردهای آن حتی فراتر از یک سال نیز توجه و برای تحقق آن برنامهریزی کرد.
وی با بیان این نکته که «انتخابات اقتضائات خاص خود را دارد» و «تمام اجزای نظام در برگزاری انتخابات پرشور و قانونمند دخیل هستند»، افزود: ساز و کار اجرایی انتخابات با هیاتهای اجرایی است که شاکله خاص خود را دارند و البته این تصور اشتباه است که این مسئله با دولت است، گرچه تهیه مقدمات انتخابات با دولت است و فرمانداران در هیئتهای اجرایی نقش مهمی دارند.
آیتالله آملی لاریجانی نظارت بر انتخابات را وظیفه شورای نگهبان و برخورد با جرایم و پیشگیری از تخلفات انتخاباتی را وظیفه قانونی قوه قضاییه اعلام کرد و گفت: ارکان مختلف نظام در انتخابات به تناسب و فراخور وظایف قانونی خود دخالت دارند و اگر همه در چارچوب قانون حرکت کنند ان شاء ا... انتخابات سالم و پرشوری برگزار میشود.
رئیس قوه قضاییه به برخی اظهار نظرهای خارج از چارچوب وظایف قانونی و مسئولیتهای افراد اشاره و تأکید کرد: گاهی کسانی که سمتی ندارند مطالبی ابراز میکنند که گویی نقش نظارتی دارند در حالی که نظارت بر انتخابات جزء مسئولیتها و اختیارات شورای محترم نگهبان است کمااینکه دستگاه قضایی برای رفع این چنین توهمهایی همواره اعلام کرده است که شأن قوه قضاییه در انتخابات شأن نظارتی نیست بلکه برخورد با جرایم و پیشگیری از وقوع تخلفات است.
آیتالله آملی لاریجانی «نحوه کاندیدا شدن افراد»، «نحوه تأیید صلاحیتها»، «شرایط و صلاحیت کاندیداها»، «چگونگی نظارت بر روند انتخابات» و «برخورد با تخلفات انتخاباتی» را کاملاً شفاف و قانونی و روند آن را مشخص دانست و تمکین از قانون انتخابات را رمز موفقیت افراد و گروههای مشارکت کننده در انتخابات توصیف کرد و گفت: قانون اجازه هیچ گونه تلاش برای انحراف در مقام اجرای انتخابات را نخواهد داد و در مقام نظارت نظر شورای نگهبان فصل الخطاب است و اگر کسانی هم احیاناً به روند انتخابات شکایت دارند باید مسیرهای قانونی را طی کنند.
رئیس قوه قضاییه افزود: امیدوارم برخی گمان نکنند که میتوانند خطای سال ۸۸ را تکرار کنند و اعتراض به نتیجه انتخابات را که البته در چارچوب قانون هیچ اشکالی هم ندارد، به صورت رسمی و علنی به اعتراضهای غیرقانونی و خیابانی تبدیل کنند، چرا که باید بدانند آن حوادث اشتباه بسیار بزرگی بود که با مقاومت مردم روبرو شد و مردم به خوبی با معترضان خیابانی و قانون شکنان برخورد کردند.
آیتالله آملی لاریجانی تاکید کرد: در چارچوب نظام اسلامی همواره اعتراض به نتیجه انتخابات مسیر قانونی داشته است. نباید عدهای تصور کنند که با زور میتوانند حرف خود را به کرسی بنشانند و هیچ گروه و دستهای نباید در فکرش این مسئله خطور کند که میتواند از راهها و مسیرهای انحرافی و غیر صحیح به آنچه که به گمان خود صحیح است دست یابد و در این راه باید از اتفاقات سال ۸۸ درس عبرت گرفته باشند.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه هر گونه دخالت در انتخابات از ناحیه مجریان و ناظران به نفع کاندیداهای خاص جرم انتخاباتی است اظهار داشت: مسئولان اجرایی حق ورود در حمایت از کاندیداها را ندارند و دستگاههای نظارتی و قوه قضاییه نیز حق چنین حمایتها و دخالتهایی ندارند.
آیتالله آملی لاریجانی استفاده از امکانات دستگاههای اجرایی و دولتی در تبلیغات انتخاباتی را جرم دانست و افزود: کسانی که از امکانات دولتی و دستگاههای مختلف برای پیشبرد کار انتخاباتی خود استفاده کنند جرم مرتکب شده و تحت تعقیب قرار میگیرند.
رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: ما مطمئنیم با حساسیت هیاتهای اجرایی و خصوصاً ابعاد نظارتی شورای محترم نگهبان و برخوردهای قانونی دستگاه قضایی، انتخاباتی پرشور و سالم خواهیم داشت به طوری که حضور گسترده مردم و سلامت انتخابات همچون گذشته، دشمنان را انگشت به دهان خواهد ساخت.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: میزان در انتخابات، رأی مردم است و مردم همیشه در صحنه همواره هر جریان و گروه و فردی را که به صلاح بدانند انتخاب میکنند و تجربه بیش از ۳۰ سال برگزاری انتخابات در نظام جمهوری اسلامی نشان میدهدکه گروهها و جریانهای سیاسی با گرایشهای مختلف در برهههای گوناگون در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شدهاند.
آیتالله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح شرایط اقتصادی کشور و شکست تحریمهای اقتصادی دشمن پرداخت و گفت: گرچه مردم عزیز ما در مسئله تحریمها، با مشکلاتی روبرو هستند اما مشکلات اقتصادی به نحوی و در حدی نیست که اصل نظام را دچار چالش میسازد و مشکلات آنچنان نیست که غیر قابل حل و عبور باشد.
رئیس دستگاه قضا توجه هر چه بیشتر به قشرهای آسیب پذیر را وظیفه بسیار مهم مسئولان اجرایی برشمرد و افزود: دولت باید با تدبیر و برنامهریزی امنیت اقتصادی را برای مردم به ارمغان بیاورد.
گفتنی است؛ گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه حاکی است در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی «محمدجواد لاریجانی» دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گزارشی از سفر هیات عالی حقوق بشری به ژنو و نتایج این سفر را که اسفند سال گذشته انجام شد، ارائه کرد.