کواکبیان در گفتوگو با ایلنا:
با هیچ یک از نامزدهای اصولگرا ائتلاف نخواهیم کرد
هرگونه فرصت سوزی و دفع وقت آفت زیادی برای حرکت اصلاح طلبان محسوب میشود/ تعیین شرط برای شرکت در انتخابات این مفهوم را میرساند که عدهای مالک و عدهای مستاجر کشورند و مالکان برای دیگران تعیین و تکلیف میکنند در صورتی که مالک اصلی کشور مردم هستند.
دبیر کل حزب مردم سالاری تاکید کرد: با هیچ یک از نامزدهای اصولگرا ائتلاف نخواهیم کرد و اساسا اعتقادی به این مساله نداریم اگرچه معتقد به دولت وحدت ملی و کابینه ائتلافی هستیم اما این مسائل پس از انتخابات معنا پیدا میکند بنابراین هیچ جریانی نامزد انتخاباتی خود را از بین رقبا تعیین نخواهد کرد.
مصطفی کواکبیان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به طرح پیشنهادی مناسک توسط جبهه مردم سالاری گفت: هدف اساسی طرح مناسک یا مجمع نخبگان اصلاح طلب سراسر کشور، انسجام بخشی و ایجاد اجماع میان اصلاح طلبان است. تا احزاب اصلاح طلب نیز بتوانند به کمک نخبگان سراسر کشور در خصوص چهارمین دوره انتخابات شوراها و یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به نوعی وحدت رویه و اشتراک نظر جدی برسد.
وی ادامه داد: نظر ما بر این بود که در صورتی که آقای خاتمی وارد عرصه شود نیازی به اجرای این طرح نیست چرا که وی مورد استقبال تمام احزاب و نخبگان اصلاح طلب قرار خواهد گرفت اما در صورت عدم حضور خاتمی نیز اصلاح طلبان نباید دچار اختلاف با یکدیگر شوند.
کواکبیان در ادامه با اشاره به تفاوتهای اصلاح طلبان و اصولگرایان خاطرنشان کرد: اصولگرایان در تعدد نامزدهای انتخاباتی با یکدیگر اختلاف نظر دارند اما اصلاح طلبان در اصل معرفی و یا عدم معرفی یک نامزد انتخاباتی نظرات متفاوتی دارند لذا تصور میکنم طرح مناسک تنها راه وحدت بخشی به جریان اصلاحات و انسجام میان احزاب اصلاح طلب و یک روش دموکراتیک برای رسیدن به نامزد واحد است.
دبیر کل جبهه مردم سالاری افزود: در این طرح پیش بینی یک مجمع ملی ۴ هزار نفره مرکب از مجامع استانی شده است که این مجامع متناسب با جمعیت هر استان در گروههای حداقل ۴۰ و حداکثر ۴۰۰ نفره شکل میگیرند. همچنین در این طرح مجمع روحانیون مبارز به عنوان ناظر و مجری پیشنهاد شده است.
کواکبیان با بیان اینکه استقبال زیادی از سوی اصلاح طلبان سراسر کشور از طرح مناسک صورت گرفته است، گفت: در برخی از استانها اصلاح طلبان به اتفاق، نسبت به اجماع در جریان اصلاحات تاکید داشتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: همچنین در این طرح پیش بینی شده است که در صورتی که مجمع روحانیون مبارز مجریگری و نظارت بر اجرای این طرح را نپذیرد حزب مردم سالاری آمادگی پذیرش این مسوولیت را خواهد داشت.
کواکبیان با تاکید بر اینکه هرگونه فرصت سوزی و دفع وقت آفت زیادی برای حرکت اصلاح طلبان محسوب میشود، گفت: به همین جهت شورای مرکزی حزب مردم سالاری و تعدادی از احزاب اصلاح طلب عید غدیر را به عنوان ضرب الاجل برای اجرایی شدن طرح مناسک مطرح کردند.
وی افزود: پس از این تاریخ اگر اصلاح طلبان نتوانستند به وحدت نظر برسند، احزاب اصلاح طلب میتوانند تصمیمات خود را اجرا کنند. لذا توصیه ما به دوستان اصلاح طلب و مجموعه احزاب این جریان و همچنین مجمع روحانیون مبارز این است که هرچه سریعتر در این زمینه تصمیماتی را اتخاذ کرده و نهایتا تا نیمه آبان نتیجه مشترک خود را اعلام کنند.
دبیر کل حزب مردم سالاری ابراز امیدواری کرد که همه جریانات اصلاح طلب به ضرب الاجل تعیین شده توجه کنند چرا که در غیر این صورت جبهه مردم سالاری نیز همچون دیگر احزاب کار خود را دنبال خواهد کرد.
کواکبیان با بیان اینکه در جمهوری اسلامی صاحب خانه اصلی مردم هستند، تصریح کرد: هیچ جناحی نمیتواند خود را صاحب کشور تلقی کند. بنابراین نباید گمان شود که جریانی باید اجازه ورود به عرصه سیاسی کشور را به جریان دیگر بدهد چرا که این حرف غیر منطقی است و هر کس دلسوز نظام و واجد شرایط قانونی باشد صرف نظر از اینکه اصلاح طلب و یا اصولگراست، میتواند وارد عرصه شود و دیگران نباید خط قرمزی جز معیار قانونی برای آن تعیین کند.
وی افزود: تعیین شرط برای شرکت در انتخابات این مفهوم را میرساند که عدهای مالک و عدهای مستاجر کشورند و مالکان برای دیگران تعیین و تکلیف میکنند در صورتی که مالک اصلی کشور مردم هستند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه با هیچ یک از نامزدهای اصولگرا ائتلاف نخواهیم کرد، گفت: اساسا اعتقادی به این مساله نداریم اگرچه معتقد به دولت وحدت ملی و کابینه ائتلافی هستیم اما این مسائل پس از انتخابات معنا پیدا میکند. چرا که هیچ جریانی نامزد انتخاباتی خود را از بین رقبا تعیین نخواهد کرد.
دبیرکل حزب مردمسالاری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: از طرفی با طناب برخی تندروها که همواره حرف از تحریم انتخابات میزنند نیز به چاه نمیرویم بلکه برعکس معتقدیم نظام متعلق به ما است و باید مشکلات آن را برطرف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در طرح مناسک معتقدیم اگر قرار است بگوییم اصلاح طلبان برای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری نامزدی معرفی نمیکنند نیز باید این مساله در مجموعهای تصمیم گیری شود و به تایید مشترک سران اصلاح طلب برسد.
کواکبیان با بیان اینکه اصلاح طلبان مجموعه نیروهایی هستند که در سال ۸۸ حدود ۱۴ میلیون به غیر از احمدینژاد رای دادند، تصریح کرد: مجموعه این نیروها باید سرنوشت خود را تعیین کنند بنابراین مجموعه ۴ هزار نفره نخبگان اصلاح طلب باید تصمیم بگیرند و در این صورت همه طیفها تسلیم این تصمیم خواهند شد.
وی در پایان عنوان کرد: ما معتقدیم اصلاح طلبان باید همواره در صحنه سیاسی، اجتماعی کشور حضور فعال داشته باشند چرا که اصلاحات هیچگاه از بین نمیرود هرچند که عدهای با تناقض گوییهای خود از طرفی اعلام کنند که اصلاحات مرده است و از سوی دیگر تاکید بر ضرورت حضور اصلاح طلبان در عرصه سیاسی کشور داشته باشند، این جریان هیچگاه تمام نمیشود.