خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:

آینده متعلق به گرو‌ه‌های مدافع حقوق بشر است

آینده متعلق به گرو‌ه‌های مدافع حقوق بشر است
کد خبر : ۳۴۷۴۸

وظیفه امر به معروف و نهی از منكر در وهله اول به مردم و نهادهای مردمی و سپس به حكومت واگذار شده است و همین امر ایجاب می‌كند كه این تشكّل‌ها به‌گونه‌ای مورد حمایت قرار گیرند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اعضای جمعیت حقوقدانان ایرانی مدافع حقوق بشر، با اشاره به آیات متعدد موجود در قرآن كریم و روایات بی‌شمار از ائمه معصومین(ع) درباره حقوق بشر، دین اسلام را دین كرامت انسان و توجه به تعالی مادی و معنوی آن عنوان كرد و گفت: زمانی كه بسیاری از كشورها در غرب و شرق عالم در بربریت بسر می‌بردند و چیزی به عنوان حقوق انسان و بشر را نمی‌شناختند، رسول گرامی اسلام در جزیره‌العرب با آن فرهنگ ابتدایی، منادی كرامت بشر و تعالی انسان شد و همین وجه اسلام بود كه توسعه سریع آن را در قرون اولیه تاریخ اسلام در بخش وسیعی از دنیا و در دل انسان‌های آزاده ممكن ساخت.

به گزارش ایلنا آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تشكیل حكومت اسلامی زیر لوای مكتب اهل بیت(ع) در دوران معاصر را لطف و حجت خداوند متعال برای اجرای درست و صحیح دین و معرفی اسلام به عنوان مدافع حقوق و تعالی و پیشرفت انسان‌ها خواند و تصریح كرد: در همین راستا و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران 23 اصل از قانون اساسی تحت عنوان فصل حقوق ملت تدوین شد كه این امر نشان از توجه ویژه اسلام و امام راحل(ره) به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی به حقوق انسان و ملت دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ظرفیت بالای دین اسلام و نظام جمهوری اسلامی برای توجه ویژه و نیز تدوین حقوق بشر گفت: مسئله مهم برای ما به عنوان عالمان دین و حاملان مكتب تشیّع و نیز دلسوزان نظام اسلامی باید این باشد كه نتیجه حكومت اسلامی در ایران جز خوشنامی اسلام در نزد جهانیان و سایر ملت‌ها نباشد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به ایثارگری‌ها و خون‌هایی كه بسیاری از انسان‌های پاكدل در راه اعتلاء و عظمت نظام اسلامی اهدا كردند، تأكید كرد: خلوص اعتقادی و وسعت دید و آگاهی شهدای انقلاب اسلامی اگر با عملكرد ضعیف ما در زمینه حقوق و كرامت انسان تضعیف شود، ظلم به دین، انقلاب و جامعه اسلامی صورت گرفته است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینكه مقایسه احكام مترقی اسلام و حقوق بشر كنونی نشان از برتری احكام اسلام در این زمینه دارد، تصریح كرد: متجلی شدن اسلام به عنوان دین رهایی‌بخش و حامی حقوق انسان، به عملكرد عاملان دین، مجریان نظام اسلامی و حوزه‌های علمیه دارد و ما باید به‌گونه‌ای در این زمینه عمل كنیم كه مكتب اسلام در برابر مكاتبات مادی و انسانی سربلند بیرون بیاید.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، سیره پیامبر گرامی اسلام و ائمه معصوم به خصوص حضرت علی(ع) در زمینه رعایت حقوق انسان را برشمرد و تأكید كرد: با این پشتوانه عظیم اخلاقی، معنوی و اعتقادی كه در اسلام و مكتب تشیّع وجود دارد، امروز برخی حكومت‌های مدعی اسلام چگونه می‌توانند با عملكرد ضدبشری، خود را وارث به حق رسول خدا و امامان معصوم بزرگوار بدانند؟

عضو مجلس خبرگان رهبری به وظیفه خطیر حوزه‌های علمیه و پژوهشگران دین در زمینه تبیین و توضیح حقوق بشر در اسلام پرداخت و گفت: جای آن دارد كه یك پژوهش جدّی همانند سایر باب‌ها و مباحث مهم اسلامی در زمینه حقوق بشر صورت گیرد تا اصالت دین اسلام و درستی آموزه‌های آن نزد جهانیان نیز روشن گردد، چرا كه عمیقاً معتقدم اگر دین اسلام با دید باز و به روز تفسیر و اجرا گردد، امتیازات فراوانی در زمینه حقوق بشر نسبت به سایر مكاتب دارد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نقش NGOها و تشكّل‌های مردم نهاد را در دنیای كنونی و مجامع بین‌المللی بسیار تأثیرگذار خواند و گفت: وظیفه امر به معروف و نهی از منكر بنابر تعالیم اسلام در وهله اول به مردم و نهادهای مردمی و سپس به حكومت واگذار شده است و همین امر ایجاب می‌كند كه این تشكّل‌ها به‌گونه‌ای مورد حمایت قرار گیرند كه بتوانند در مجامع بین‌المللی و جهانی مورد وثوق قرار گیرند و این مجامع برای دریافت اطلاعات و تصمیمات خود به تشكل‌های ضدانقلاب و معاند با نظام اسلامی روی نیاورند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آینده را متعلق به گروهها و تشكّل‌های مردم‌نهاد و گروههای مدافع حقوق بشر خواند و با تأكید بر لزوم حفظ امید و پشتكار در این زمینه افزود: جوشش افكار درست و صحیح از دل و ذهن مردم راه پیشرفت را علی‌رغم تنگ‌نظری‌ها و محدودیت‌ها باز خواهد كرد.

در ابتدای این دیدار آقای نبی احمدلو، رئیس جمعیت حقوقدانان ایرانی مدافع حقوق بشر گزارشی از روند شكل گیری و فعالیت این تشكّل را عنوان و با بیان موانع و مشكلات پیش روی تشكّل‌های مردم نهاد، خواستار مساعدت بزرگانی چون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای رفع محدودیت‌ها و تبیین جایگاه NGOها در كشور شد.

همچنین چند تن از حاضران با بیان وضعیت رعایت حقوق بشر در كشور، دین اسلام و قانون اساسی را دارای ظرفیت فراوان خواندند و خواستار توجه بیشتر مسئولان نظام در این زمینه شدند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز